לישראל ברגר

לישראל ברגר

אם אני לא טועה, פה ושם יצאת נגד הרב אמנון יצחק כמחזיר בתשובה, על הדרך/שיטות הוא משתמש. מאחר ולא ברור לי כל כך מה הן הדעות שלך לגביו, ברצוני לשאול אותך שאלה: 1.האם אתה נגד המחזירים בתשובה? (או שהתנגדות מתמקדת רק ברב אמנון יצחק?) 2.אם התשובה היא חיובית לגבי הרב אמנון יצחק, מה הן הסיבות? אנא, חשוב היטב לפני שאתה משיב. ** מתוך סקרנות אני מעוניין כרגע להתמקד ברב אמנון יצחק. תודה

israelberger

New member
תשובה

אני מאמין שהדת שלנו היא דת יפה ושאפשר וצריך לקרב כל יהודי אליה בדרך של אהבה ולא בדרך של הפחדות נוסח מה ששמעתי מאמנון יצחק. דוגמאות: 1.עוד מעט השמש תגדל וכל החילונים ישרפו כמו זבובים. 2."תגיד למה אתה לא לובש ציצית? כי חם? אבל בגיהנום יותר חם". 3.כל הרשעים יגיעו לגיהנום ושמה יסובבו אותם על שיפוד בתוך אש ענקית. אלה הדברים המועטים ששמעתי ממנו בעצמי אבל אחרים סיפרו לי שהוא מספר דברים אפילו יותר מפחידים וזאת לא הדרך להחזיר בתשובה. בנוסף לזה, כמה נראה לך מקבל שכר כזה שעושה מצוות רק כדי לא להישרף בגיהנום? לא יותר עדיף לקרב את היהודים באהבה?

הוכח תוכיח את עמיתך

במקור זה כוון לתלמידי חכמים, ואו מישהו שהוא ברמתך, וזה די ברור. משום מה השמטת/שכחת את הנביאים, הם היו הרבה יותר קשים ובלתי מתפשרים. העף מבט קצר בנבואות ותקבל חלחלה פחד ויראה. במשך הדורות רבנים גדולים ניסו את שתי הדרכים, אלו שבחרו בדרך ה´נעימה´ היו במיעוט, ואילו הרוב הגדול יצא בתקיפות ללא משוא פנים וללא יראה. אין הבדל בין היום לאז, תמיד השתמשו בשפה מובנת ותכליתית! כדי להסיר ספק מהמאזין לתוכחה. אין זמן לדיאלוג נינוח, מה שמנחה את כל המוכיחים הוא "אל תאמר לכשאתפנה אשנה, שמא לא תפנה". "כמה נראה לך מקבל שכר כזה שעושה מצוות רק כדי לא להישרף בגיהנום?" עד כמה אתה תמים זו השאלה. הולך ופוחת הדור. כמה לדעתך (בהערכה גסה) באחוזים, חוזרים בתשובה (גם אלו ש´נולדו´ לתוך הדת) מתוך אהבה? מיעוט בטל. הרוב חוזרים מתוך יראה, וכך מתחילים את דרכם החדשה, עם הזמן ככל שעולים בדרגה הרוחנית יש מי (לא כולם) שזוכים להגיע לדרגה מתוך אהבת (אמיתית) השם. אין ספק שאתה כמו רבים אחרים מאמין באמונה שלמה בביאת המשיח. וכידוע לך אנחנו לקראת סוף האלף השישי, משמע, לא נותר זמן רב! האם אתה לא חושב שזה הזמן (יותר מתמיד) להאיץ ולדחוק באחרים להזדרז שמא יהיה מאוחר? לקרב את היהודים באהבה? בוודאי ובוודאי שכן, אך אין זה סותר. התוכחה חייבת להיות ברורה ובלתי משתמעת לשתי פנים, ובטח שלא רכה מדי.

רון סי

New member
בקיצור

היהדות היא דת שמבוססת על פחד, אלימות (מילולית לפחות) ומוות... עוד סיבה מצויינת שלא לחזור בתשובה. יש דרכי חיים טבעיות, שמחות ונינוחות יותר.

בקיצור

דרך החשיבה והתפיסה שלך מעוותת! קרא שוב ושוב עד שתפנים את הנאמר.

רון סי

New member
כדאי דוקא שאתה תקרא שוב את מה

שכתבת. "העף מבט קצר בנבואות ותקבל חלחלה פחד ויראה." "כמה לדעתך (בהערכה גסה) באחוזים, חוזרים בתשובה (גם אלו ש´נולדו´ לתוך הדת) מתוך אהבה? מיעוט בטל. הרוב חוזרים מתוך יראה" כלומר יראה זה לא אהבה, אלא משהו אחר. או שאתה אוהב משהו, או שאתה שונא אותו או שאתה פוחד ממנו. אני מניח שאתה לא מתכוון לשנאה לאלוהים, אז מה שנשאר זה פחד. "התוכחה חייבת להיות ברורה ובלתי משתמעת לשתי פנים, ובטח שלא רכה מדי." כלומר לא להיות עדינים אלא קשוחים ותקיפים, דהיינו אלימים מילולית.

