לישראל ברגר

לישראל ברגר

זה עתה סיימתי לשוחח עם כבוד הרב בא-גד בעניינך (דעותיך). כבר במהלך השיחה הוא קטע אותי באמצע לאחר שהבין מהר מאד עד כמה חמורים הדברים שדיברת על כבוד הרב עובדיה יוסף. יותר מזה, הוא בעצמו תיקן אותי תוך שהוא שואל אותי מדוע אני קורא לו הרב עובדיה יוסף ולא (ציטוט):"כבוד הרב מרן עובדיה יוסף שליט"א" !! הוא הבטיח לי שהנושא יטופל. וכמובן שהוא עמד על כך שצריך לכבד כל רב, ובמיוחד גדולי הדור כמו כבוד הרב מרן עובדיה יוסף שליט"א. זהו! מקווה שעניין יובהר לך ממקור המקובל עליך. בהצלחה ** שלא כמו שהבינה ´נועה לביא´ אין לי כלום נגדך למעט המקרה הנ"ל. *** לכל מי שחשב שאני הוא זה שקרא לך ´דתי לייט´, לא אני הוא שכינה אותו כך. זה היה מישהו אחר!!

begone

New member
שגיאה קשה

"חמורים הדברים שדיברת על כבוד הרב עובדיה יוסף" הוא לא דיבר על הכבוד של הרב. אי אפשר לדבר עם הכבוד, כי זה לא דבר שקיים. אנחנו דיברנו על הרב עצמו, שלמיטב ידיעתי הוא בן-אדם שמשתין בדיוק כמוני, אוכל בדיוק כמוני וחי לא יותר ממאה ועשרים שנה, בדיוק כמוני. ואם אתה רוצה שוויון, מעתה קרא לי "כבוד אדון ביגון" כי אחרת אני לא אתייחס אליך. ואם אתה רוצה לדבר עם ישראל ברגר, אני דורש (לא, אני מצווה!) שתכנה אותו "כבוד התלמיד החכם מכל אדם ישראל ברגר השם ירוממו ויקדשו". תודה לך, כבוד ´נעים מאוד´.

אבקש ממך לא להגיב להודעות/תגובות

שלי! כמובן שאתה תתעלם (כמו כל טרול מצוי) אם יש לך מה להעיר עשה זאת בבקשה בהודעה נפרדת. זה הרי ברור לך שאתה נמצא אצלי ברשימת ה-IGNORE. בנוסף, תגובה שלך בהמשך להודעה/תגובה שלי רק שוברת את רצף השרשור. שוב, הרי ברור שאתה תתעלם ותמשיך להתנהג כבריון שכונתי הכופה עצמו על אחרים. הייה בטוח שזאת פניה אחרונה שלי אליך, רק רציתי להבהיר את הנקודה הנ"ל.

alond

New member
ובעוד שאתה יכול להגיד לו מה שאתה

רוצה, זהו פורום פתוח בנושא חופש וכל אחד יכול להגיב למי שהוא רוצה ואיך שהוא רוצה (בהגבלות שאני חושב שהן מינימליות ולכן לא ממש מתייחס להן). יש לך בעייה איתו? תתעלם ממנו. רצף השרשור? לא הבנתי. בכל מקרה, לך יש רק שליטה על מה אתה עושה.

אתה צודק אבל...

כפי שצינתי בסוף התגובה "רציתי להבהיר את הנקודה.." זה הרי ברור לכל שאין לי יכולת שליטה. לגבי השרשור.. סתם הערה צינית.

begone

New member
אח, האינטרנט הזה של הצעירים

כמה נורא, ´נעים מאוד´, לחיות בעולם שוויוני שבו כולם יכולים לדבר עם כולם, כולם שווים ואי אפשר להתנשא מעל אף אחד אחר. בעולם כזה אין ´כבוד הרב עובדיה´ או ´כבוד נעים מאוד´, וגם אין ´טרול מצוי´ או ´בריון שכונתי´. כולם כותבים לכולם, כולם צריכים לשכנע את כולם, ואף אחד לא יכול לצנזר אף אחד. מצטער מאוד, אבל אני אמשיך להגיב להודעות שלך, במיוחד כאשר אתה מבדיל בין דם לדם - הדם הכחול של "כבוד" הרב עובדיה והדם השחור של הפלשתינאים לעומת הדם ה´אדום ממוצע´ של אנשים כמוני. כל עוד אתה מפלה בין דם לדם - צפה פגיעה.

