ליתיום והתריס

יגאל ג

New member
ליתיום והתריס

ד"א אני לא יגאל אני הבן שלו.... :) אני כבר כמעט שנתיים על ליתיום לטיפול בהפרעה דו קוטבית. אני מודע לכך שהליתיום מחרפן לפעמים את הבלוטה במקרה שלי ערכי הTSH T4 ו T3 עלו, ירדו, עלו, ירדו היפו גבול, היפר גבולי.. הבנת כבר... אני מטופל באלטרוקסין 50 מק"ג ליום כבר 4 חודשים בערך ערך אחד שהתעקש להשאר למטה הוא ה T3.. אני יודע שהוא הצורה האקטיבית של T4.. זה אומר שהוא זה שבאמת משפיע על הגוף שלי? אם כן, כי אני מניח שכן.. למה לא רשמו לי מזמן ציטומל להעלאת הT3.. וחוצמזה ראיתי כל מיני אתרים של רופאים אמריקאים שממליצים על שילוב ציטומל ואלטרוקסין במיוחד בהפרעות נפשיות כמו מאניה דיפרסיה. אז פעם אחת ולתמיד... שמישהו יוריד את המיסתורין מאחורי הT3 שהקופות כל כך שונאות לעשות בדיקות מעבדה שלו (את לא יודעת כמה!!) אני בטוח שכל טלטלות הבלוטה משפיעות עליי נפשית וגופנית את עצתך המלומדת דן, (בן 19) תודה רבה מראש כמובן.

יגאל ג

New member
?..ממתין :(

וחוצמזה, נזכרתי שישנם כל מיני מאמרים על החשיבות הגבוהה של טיפול בT3 אפילו יותר מ T4. ויש אנשים רבים שמרגישים עדיין "היפו" גם כשה T4 שלהם מאוזן אך הT3 מתחת לסקאלה. T3 מסתבר מאוד אפקטיבי לטיפול בדיכאונות יחד עם SSRI'S. התקווה היחידה היא שאני אפטר בעתיד הלא רחוק מהליתיום ואז הבלוטה שלי,בתקווה, תנשום לרווחה. דן.

שום מיסתורין

שלום דן, ראשית אני גם מקווה שתוכל לפתור את בעיית בלוטת התריס שלך ע"י הפסקת ליתיום, אבל עד אז כדאי להבהיר כמה נקודות. אגב, אם אתה מאוזן עם הליתיום, אני הייתי ממליצה לך לא להפסיק. אני יודעת שכשאנשים מרגישים טוב הם נוטים להפסיק טיפול, ראיתי יותר מדי נפילות אחרי זה, אז אם אתה לא מקבל המלצה מפורשת להפסיק, תמנע מיוזמות פרטיות. OK, נושא ה-T3. שום מיסתורין, אבל זה נושא שמפרנס מספר חברות, רופאים, אתרי אינטרנט וגם לא מעט שרלטנים. אמנם הוא ההורמון היותר פעיל, אך באופן טבעי הבלוטה מייצרת מעט מאד ממנו. רובו המכריע נוצר ע"י היפוך של T4 ל-T3 בכל מיני רקמות בגוף. והוא נוצר גם אצל אנשים שמקבלים T4 מבחוץ. לגבי יעילות הטיפול המשולב, היו על זה לא מעט מחקרים דווקא בשנתיים האחרונות שכעקרון אינם מצביעים על יתרון בשילוב. אם ה-TSH שלך מאוזן, אתה לא חייב T3 חיצוני. חוץ מזה, T3 משמש למטרות אוגמנטציה בפסיכיאטריה. זה עיניין אחר. אינני יודעת עד כמה הוא מבוסס. שם משום מה, נראה שדווקא T3 חשוב, אבל אז הוא איננו ניתן לטיפול בתת פעילות. אם ה-TSH מאוזן, ה-T4 תקין, לא סביר שה-T3 יהיה מתחת לסקאלה כמו שאתה אומר. צריך לזכור שה-T3 הוא ההורמון הכולל שמשקף את החלבונים שקושרים אותו. ישנם אנשים שיש אצלךם רמה נמוכה של חלבונים אלה. ה-T3 יכול להראות נמוך, אבל ה-T3 החופשי, כמו ה-FT4, יהיה תקין. כך שרק נדמה שהוא נמוך. וזה נכון שיש אנשים שלמרות שהם מאוזנים על הנייר מרגישים על הפנים. לא תמיד אנחנו יודעים את ההסבר לכך. לפעמים שווה להעלות עוד קצת את המינון. היום אני לא מהססת לעשות זאת לנוכח תלונות כאלה אם ה-TSH מעל 2.5. זהו, אני חושבת שכיסיתי את השאלות שלך. לילה טוב

למעלה