לישון עם אמא....

התופעה שבה ילדים רוצים לישון עם

ההורה אחרי גירושים אינה יחודית לכותבת (ואינה יחודית לילדי גירושין רק ששם התופעה נפוצה יותר ובעיתית יותר). למעשה מרבית הספרים שעוסקים בפיסכולוגיה אחרי גירושין מתיחסים לסוגיה. אפילו הספרים הראשונים לעסוק בנושא בשנות השבעים והשישים, כבר מתיחסים לניתוחי מקרים שכאלו. הניתוח המעמיק מסתמך על מה שקורה בדרך כלל, והוא כמו כל תגובה אחרת באינטרנט יכול להיות כמובן מוטעה מיסודו.

יערית

New member
לא שהרמתי ידיים בעיניין

אבל גם אצלינו הילד שהוא כבר קרוב ל-9 עדיין מוצא את עצמו או במיטה שלי או במיטה של אחותו.הוא היחיד שמגיל צעיר מאד התרגל לישון במחיצתי,היתה תקופה ארוכה שזה פסק ובחצי שנה האחרונה זה שוב חזר.אם אני מתעוררת כשהוא מגיע, אני מחזירה אותו למיטתו {כשיש לי כוח} אם לא ,מאפשרת לו לישון בחצי השני של המיטה כל עוד הוא לא נוחר כמובן! זה ייפסק,אני מאמינה שזה בא בתקופות שהם זקוקים לנו ולא יותר מזה.

ganeden02

New member
זה היה, נפסק וחזר שוב?..

כאשר הוא הפסיק להגיע למיטה שלך זה קרה מעצמו או שאת דירבנת אותו לזה? וכשאת מחזירה אותו למיטה שלו הוא לא מתעורר ומסרב?.. <תודה על התגובה..עוזר לשמוע>

יערית

New member
:)

הוא הפסיק כשגרתי יחד עם בן הזוג שלי,למרות שמידי פעם גם היה מנסה את מזלו,היינו מחזירים אותו כשהגיע{טוב הוא היה מחזיר אותו
} מאז שאנחנו גרים לבד,הוא מבקש עוד בתחילת הערב לישון במיטתי, אני מסרבת והוא בחצות עובר.אם אני מתעוררת מזה,אני מחזירה הוא כבר לא קל משקל כמו בעבר.בתקופה האחרונה הוא ישן במיטתה של אחותו ובבוקר מוקדם נכנס אלי. אני בטח שלא מודבבת אותו לזה,אבל סלחנית כשזה לא חוזר על עצמו. בסה"כ הגבולות דיי ברורים לגבי שינה .

מזדהה???

את לא מבינה כמה אני מזדהה עם הכתוב...העלה בי מחשבות מן העבר קרוב שלי, כל מילה הומשלה למציאות שלי. אהבתי את המילים.

ערסlight

New member
אם אין סיבה אחרת...

אני לא רואה שום רע בילד שישן עם אמא [או אבא] ילדים מקבלים הרבה חום ובטחון מהמצב [זה גם מצביע על חסך כלשהו] זה צורך של הילד ולטובתו. זו גם איזושהי אינטימיות שעושה טוב ליחסים. הכלל תופש גם בטיטולים, מוצץ, מציצת אצבע וכדומה. הילד יפסיק מעצמו כשיתחזק והצורך יתמלא. אז... אם אין סיבה נראית לעין [אני מבין שלעיתים אי אפשר], אני בעד. אני גם לא מכיר הרבה בני 17 שעדיין בוחרים לישון במיטת ההורים.

ganeden02

New member
ואם מכירים מישהו...

ואז הוא נשאר לישון והילד לא מוותר? הרי הוא יחשוב שמישהו מתחרה על מקומו..לא רק ביוםיום..

ערסlight

New member
לא מוכרחים פתרון בית ספר.

אפשר לפתור את העניין מקומית. נראה לי מיותר להציע איך. [הפתרון יבוא מתוך הסיטואציה] וגם... הילד מעצמו יחוש מתי אי אפשר. רק תסמכי עליו קצת.

נוגע בך

New member
ראשית יש לך

ילד מדהים!!! שנית יש לו טעם טוב!!! ודעתי הוא עשוי להגביל אותך <קריצה> ולסיום כהרגל ממש לא, מידי פעם בכייף בסופו של דבר אין כמו החיבוק שלהם.

מבינה אותך

רק שאצלי בסוף הלילה יש שלושה דרדסים שתופסים לי את המיטה ולא פעם אני מוצאת את עצמי מכווצת בפינה של המיטה על הקצה, לא יכולה לזוז שמא אעיר אותם או אפיל אותם... לעמים זה מפריע אבל רוב הזמן זה כייף

למעלה