לידיעתך

יראת השם זה ציווי מפורש בתורה. ללא יראה אפילו האוהב יכול חלילה להיכשל.

רון סי

New member
זה לא מפתיע

התורה זרועה בפחד איומים ומוות, ומהמזויעים ביותר.

בוודאי

כל עוד אתה משתמש בפילטרים המיועדים להציג בפניך רק את השלילי. לא חידשת כלום, זה תירוץ די נפוץ.

רון סי

New member
למה אתה מאשים אותי?

הרי אתה זה שתומך בהצגת פילטרים שליליים לצורך החזרה בתשובה.

אתה עדיין משתמש בפילטרים

נחזור לרב אמנון יצחק. נכון שהוא משתמש גם בהפחדות, אך גם בנועם, מציג את יופיה של התורה/דת. הבעיה היא שיותר משהוא שם דגש בהפחדה, אחרים מתייחסים אך ורק לזה!

רון סי

New member
זה עדיין לא אני

אני רק מציג בפניך את המצב כפי שהוא מצטייר מדבריך. אם אמנון יצחק משתמש בהפחדות, אז הוא זה שעושה את הסינון השלילי עבור שומעיו. הוא לא יכול להשתמש בהפחדות ואיומים, ואז להתלונן ששמעו ממנו הפחדות ואיומים! ומי ששומע הפחדות ואיומים בהכרח מקבל על היהדות את התמונה שהצגתי למעלה.

אויש

לצורך העניין אדבר בשם עצמי מניסיוני. בהתחלה לא עניינו אותי כל המחזירים בתשובה, השאלות שלי ותחום ההתעניינות בא מכיוון אחר לגמרי. כשהייתי בשלבים מתקדמים יותר התחלתי להתעניין מה יש לדת לומר/להציע, בין היתר הקשבתי גם לרב אמנון יצחק, ומה שקסם לי היה באופן בו הדת הוצגה (די התעלמתי מההפחדות). מה שהשפיע עלי במיוחד אז, ועד היום אני מעיין בו, הוא הספר ´שומר אמונים´ (שני חלקים), במיוחד החלק הראשון. החלק השני עוסק בדברים המפחידים באמת, וזה לא מוצג מתוך כוונה להפחיד אלא כחלק בלתי נפרד (מדובר בשני חלקים לצורך הפרדה בנושאים). כפי שיש את הטוב והיפה, כך יש את הצד השני, זה בהחלט יכול להפחיד, אך זה תלוי רק בך, הקורא. ולהערה שלך:"אז הוא זה שעושה את הסינון השלילי עבור שומעיו." לא. הוא מציג את שני הצדדים בדיוק כפי שהם, אז הוא בחר שלא להתייפיף ולהציג את האמת כפי שהיא, ואם יש למישהו בעיה לשמוע אותו הוא אז שלא ישמע = פשוט.

רון סי

New member
אם זה תלוי בי, אז אני אישית

בכלל לא מפחד... בעיני האיומים הטפשיים האלה נראים מגוחכים. מה שכן, אני מאבד כל כבוד ורצון-הקשבה לאדם שמנסה להפחיד אותי. ידוע לי עם זאת שיש אנשים שלא אכפת להם מה מנסים למכור להם. הם קונים הכל. קוראים לזה: פראיירים. אמנון יצחק הוא בסה"כ איש מכירות טוב, אחד מני רבים, רק שהמוצר שהוא מוכר עולה לקונה מאד ביוקר.

israelberger

New member
תקרא את ההודעה שלו ואתה תבין.

הדרך הנכונה היא לא להפחיד אלא לאהוב ולקרב באהבה.

הבהרה

"הרוב חוזרים מתוך יראה,וכך מתחילים את דרכם החדשה.." כמובן שהכוונה היא שהיראה נובעת מההבנה, ברגע שהבנת טבעי שתחרד ויראה תלווה אותך לאורך כל הדרך.

רון סי

New member
הבנה?

כלומר, שיבינו את מהות היהדות? האם שריפה בגיהנום זו מהות היהדות? כי אם לא, למה הנ"ל משתמש בזה? הוא הרי חוטא בכך למהות האמונה שלו עצמו. אם כן, אז זה מאושש את מה שאמרתי...

israelberger

New member
תשובה

נעים מאוד אומנם עושה זאת מתום דעת אבל הוא תומך בלהחזיר אנשים בתשובה ע"י הפחדה וזה לא דעת רוב הדתיים (רק מיעוט קטן).

israelberger

New member
זה מה שמשתמע מדבריו

נראה לי שהוא מסכים שעדיף להחזיר בתשובה מתוך אהבה אבל דרך ההפחדה יותר "יעילה".

למעלה