לי יש שאלה לדיון

shirpan

New member
לי יש שאלה לדיון

לכל המדובבים והעוד מעט מדובבים והבקיאים מאוד בחומר וכולי.. היום היה לי אודישן בנלס לדמות חדשה שתופיע בטוקיו מיו מיו. ובכן, זו הייתה הפעם הראשונה שנתקלתי בדיבוב מקורי יפני וראיתי משהו ממש מעצבן.. הסתבר לי שהיפנים.. לא ממש חשוב להם מתי משפט נגמר ומתי מתחיל, כך שהשפתיים של הדמות כל הזמן נעות במהירות אפילו אם יש פאוזות בין משפט למשפט. עכשיו, היפנים, עושים פאוזות במשפטים כשצריך, למרות שהשפתיים של הדמות ממשיכות לזוז. בישראל, רוצים שזה יראה כמה שיוצר אמין כך שנתקלתי היום ברפליקה תמוהה של שלושה משפטים בערך שצריך היה להגיד אותם בלי פאוזה בכלל. מה שהיה לא רק קשה אלא גם נשמע די טיפשי בסופו של דבר. כשראיתי קצת ערוץ הילדים, ראיתי שזה ככה בהרבה סדרות. משפטים ארוכים בטירוף בלי הפסקות.. דסר שבחיים האמיתיים נשמע מאוד מוזר ולא אמין. השאלה שלי היא כזו, האם לא כדאי בעצם לעבור לשיטה של היפנים.. שאמנם השפתיים לא ממש תואמות את הדיבור, אבל לפחות משפטים נשמעים הגיוניים ולא ארוכים וממהרים.. מה דעתכם<?

Piplup

New member
לאיזה דמות היה האודישן?

תמיד תגידו את מי דיבבתם או עשיתם אודישן לו כשאתם מספרים דברים כאלו! מצחיק שבדיוק הזכירו טממ בפורום טלמנגה בע"ה ואמרתי שאני לא בטוח אם התחילו בדיבוב...

shirpan

New member
וואו.. אני ממש לא זורכת..

היא הייתה בלונדינית קטנה ומעצבנת שיודעת הכל... היה לי סשן אחרי זה אבל ואני כן זוכרת את הדמויות שעשיתי שם :) זה היה בראטץ (סדרה הרבה יותר חמודה ממה שחשבתי מקודם) ועשיתי בה דמות בשם פרודנס שמופיעה בפרק הראשון של העונה החדשה.

Piplup

New member
רגע! זו הייתה פורין? אם כן זו דמות ראשית!

שדנה רישפי דיבבה בעונה הקודמת... או שזו הייתה מיווה או מואה? (אף פעם לא אזכור מי מהן זו הבלונדינית ומי השנייה) הן לא ראשיות אבל מופיעות יחסית הרבה לא זוכר עוד בלונדיניות בטממ XD אבל אולי זה כי אני זוכר בעיקר את הדמויות החשובות... לא רוצה לשגע אותך אבל את זוכרת מה בדיוק היא עשתה או משהו שיכול לעזור להזכר מי זו? פשוט מעניין אותי את מי אולי תדובבי שם...

shirpan

New member
כן זה פורין!

אני לא חושבת שהלך לי כל כך טוב כי הייתי די בשוק מכל הדיאלוג התמוהה.. אבל איזה כיף. נחזיק אצבעות

BambiBar

New member
גם אני עשיתי אודישן לדמות הזאת..

אבל הקול שלי יותר שלי יותר קטן (זאת אומרת יותר נישמע כמו ילדה קטנה..) ולא מתאים לדמות =\

BambiBar

New member
אבל הקול שלי יותר קטן* בלי ה"שלי" השני

shirpan

New member
לא מתאים? אני חשבתי שזה מה שצריך שיהיה

בגלל זה נראה לי שדווקא אני לא מתאימה לתפקיד. איזה צחוקים.. אנחנו רבות מי פחות מתאימה. נהדר P: האמת שהייתי רוצה לשמוע איך דנה רישפי עשתה אותו כדי שיהיה לי מושג איך היא אמורה להשמע.. למה היא עזבה את הדמות בכלל?

אני לא יודע אם שמעת, אבל...

דנה רישפי נעדרת במקסיקו כבר למעלה מחצי שנה. ונכון לעכשיו כבר קל לאבד תקווה, כי... בואו נודה בזה, חצי שנה. זה אבוד. ובכל זאת, אין לי מושג אם ידעת את זה או לא, אבל אם כן ידעת והיא עזבה את הדמות עוד לפני, אז לא משנה חח P:

Piplup

New member
היא לא עזבה את הדמות לפני...

כל מה ששודר פה מטממ לפני שזה קרה היה רק העונה הראשונה ודנה דיבבה אותה בכל העונה רק עכשיו העונה השניה מגיעה מהגרסה היפנית... ואני זוכר שלפני שזה קרה דנה ביקשה פה שיודיעו לה כשיגיעו עונות חדשות של פוקי/טממ... אני באמת מקווה שלמרות שעבר הרבה זמן שבכל זאת איכשהו ימצאו אותה...

נכון, גם אני נזכר. היא ביקשה שיגידו לה

אם משהו מגיע. זה נמצא פה בפורום, צריך לדפדף הרבה אחורה כדי למצוא. האחות ג'וי... חבל.

ellapr41

New member
לא כל כך רחוק דווקא..

בארכיון, אבל רק 6 חודשים אחורה.. מעניין איך האווירה בהקלטות של הדמויות שלה..בטח מוזר בטירוף..

shirpan

New member
אני ממש אהבלה..התבלבלתי בין דנה רישפי ל

זאת שהייתה בעונה השניה של כוכב נולד ושכחתי את שמה..

BambiBar

New member
כבר ענו לך בקשר לדנה..

ובקשר ל"לא מתאים" אז הקול שלי קטן *מידי* חח כמו שטליה אמרה לי מתאים לי רק דמויות של בנות קטנות וחמודות..^^ או חזירות XD
או לא יודעת מה חח אבל אני סומכת על השיקולים של טליה...^^

miaBaby

New member
דווקא מתאימה לך...

הדיאלוג קשה, הן מקשקשות כל הפרק! והאמת שאין יותר מתאימה לפורין מאשר דנה רישפי... אבל אין עוד אחת שנשמעת כמוהה, ולך יש וויב קוםצני כמו הדמות, אז תחשבי חיובי

NanyGosh

New member
אני בעד הדרך הנוכחית...

היי כולם. אני יודעת שקצת נעלמתי וסביר להניח שיש כמה שלא הרגישו בזה כלל.... הייתי בעבודה, בחו"ל, בסידורים ועוד 1001 דברים שפשוט מנעו ממני גישה לאיטרנט. אני בהחלט אשתדל לבקר קצת יותר. ובנוגע לנושא... נראה לי דיי מגוחך להביטו בדמות שהשפתיים שלה סגורות והיא מדברת בשצף קצף או לעומת זאת בדמות שמזיזה את השפתיים בחיפזון אבל לא אומרת כלום. זה פשוט נראה טיפשי! אני חושבת שהעבודה (הלא קלה לפעמים..) להשתדל ולהתאים את השפתיים לדיבור היא חשובה ויוצרת תופעה טובה יותר! עוד דוגמא גרועה... קחו כמה סרטים ברוסיה שקיים מדובב אחד גבר לכל הבנים ומדובבת אישה אחת לכל הדמוניות הנשיות הסדרה. קצת משעמם שלכולם קול דומה לא?

למעלה