לישראל אחת, בקשר לנציגי הפלסטינים

שינילה

New member
לישראל אחת, בקשר לנציגי הפלסטינים

בין השנים 1948-1967 הנציג הרשמי הייתה ירדן כי זו ששלטה על יו"ש והייתה ריבונית. אך האם תושבי יו"ש ראו בה כנציגתם האותנטית, על כך אין לי תשובה. עובדה שבתקופה זו (גם לפי דבריך) צמחו לא מעט ארגונים שראו עצמם כמייצגי הפלסטינים ובסופו של דבר (בתהליך שהחל עם הקמת אש"פ בשנת 1964), אש"פ הוכר כמייצג הבלעדי וייצוג זה הוכר גם על ידי ירדן. אני ממש לא מבין לאילו מסקנות הינך רוצה להוביל, כי אינך מציג שום גורם שלדעתך מייצג את הפלסטינים. האם אתה מכיר בירדן כמייצגתם? אם כך - למה לא להחזיר את שטחי יו"ש לירדן ואת רצועת עזה למצרים? בבקשה - אני בעד! ואם אף אחד לא מייצגם ואף אחד לא ייצגם אף פעם ולכן אין שום בעיה בשליטנו עליהם (שכמובן אינה כיבוש אלא שחרור), אז למה לא לספח אותם ולתת להם אזרחות מלאה (מלאה, כמו לערביי יו"ש)? אבל...אתה נגד זה וגם נגד זה...כי אתה מתפתל ומתפתל על מנת להצדיק את השב ואל תעשה, השפגאט, רגל פה רגל שם. ובשביל זה אני פה - בשביל לדרוש מהימין אלטרטנטיבה ומדיניות ודרך ברורים!!! נ.ב. אין לי בעיה - תגדיר אפילו שממשלת ישראל מייצגת אותם כפי שירדן ייצגה אותם בין 1948 ל 1967, אבל לייצוג זה יש משמעויות אזרחיות, מיייצגת אותם? ישראל היא דמוקרטית ולכן זכותם לבחור לכנסת. מצטער, ישראלאחת, לא אתן לך להתחמק. תסתובב ותסתובב, בסוף תצטרך לבחור!

יצוג

כל הנושא לה כי טענת שאש"פ ייצג אותם ולכן ערביי יו"ש ראו עצמם כבושים והתקוממו כנגד הכיבוש עוד לפני שלטון ישראל עליהם לעמדתך התאחדות מספר ארגוני טרור וקריאתם בשם חדש היא הסימן שהיו כבושים לתפיסתם העובדה שערביי יו"ש לא התקומו תחת שלטון אחר - הסכמת עליה נשארה השאלה האם אש"פ ייצגם לכאורה לעמדתך תמיד בכל תקופה שהיא היה מי שיצגם לי לא ידוע על כך [וזה לא אומר שלא היה מיצג] ולכן מספר השאלות שהופנו כלפיך בנידון המיצגים השונים לעמדתך בשנים 48-67 מיצגם היתה ירדן אבל אינך בטוח שערביי יו"ש עצמם ראו בירדן המיצגת שלהם הדבר נכוןשבעתיים לגבי אש"פ ושים לב שבכל תשובתך אין ולו פעם אחת טענה כי ערבי יו"ש ראו בו באש"פ מיצגם ירדן הכירה בו... ישראל הכירה בו... רק החשוב מכל חסר לנו... הכרת תושבי יו"ש.... והשנה בו הם הכירו בו כמיצגם... כי ברור לך שעצם הקמתו אין פרושה הכרתם בו הרי לא הם הקימו אותו אלא היו אלו ארגוני טרור שהקימו אותו..... מי ייצג את הפלשתינמאים לפני קום ישאראל? אני אינני יודע את ערביי יו"ש בשנים 48-67 ? לעמדתך ירדן אבל אינך בטוח כי הם הכירו בה כמיצגם מי ייצגם לאחר מכן? - גם כאן לא ידוע לי על מיצג הציבור הנ"ל בעקבות אוסלו ישראל כפתה עליהם ממשל והיא הרשות ומאז הרשות היא המיצגת אם שמרצונם ואם שלא מרצונם את העובדה הבאה לא טענתי מעולם >>עובדה שבתקופה זו (גם לפי דבריך) צמחו לא מעט ארגונים שראו עצמם כמייצגי הפלסטינים << נכון שצמחו ארגוני טרור אבל אלו לא יצגו את ערביי יו"ש אלא את החברים בארגונים בלבד וזה כולל גם את אש"פ מה לא ברור? ארגון מיצג רק את חבריו ככל שהוא מצליח לגיס יותר לשרותיו הוא מייצג רבים יותר שים לב שזהו תהליך הפוך לחלוטין מהנהגה שהציבור בוחר לעצמו לכן האינטיפאדה מעולם לא היתה התקוממות עממית של תושבימ מקום שמאסו בכיבוש אלא פרי ארגון של ארגון טרוריסטי שישב מחוצ לשטח והסית אם בתעמולה ואם בכסף ....

