לישון

JamesNox

New member
לישון

אז אני לא ישן. כבר כמה ימים. כתבתי למה.
בדרך כלל אני ישן מעט מאד, אבל עכשיו גם את זה לא.
ניסיתי אפילו את ״נשק יום הדין״ - בת הסנדקות הפעוטה שלי, שאני מטפל בה מדי פעם, ושנת צהרים משותפת. משהו בריח של תינוק ישן מפיל אותי תמיד. אבל לראשונה אי פעם ביליתי שעתים מדוכדכות בלהקשיב לה נושמת בשלווה.

בעלי ואדוני שם לב, כמובן. שום דבר לא נסתר ממנו בבית הזה. אבל אני כבר מעבר לפתרונות הרגילים, ואין בעולם מספיק אלכוהול שירדים אותי עכשיו. לא בלי להרוג את מעט תאי המוח המתפקדים שנשארו לי בתהליך.
הוא כבר חיבק אותי שעות, כרוך מסביבי כמו תמנון בלהות בזבלון מד״ב משנות השמונים. מתנמנם מדי פעם ומתעורר לבדוק, מוצא אותי עדין בוהה בתקרה.
הוא עטף אותי ברכות ועשה לי דברים נחמדים ונעימים, עובר על כל הקולקצית המגע שהוא אוהב לקבל ממני. אבל על אף שהערכתי את המחווה, הגוף המותש שלי בקושי הגיב.

הוא התעורר הבוקר עם שחר. מצא אותי בסלון, בוהה בטלויזיה.
״מה יהיה אתך?״ הוא שאל
משכתי בכתפי. מה אני יודע. או שאשן או שלא.
״טוב״ אמר ״נמאס לי. היום בערב, כשכולם ילכו לישון, אני מצפה ממך לחכות לי בחדר, רחוץ ומוכן. אם הגוף שלך לא מוכן בטובות, אני יכול גם ברעות.״
״באמת?״
״בטח שבאמת. עד שאני אסיים אתך אתה תתחנן שאתן לך לישון.״

gaya36

New member
אתה לא אשם!

זה קרה מזמן וטוב שהתעוררת מאותה נקודת זמן.
אל תפחד ל"התעמת" מול כאבך.

רחמים עצמיים לא יועילו . הם רק ישאבו את האנרגיות שלך. למען האמת (ואני רצינית) אף פעם לא הבנתי מה מוצאים באותה "טיפה מרה" שכביכול עוזרת להקהות את החושים.

אני חושבת שצעידה טובה/משהו שאתה מתחבר אליו ועושה לך טוב יכולים בהחלט לעזור בנושא השינה.

ובהחלט מגיע לך שאפו שעזרת לאותו בחור!

מאחלת לך ימים קלים יותר ובעיקר רגעי אושר!

JamesNox

New member
תודה

רק להבהיר - אני לא מרחם על עצמי. החיים שלי הרבה יותר טובים ממה שאי פעם קיויתי, אם אני ישן או לא.
וצריכת האלכוהול שלי סבירה לחלוטין, אם לוקחים בחשבון שאני ברמן לשעבר, אירי מצד אמי וג'אנקי (נקי!) שלא מרשים לו לצרוך שום דבר יותר יעיל.

Dan_Kap_

Active member
מקורות לעזרה

התגובה שלך היא תגובה נפוצה אצל אנשים שעברו התעללות.

הנה כמה מקורות לעזרה:

האתר של מקום מכיל הרבה מאד כלים ומאמרים המיועדים לסיוע למי שעברו תקיפה או התעללות מיניים - http://www.macom.org.il

דף באתר המכיל כלים להתמודדות עם פלאשבקים וטריגרים - http://www.macom.org.il/Topic_hard_time.asp

דף באתר המכיל מידע וכלים לבני/בנות זוג של מי שעברו התעללות או תקיפה מינית - http://www.macom.org.il/Topic_so.asp

חלק מהמאמרים והכלים מתורגמים מאנגלית - ניתן למצוא קישור למקור בדרך כלל בתחתית המאמר, או את שם המחבר/ת וכותרת המאמר המקוריים...

לשניכם

JamesNox

New member
אתה מקסים

אני בטיפול כבר הרבה שנים, ויכול לדקלם בעל פה את הפרקים הרלוונטים מה-DSM .
עברתי זמנים מאד קשים, והמשבר (הבאמת קטן) הזה הזכיר לי כמה התקדמתי, כמה טוב לי בחיים. לא שלא הערכתי את זה קודם, אבל תמיד טוב להזכר.

