לישון אצל החבר??

חני ב

New member
לישון אצל החבר?? ../images/Emo12.gif

מעין בת ה- 14 העלתה את השאלה בפורום אחר. העליתי אותו בפורום שלי, והיא בקשה שאעלה אותו גם פה. מה דעתכם/עצתכם?

אתיר

New member
זה דווקא מעניין אותי לראות מה

חברותי לפורום ירשמו, מכיוון שהגדולה שלי רק בת 12 ואני יודעת שיהיו לי הפתעות, אני מחכה גם לתגובות

AYELET1

New member
לישון אצל החבר

אין ספק שאמה של מעיין חוששת מפני קיום יחסי מין, שאכן, וכאן אין שום ויכוח (גם מעיין עצמה חושבת כך) , גיל 14 הוא קצת מוקדם לכך. מעיין, אם אתת קוראת את הדברים, ישנה כנראה אי הבנה גדולה מאד בינך לבין אמך. שבי והסבירי לה כמה דברים: בהתחלה, הכי חשוב, הסבירי להמה את עצמך חושבת אודות יחסי מין בגיל כזה. האזהרה "אל תתמזמזי" לא עוזרת. ניתן גם להתמזמז וגם לקיים יחסי מין בכל שעות היממה. מצד שני , אינני בטוחה שהשאלות של אמך הן "כמו של רכלנית". היא כנראה מודאגת ומעוניינת לדעת מה קורה! שיחה יכולה להבהיר את הדברים. בהצלחה

ווי לי

איזה מזל שהילדה שלי בת 13, שנה אחת פחות ממעין אבל חושבת עדיין שברבי היא החברה הכי טובה שיכולה להיות. אבל לגופה של השואלת, ולא הילדה שלי. כמה נושאים מעורבבים יחד. כן, אני לא הייתי מסכימה שתחזור בשעה 04.00 בבוקר הבייתה. אולי פעם, יום עצמאות או מסיבה מיוחדת,אבל בוודאי לא כדרך קבועה. למה? ככה. כי אני אימא פחדנית והסטרית ורוצה את כל האפרוחים בלול לפני שהתרנגולת הולכת להניח את כרבולתה על הכרית. (אגב, אותו כלל גם לגבי אחיה בן כמעט 15). שנית- לישון אצל חבר או חברה. אפשרי לעיתים, לא כעניין קבוע. שלישית- יחסי מין, אפשר להתחיל לקיים בכל מקום,שעה ומצב לינה משותפת לא תיצור יותר הזדמנויות מאשר קומזיץ ל"ג בעומר או ביקור חולים... אבל אני לגמרי חושבת שבגיל 14, ועם חבר שקשר איתו הוא חודש -חודשיים, זה טונה של זמן מוקדם מדי. אבל, מי שואל אותנו? חמישית אני מרגישה מתוך הדברים של מעיין, המון"אני אישה" ו"אני גדולה כבר" ואמירות כאלו. אז לא בדיוק ככה. היא עדיין נערה, לא בדיוק אישה. כל האמירות על האהבה המוחלטת, ועל שיברון ליבו של אהובה מנערה קודמת שהרסה את חייו, בדיוק מראות את השחור לבן האופייניים לגיל הזה. לו אני הייתי אמא של מעיין, בהחלט הייתי מציבה גבולות ברורים לחברות הזו. לא בהכרח בעניין של לינה או אופי היחסים, כמו המינון שצריך להיות סביר , ולא התמכרות. בדיוק כמו שסיכמתי עם הבן שלי שלא לשחק כדורסל כל יום 4 שעות אחרי הצהרים. מינון ופרופורציה. זה הכל.

bimbo.

