לישון רק את שנת הREM

ketrina

New member
לישון רק את שנת הREM

שלום :) קראתי שישנה שיטה לקצץ בשעות שינה והיא לגרום למוח לישון רק את הREM ,שזה החלק עם החלומות ולוותר על כל המסביב. השיטה בגדול אמרת שניתן לעייף את המוח ולכן הוא קופץ לREM ,מה שמעניין אותי- למיטב הבנתי חצלול שייך לחלק השינה עם החלומות, אחת הדרכים להגיע לחצלול היא לישון, להתעורר ,לקרוא בנושא ולחזור לחלק השינה של החלומות.. אם אני מקצצת את כל המעבר ומגיעה ישר לחלק החלומות- זה לא מגביר את הסיכוי שלי לחצלול?במקום להעביר שעות שינה ללא חלומות- אני מיד חולמת.. מה דעתכם? בנוסף, מישהו המצליץ כאן בפורום/ נתן רעיון שבחצלול לבנות חדר לבן ולהביא לשם אנשים...בשני חצלולים שהיו לי הכנסתי את עצמי לחדר הזה, וישבתי דיברתי עם עצמי..זה היה מדהים! גיליתי שאני מתארת לי את עצמי הפנימי באותה צורה כמו שהייתי מתארת שהייתי ילדה. ושבעצם אני לא מרוצה כל כך ממה שאני עושה ביום יום (האני הפנימי שלי ציפה למשהו אחר מעצמי)היה קשה לשמור על חדר לבן עם קירות וזה רק מה שאני זוכרת מהחלום...אבל מחכה לחצלול הבא.. זה היה מאוד מעניין ללמוד על עצמי.אז רציתי להגיד על הדרך תודה למי שהעלה את הרעיון !

ravehor

New member
אני לא בטוח בכלל שזה נכון

כי גם אם המוח מגיע ישר לREM כשאת ישנה 20 דקות כמה פעמים ביום, זה לא REM איכותי. לא סתם ההמלצה היא לישון 6 שעות ורק אז להתעורר ולנסות ווילד ושיטות כאלה - המוח צריך קודם את הכמה שעות של צבירת האנרגיה, ורק לקראת סוף השינה החלומות נהיים מורכבים יותר. אז בכל מקרה את מוזמנת לנסות ולדווח לנו מה התוצאות, אם באמת בא לך לישון שעתיים ביום =\. והחצלול שלך נשמע מאוד עוצמתי! פעם הבאה תוכלי לנסות אפילו לגרום לעצמך הצעירה להשלים עם זה שאת לא מה שהיא רצתה.

נשמע לא בריא

הגוף לא עושה מה שהוא לא צריך הוא צריך את השלבים האלה של השינה בגלל זה נשמע לי הגיוני שדילוג עליהם עלול להזיק

שמעתי על זה...

אני לא בטוח כמה השיטה באמת עובדת, או עד כמה היא טובה לבריאות. קראתי תיאור של מישהו שניסה אותה, ופשוט וויתר באמצע כי הוא לא הצליח לעבור את התקופה הראשונה (אחת השיטות לזה דורשת תקופת הסתגלות קשה למדי אם אני לא טועה). מעולם לא שמעתי על מישהו שחי ככה. בכל מקרה- אני בטוח שגם שלבי השינה האחרים (NREM) הם חשובים עבור דברים שונים כגון קונסולידציה של זיכרון לטווח ארוך וארגון מחדש של חלקים במערכות הקוגניטיביות השונות. אנחנו יודעים כל כך מעט על שינה שמאוד מוקדם להציע שיטות אלטרנטיביות ולנסות "לפרוץ את המערכת". בכל מקרה, הנה קישור שמסביר איך לעשות את זה: http://www.dustincurtis.com/sleep.html

למעלה