A לוןA

New member
יש ביטוי

ואני מקווה שאני לא משבש
no good deed goes unpunished
ולעיתים קרובות מאוד על המעשה הנכון משלמים מחיר, ואפילו כבד
אחרת לא היו כל כך מהללים את עושי-המעשה-הנכון, כי כולם היו עושים אותו
אבל אתה
למרות המחיר שידעת שזה יגבה
עשית אותו
וכמו שכבר כתבתי לך
אתה יכול להיות (ותהיה, אם לא עכשיו אז עוד מעט) מאוד גאה בעצמך.

נקווה שלפחות ה"רעות" היו מספיק "טובות" ושהלילה, לפחות, אתה ישן.

JamesNox

New member
יום אחד

אני אשבור את האנונימיות האינטרנטית המקודשת שלי, רק כדי לתת לך חיבוק.

ידעתי מה עומד לקרות. ידעתי מה המחיר שאשלם. אין לי את מי להאשים
.
אני מנסה לקחת את זה כתזכורת לכמה התקדמתי. כמה טוב לי ביום-יום. לא קל. אני עדיין לא ממש ישן ברצף. כשאני מגיע לשנת חלום מתחילים לי סיוטים.

וה"רעות" היו איומות. השתמשתי במילת ביטחון די על ההתחלה, מה שהיה לו מאד טראומטי. אני מקווה שהוא מבין שאני לא כועס עליו.

A לוןA

New member
לא מאיימים על יונה ביין

תבוא, תבוא... I DARE YOU

איך אתה? יש שיפור? אצלך? אצלו?

(ואם כל שכרך מהעניין הוא רק להבהיר לך כמה טוב לך עכשיו יחסית לאז, דיינו)

JamesNox

New member
הילדון ארז אמש את חפציו

ועבר לדירה חדשה, עם שותפה שהיא חברה-של-חברים. חזר לאוניברסיטה, ואני מקווה שהוא יהיה בסדר.
לפני שעזב רצה להראות את תודתו באמצעים פיזים, וקצת נעלב שנדחה.
אבל אני לא מסוגל, ובעלי ואדוני לא מקבל סקס כאמצעי תשלום ברמת העיקרון.

אני אהיה בסדר, ראבאק. אתמול נרדמתי לשעתים על הספה. גם משהו. אני מרגיש כאילו חזרתי אחורה, לא עשר שנים אבל בפירוש שבע-שמונה. בעעעעע.

A לוןA

New member
וכבר אמרו

המציל נפש אחת- כאילו הציל עולם ומלואו
"...לפיכך נברא אדם יחידי בעולם, ללמד שכל המאבד נפש אחת, מעלים עליו כאילו איבד עולם מלא; וכל המקיים נפש אחת, מעלים עליו כאילו קיים עולם מלא." (משנה, סנהדרין ד ה)

זה אתה בתמונה. גם אם זה לא מרגיש ככה כרגע.

JamesNox

New member
א׳ כי אתה מציב לי סטנדרטים

שיהיה לי מאד קשה לעמוד בהם,
ו- ב׳, כי אני יותר איש של מארוול. אפשר איירון מן?

בדרך כלל רק קוראת כאן

אבל פתחתי יוזר כדי להגיב (אולי בזכותך אתחיל להשתתף).
אחרי ההודעה שלך הרגשתי שכבר לא הוגן רק לקרוא.
לא יודעת אפילו מה אני רוצה לכתוב, אולי לשלוח חיבוק.
כנראה שסיפור המסגרת שלנו קצת דומה, ורציתי להודות לך כי בזכותך אני מרגישה קצת פחות לבד.
עבורי החיים עם העבר הם כמו גלים, באים והולכים בתקופות.. נמצאים מתחת לפני השטח כל הזמן, אבל מדי פעם גואים.
הבנתי שעזרת למישהו, ורציתי להביע התפעלות והערצה, שהצלחת למנף את הקשיים שעברת כדי להקל על מישהו אחר.
אולי אפילו היצלת אותו.
נכון שמה שכתבתי לא הכי קשור דווקא לפורום הזה (בעצם הכי קשור, רק לא בדרך הרגילה),
אבל הייתי חייבת לכתוב לך תודה.

נ.ב. הולכת לחפש איפה להציג את עצמי :)
(אולי יום אחד אתפוס אומץ להתמודד ואכנס לקישורים ששמו לך כאן)

למעלה