שינילה

New member
שוב, אתה ממשיך לומר כל הזמן

מי לא מייצג, אבל לא אומר מי כן. ישראלאחת, אנא, תשובה פשוטה לשאלה פשוטה: האם מישהם ייצגם (בעבר) ומייצגם (כיום)? ואם כן, מי? (יכולות להיות תשובות שונות לתקופות שונות) יש לך תשובות?

כתבתי לך אבל אתה מתעקש לא לקרא

אני לא יודע מי ייצגם לפני קום ישראל - אתה יודע? אני לא יודע מי ייצג את ערביי יו"ש בשנים 48-67 - אתה טוען ירדן אבל לא בטוח שהם ראו בירדן המיצגת והרי בזה עסקינן הבעיה איתך היא בהנחות היסוד שלך הנחת היסוד שלך שהיה מי שייצגם ההנחה איננה בהכרח נכונה החל מאוסלו נכפתה על ערבי יו"ש הרשות כמיצגת אותם אתה יודע לומר מי ייצג את ערביי פלשתין לפני קום ישראל? לומר לנו את מי הם ראו כמיצגם בשנים 48-67]? אני כאמור לא יודע וכבר כתבתי לך זאת הן בהודגעה לה הגבת כעת והן בתגובות קודמות אתה כנראה לא קורא את התשובות שלי... אם אתה עדיין חושב שאש"פ היא הימצגת את ערבי יו"ש מאז 64 - יבושם לך אולי מטרניך יצליח לשכנע אותך שלא כך הוא

שינילה

New member
שמע, אם איננו יודעים מי מייצגם

וגם לא שואלים אותם...אז כנראה שאיננו יכולים לדבר איתם. אתה לא חושב שאם אנחנו כן רוצים להידבר איתם, אנו צריכים לברר מי מייצגם? כיצד נברר זאת? ואגב, אם אש"פ לא מייצגם - בועידת מדריד השתתפו נציגים מקומיים במשלחת ירדנית-פלסטינאית משותפת דו-ראשית (הדו-ראשיות מראה אגב שירדן לא מייצגת, אז אופציה זו יורדת כעת, לפחות מאז ועידת מדריד). משלחת זו אחר כך התפצלה, מה שמחזק את העובדה שלא ירדן מייצגת (אלימניציה), לצערי ד"א. המשלחת הפלסטינאית הזו הייתה בקשר שוטף עם מי? האם היא זזה צעד אחד ללא אישור מתוניס? (אנא, הזכר לי...) האם המשלחת הזו לא הייתה בעצמה אש"פ? חיידר עבד אל שאפי אינו אש"פ? חנאן עשראווי אינה אש"פ? אני באמת לא מבין לאן אתה חותר. בבקשה, אם לדעתך צריך לדבר עם הפלסטינאים, עם מי? עם מי אתה רוצה שישראל תדבר? כל הצעה תתקבל בברכה... ואם אינך רוצה בהידברות, אל תתבייש להודות בכך...זו כלל לא בושה.

שניליה מא אעשה איתך?!

הדיון בענין מי מיצגם הוא בעקבות טענתך שאש"פ יצגם כבר ב64 ולכן זו ראיה לדעתך כי ערביי יו"ש ראו עצמם ככבושים ופעלו ככאלו כעת, אם נקודה זו נסתימה על מה בדיוק אתה רוצה לדון? על כך אם נכון עשתה ישראל שכפתה עליהם את הרשות כנציגתם? זה שייך להסטוריה והיות ואת ההסטוריה אין לשנות זה ממש לא משנה אם היה טעות או לא

למעלה