לישון עם אמא עד מתי?

• פותח הנושא d58
  • פורסם בתאריך

d58

New member
לישון עם אמא עד מתי?

אני גרושה ויש לי ילד בן 6 הוא לא מוכן לישון לבד ושהוא הולך לישון לבד הוא בא אלי במשך הלילה ומתגנב אליי למיטה. מה עושים ?

B o o b a

New member
(:)

אני ילדה בת 16 עדין ישנה עם אמא שלי .. לפעמים..זה לא מפריע לי ולו לה אז למה לא ? אני התחלתי לישון במיטה שלי יותר רק אחרי שעשו לי חדר חדש ואני יותר אוהבת אותו.. אולי משו מפריע לו בחדר שלו .. מיטה לא נוחה..

מרגנית2

New member
בתי עדיין ישנה איתי

בגיל 10. כל לילה אנחנו מנסות את המיטה שלה בחדרה ובסוף היא מעדיפה את המיטה שלי. כשהיתה קטנה יותר היתה הולכת לישון במיטתה וקמה בלילה ובאה אלי. ככה בקביעות כל לילה בשעה 2. בסוף החלטתי לא להלחם בזה. אם ככה נעים לה וזה נותן לה בטחון ולישון יותר טוב - אז לי זה לא מפריע.

m i c h a l i

New member
אצלנו זה בתקופות../images/Emo1.gif

כשהיתה קטנה יותר (בערך בגיל 4 ) התעקשה לישון לצדי. באותה תקופה הייתי מרימה אותה אחרי שנרדמה למיטה שלה. אחר כך התרגלה להירדם במיטתה (אחרי כמה לילות סוערים), הוספתי לה מנורת לילה ובובה שהיא אוהבת לישון איתה. כדי להקל על המעבר לשינה במיטה שלה הייתי מרגיעה אותה ואומרת לה שאני נמצאת במרחק של 10 צעדים ממנה ובכל פעם שהיא תקרא לי אני אבוא. אז נכון, בהתחלה רצתי הרבה לחדר שלה אבל זה היה חשוב לה. היום שתינו אוהבות לישון לפעמים יחד אז קבענו שרק ביום שישי אנחנו חולקות מיטה. וזה בסדר מבחינתה. לפעמים יש תקופות כמו השבועיים האחרונים שהיא מתעקשת להירדם לצדי. ולי זה לא ממש מפריע (היא מחממת אותי בלילה
) מה גם שקשה לי כבר להעביר אותה למיטה שלה. השאלה שלי אליך: האם זה מפריע לך שהוא ישן לצידך? האם לא נוח לך? לדעתי אם זה לא מפריע לך אין סיבה לשנות את זה , הרי הוא לא יישן לצידך עוד זמן רב (הם גדלים מהר את יודעת ).

ג ל י 2

New member
אוי בדיוק הבעיה שלי ../images/Emo4.gif

אני מאוד אוהבת לישון עם הנסיכה שלי, יותר כייף לי מאשר לישון לבד, במיוחד שהשמיכה ככה לא בורחת לה ואמא מכסה אותה כל הזמן!!! אבל הבעיה עכשיו התחילה שכל לילה התחיל לברוח לה פיפי
. מהיום נראה לי שהיא הולכת לישון במיטה שלה, חבל אבל פשוט זה בלתי אפשרי.

אצלינו זה הפוך

הפיצקית בת ארבע,גם הייתה ישנה אצלי במיטה,מאחר ויש לי חבר,החלטתי להפסיק את המנהג הזה,אני מרדימה אותה כשאני שוכבת לידה במיטה,היא נרדמת,אני עוברת למיטה שלי ואז באופן דיי קבוע לקראת שתיים שלוש לפנות בוקר"אמאאאאאאא בואי תשני איתי..."

במוקדם או במאוחר, הוא יעבור למיטתו

אבל זה עניין שלך - יש לך בעיה עם זה? הבן שלי כבר מעל 9. הוא ישן איתי מאז לידתו. היו תקופות שהוא ישן במיטתו, אבל מצבים שונים מחזירים אותו אלי. למשל: בקיץ הוא היה 3 שבועות אצל הוריי, חזר הביתה ליומיים ושוב יצא - הפעם לחבר. לפני נסיעתו הוא ישן בחדרו לאורך מספר חודשים. החבר נוטה לעבור בלילה אל מיטת אימו, וכך בני נשאר לבדו. כשחזר הביתה, ביקש בני לישון במיטתי שבוע. אבל... כשעבר שבוע, הוא עוד לא היה מוכן לחזור לחדרו. אז השבוע הפך לחודש ולשלושה חודשים. ממש לפני שבוע הוא עבר לחדרו ביוזמתו. אני מניחה שעוד לא תמו הלילות המשותפים שלנו. כל זמן שהוא זקוקק לתחושת הביטחון שאני נותנת לו, היא תהיה זמינה לו. במשפחות רבות, גם של אנשים נשואים, נוהגים בשיטת המיטה המשפחתית. ילדים אוהבים לחוש את הוריהם קרובים - בעיקר את אימותיהם. עם תחילת גיל ההתבגרות, גיל בו מתחילים הילדים להגדיר את זהותם, וליצור את המרחב האישי העצמאי שלהם, הם מתנתקים גם מהמיטה המשפחתית (אלו שעודם שם), ומחפשים להם את החדר או הפינה הפרטיים שלהם. אם את פתוחה לזה, אם היות הילד בחדרך לא פוגע בפרטיותך, אני ממליצה לעטוף אותו לשם עד שירגיש בטוח מספיק כדי להיות עצמאי. זה עניין רגשי כמובן - לא פונקציונלי (תפקודי). איך הוא בדברים אחרים? האם יש עוד דברים שהוא מסוגל לעשות אבל בוחר לבקש ממך? אם כן, זה רק מחזק את מה שכתבתי - הילד זקוק לך, הוא רוצה לוודא אולי שאת לא תעזבי אותו גם...

למעלה