New member
כמו שאש"ש כתבה - ../images/Emo66.gif

מי שואל אותנו? אנחנו יכולים להצהיר יומם ולילה שגיל 14 מוקדם מדי, אבל כאמור, אף אחד לא שואל אותנו... גם אני הייתי מתנגדת שבתי בת ה-14 תישן אצל החבר, אבל זה כבר פתח לקונפליקט חדש בין הבת וההורים, לא שצריך לוותר להן, אבל איך עושים את זה? כמובן שזה תלוי באמון (או לא), בהבנה (או לא) וביחסים המשפחתיים באופן כללי. ואולי רצוי גם לדבר עם הורי הגברבר??

vered4

New member
אני מציעה למעין לקרוא שוב את התגובו

אבל להסתכל בצורה מנותקת לרגע בכל התשובות, כאילו הן לא קשורות אליה. כולם תומכים בצד של האמא, וזה אומר משהו במקרה הזה. זה לא כי כולם לא מבינים. כמו כולם, גם לדעתי צורת הבילוי לא ממש מתאימה. לא שעות החזרה ולא הרביצה עד 04:00 אצל החבר. אני לא חושבת שהאמא מתנהגת ככה כי היא חוששת מהמעבר של ילדה לאשה, היא רואה התנהגות שיש לה בעיה איתה ומגיבה. היא רואה התנהגות של נערה צעירה מתבגרת ומגיבה. והסיבה שהיא חוששת מקיום יחסי מין, היא בגלל שההבטחה אני אעשה את זה בעוד שנתיים, לא ראלית בכלל בגיל הזה, כי הרגשות משתנים כל כך מהר. ובניגוד לנוער בגיל 16-18 שאולי יותר ספונטני ומעונין להתנסות. בגיל הזה ההזדמנות יכולה להיות המניע.

OoלילךoO

New member
../images/Emo24.gif

אני לא מבינה אתכם (ההורים)... זה לא משנה אם ישנים או לא ישנים אצל החבר, אם הילדה תרצה לשכב עם חבר שלה, היא יכולה לעשות את זה גם ביום. ועל זה אין להורים שליטה. אבל אני מסכימה שגם כשאני אהיה אמא בחיים אני לא אתן לילדה בת ה-14 שלי לישון אצל חבר שלה. היא יכולה להגיד עד מחר שהיא בוגרת, אבל ילדה בת 14 היא עדיין ילדה. למרות שאני באותו מצב של מעיין... רק שאני מזמן עברתי את גיל 14...

bimbo.

New member
כמו שאש"ש כתבה - ../images/Emo66.gif

מי שואל אותנו? אנחנו יכולים להצהיר השכם והערב שגיל 14 זה מוקדם מדי, אבל כאמור, אפ´חד לא שואל אותנו. גם אני לא הייתי מסכימה שבתי בת ה-14 תישן אצל החבר, וכאן נפתח פתח לקונפליקט נוסף עם ההורים. לא שבגלל זה צריכים לוותר לה, אבל איך עושים את זה? זה תלוי כמובן באמון (או לא), בהבנה (או לא), ובכלל, ביחסים התוך משפחתיים. ומה דעת האבא? ואולי כדאי לשוחח קצת עם ההורים של הגברבר?

yalyul

New member
גבולות אמרנו?

החמודה מעיין רוצה תגובות? הנה, אין לי בנות במלאי המתבגרים שלי אבל בנות דווקא מגיעות... כשהיו בנות 14 זה היה מזעזע בעיני. ואחרי שנתיים שלוש כשהתחילו לישון אצלינו בנות 16 -17 זה נראה בסדר נכון שסקס אפשר לעשות בכל מקום אבל לא צריך לפרוש שטיח אדום ולתת לנערונת בת 14 שפע של הזדמנות. יש הבדל בין להשאר ולפטפט עד 4 בבקר וגם זה לא בבית ספרי (בגיל כזה לא נתתי לבנים שלי להכנס הביתה אחרי אחת . וגם אז בדרך כלל יצאנו להביא אותם הביתה.) לבין לשכב במיטה עד הבקר. ההורמונים משתוללים לך אז מה ? זה אומר שהפכת מנערה לאישה? כדי להפוך לאישה יש צורך בתהליך... וזה לא קורה תוך חודש בגלל שיש לך חבר שאת מאוד אוהבת. אז בגיל 14 מתמזמזים קצת ואין בכך פסול אבל בהחלט אין סיבה לישון אצל חבר אלא אם כן את גרה במטולה והוא באילת (וגם אז כדאי שאמא שלך תישן באמצע) כל אמא מכירה את הגוזלים שלה ואם נראה לה שזה לא במקום תנסי להבין אותה ולחשוב... ננחי שבעוד 10 שנים תהפכי לאמא ועם הקידמה הבת שלך בת ה- 8 תרגיש מאוהבת עד הגג ותרצה לישון אצל חבר כדי להרגיש שהיא הופכת לאישה ... תתני לה? לא נראה לי ככה אמא שלך מרגישה עכשיו קצת סבלנות יש זמן לכל דבר תהפכי לאישה גם אם תשני אצל חבר רק בעוד שנתיים ... אין מנוס מזה. והאהבה לא תפרח לך בגלל שלא תשני אצלו אלא בגלל שתתבגרי בהצלחה מעיין ותודה לאישי היקר שלא היו לו בנות במלאי הזרעונים שלו