answers2

New member
למען הסר ספק

"הרב" בא גד הוא רב , בדיוק כמו שביגון הוא נזירה. מדובר בשחצן תמהוני ואקסצנטרי אם ידע בהלכה שעולה רק על זה של טומי לפיד. אם חילול ה´ היה יכול להפסיק להיות מושג ולהפוך לבן אדם , הוא היה נהיה באגד. ודרך אגב - נמאס כבר מההשמצות שלכם כלפי ישראל. על החתום : כבוד מרן , סיני ועוקר הרים וטוחנן זה בזה ואוכלן יחד בסברה , נר ישראל , עמוד היציני פטיש החזק , נצח ישראל וגואלו כמוהר"ר רבינו הגאון answers2 שליט"א אב"ד דק"ק תפוז פורומים והסביבה.

ולמען הסר ספק (2)

אם אתה חושב שאני מתרגש אז יש לך טעות. תמשיך להשתטות עם תגובות כאלה, התרשמתי ממך שאתה הרבה יותר רציני לתגובות מהסוג הנ"ל כנראה טעיתי ברושם. אני פשוט לא מאמין!! הערה שהערתי לישראל תוך שאני מדגיש שאני לא שולל אותו בשום אופן!! אלא רק כדי להבהיר לו היכן טעה, ושלדעתי יש מקום לתקן. וזאת לאחר שהתרשמתי ממנו שהוא אדם דתי מאמין וירא שמיים. התמקדתי אך ורק בנושא הנ"ל. (יראת שמיים) לא שללתי אותו כאדם! ולא כדתי! ולא כמאמין! - לא חסרים מאמינים שחסר בהם יראת שמיים שזה יסוד חשוב מאד אם לא העיקרי. אז תפסיקו לתקוף! עד עתה הוא ידע ועדיין יודע להסתדר לבד ללא עזרתכם. תודה

israelberger

New member
אני מבין שמעולם לא פגשת אותו

הרב בא גד הוא גאון במידה אדירה שלא ראיתי מעולם אדם כמוהו. לא רק זה שהוא מכיר את כל תלמידי הישיבה (בערך 1700) בשם וכנ"ל את רוב ההורים שלהם יש לו ידע עצום שלא ראיתי כדוגמתו בגמרא. הבן אדם פשוט מדהים, חזיתי פעמים רבות איך מישהו הזכיר משהו מהגמרא בדרך אגב וכבוד הרב מיד אמר את המיקום המדוייק כולל מסכת דף עמוד ושורה (או לפחות מקום בדף) ועוד כמה מקומות של דברים שקשורים לנושא. הוא יודע את כל הש"ס ברמת ידע מדהימה ויש לו זיכרון צילומי מדהים. אומנם הוא אוהב לעשות מעצמו צחוק אבל זו הדרך שלו להעביר מסרים ואם תחשוב על זה תראה שהוא די מצליח בזה.

answers2

New member
אם זו עדותך

אני חוזר בי מרוב דברי . מלבד חילול ה´. האיש מבצע חילול ה´ נורא ."אוי לזה שלמד תורה". על פי דבריך הוא "אוהב לעשות מעצמו צחוק" , אבל יש לו חזות של בר אוריין, ועליו להימנע מלעשות את מה שהוא אוהב. לגבי הידע שלו - כפי שאמרתי לא אחלוק על עדותך . כל ידיעותי עליו מסתכמות בפיגורה התקשורתית שלו , ובספר שהוא הוציא בצמוד לש"ס של נחלים (אינני זוכר כרגע את השם , אבל אתה בודאי יודע על מה אני מדבר ).

israelberger

New member
תגובה

לכל אחד יש את דרכו בחיים והוא בחר בדרך של לעשות מעצמו ליצן כדי להעביר את המסרים שלו. הספר שהוא הוציא בצמוד לש"ס נחלים (שהוא יצירה מדהימה בפני עצמה) משנה שמות בקצב מסחרר עם כל הוצאה מחדש וכרגע הוא נקרא "נחלי בא גד" (וקרוב לוודאי שאם תקרא בו תתפקע מצחוק די מהר אבל יש בו דברים חכמים) וסתם בתור הערת אגב תדע שכל הכריכה צבועה בירוק ואם משנים את הרווחים יוצא "נח לי באגד" (אולי יש כאן פירסומת סמויה?).

answers2

New member
אז זהו שקראתי בו

ומכאן נבעו טענותי הקודמות. אולם אם - על פי עדותך - האיש בחר לעשות מעצמו ליצן , הרי שהספר הזה משתלב היטיב עם בחירתו.

israelberger

New member
תשובה

אם תזכור את כל המידע באנציקלופדיית בריטניקה גם אתה תחשב חכם. אם אני יזכיר את המילה "רנסנס" ואתה תקריא לי את הערך באנציקלופדיה בע"פ ותזכיר לנו שזה מופיע בעמוד 835 בכרך 7 תחשב חכם. כנ"ל לגבי התלמוד. ואפילו אם זה שטויות עדיין צריך חכמה כדי לדעת את זה.

אנדרי ז

New member
ממש לא

אם תצליח לחבר משפטים שלמים בעלי תוכן תיחשב בעיניי בעל תבונה. אם תהיה טוב במקצוע שדורש קצת אייקיו, כמו תכנות או ניהול, תיחשב בעיניי חכם. אם תצליח לשנן בעל-פה אנציקלופדיה תיחשב בעיניי בעל זיכרון מעולה וחרשן בלתי נלאה, ותו לא.

israelberger

New member
תגובה

לפי דעתי המעוטה אתה בדעת מיעוט כי רוב האנשים יסכימו שבן אדם שיודע (ומבין) את כל אנציקלופדיית בריטניקה נחשב גאון.

אנדרי ז

New member
שמעת על האידיוטים הגאונים?

אנשים שהאייקיו הנמדד שלהם קטן להפליא, אבל יש להם תכונה אחת שהם מצטיינים בה מעל ומעבר, למשל זיכרון מדהים או כושר חישוב מתימטי כמו של מחשב. אנשים כאלה הם גאונים בתכונה אחת, ובכל השאר הם חכמים הרבה פחות מהממוצע. אז איך בעצם אתה מגדיר גאון?

israelberger

New member
טוב לדעת

הרב בא גד לא אמר לי שום דבר בנושא ואפילו לא שמעתי על זה. אולי יוודע לי על כך בזמן הקרוב כי לא הזדמן לי לראות אותו היום בישיבה. אם היה אכפת לי הייתי אומר לך שזה מאוד לא יפה לפנות למנהל בית ספר ולדהודיע לו שאחד התלמידים (ולציין בשם) אוחז בדעות מנוגדות לשלו אבל אני בטוח שלא היית לך כוונה להזיק אז אין לי רגשות טינה. דעותיו של כבוד הרב מרן יוסף בא גד שליט"א ידועות לי משכבר הימים ואפילו לא חשבתי שהוא יגיב אחרת.

תגובה

הייה בטוח שלא היה בכוונתי לגרום למצב ממנו אתה חושש (אי נעימות או כל דבר אחר), הייה גם בטוח שלא הצגתי אותך באור שלילי. ובכל זאת, אם שגיתי (אברר זאת בסביבתי) קבל מראש את התנצלותי. זה לא נעשה מתןך כוונה רעה. אני בטוח שאם הייתי שוגה בכל הקשור לאמונה ואו ליראת שמיים והיית מעיר ומנסה לתקן אותי, ובעצמי הייתי בודק אם אכן טעיתי, ואם כן, הייתי מודה לך מקרב לב. אני שמח שאתה לא נוטר, ותודה על כך.

למעלה