נקודת מבט של בת 23

אני אישית חושבת שגיל 14 זה צעיר מדי לישון אצל החבר זה לא קטע של לקיים איתו יחסים, זה קטע של איך האחרים מסתכלים על זה, ההורים שלו, חברים ועוד. אני אישית, ההורים שלי שומרנים, פעם ראשונה ישנתי בגיל 17 אצל חבר שלי לשעבר (ההורים שלי לא יודעים את זה) החבר הראשון שבא לישון איתי (באותו חדר, לפני זה ישנו בחדרים נפרדים) היה בגיל 20!!! בקיצור אני חושבת שהגיל להתחיל לישון עם חבר זה 17 בהצלחה אמהות!!!

אני לא מבינה מה הבעיה...

זה שאני עלולה לקיים איתו יחסים? הוא כבר הגיב לשרשור בכינוי bili1, תקראו את מה שהוא כתב... כמו שהמון אמרו, כדי לקיים איתו יחסים אני לא חייבת לישון אצלו...אני יכולה לעשות את זה בכל רגע בול עכשיו חזרתי ממנו, לפני שהלכנו לאימון קפוארה שלו הוא עשה שיעורים ואני ישנתי על המיטה שלו... כן כן, הבגדים נשארו על גופי, לא היה כלום, רק כשהיינו צריכים לזוז הוא העיר אותי ויצאנו אמרתי לאמא שלי עכשיו שאולי הוא יבוא לישון אצלי ושהיא תבדוק כל חמש דקות מה קורה איתנו, היא אמרה לא, למה? כי "אני בת 14..." ו"זה לא מתאים", סיבה אמיתית שתמצא אולי? אין לה פשוט...נכנס לה אנטי לראש ואני לא יודעת איך להוציא אותו

bili1

New member
אני מציע לכולם...

לקרוא את מה שכתבתי בשרשור אליו יש קישור בשרשור הנוכחי. היא התפרסמה ב 00:07 והיא רשמית וסופית. אני הוא ליאור המפורסם, החבר של מעין
להת´, תודה לכולם

vered4

New member
Read my lips ../images/Emo8.gif

אני בטוחה שאתה מאמין למה שאתה אומר, אבל... לדעתי בגיל 14 בניגוד לגילאים בוגרים יותר, ההזדמנות היא המניע. חברתי גדלה בקיבוץ, ובניגוד למה שאני מכירה משנות נערותי, אצלם בגיל 14 קיום יחסי מין היה דבר הרבה יותר שכיח. (שוב, לדעתי) בגלל עודף בהזדמנויות. כך שמה שאתם אומרים נכון לדעתי לשבוע הזה, מה יקרה בהמשך, לא ידוע, וזה מה שמרתיע את ההורים. אז עם כל הכבוד לבגרות שלכם, להורים שלה יש ממה לחשוש, וזה שאתם מבטיחים לא ימנע את החששות שלהם. רק הליכה לקראתם ושיחה על גבולות (שלכם) וקבלה את הסייגים שלהם, יכולה לעזור.

אל תזיינו

לי את השכל אני אימא קשישה לחלוטין. ויודעת מצויין, גם אצל ילדים ,מתבגרים, בוגרים ומבוגרים את ההבדל בין תוכניות, הצהרות, כוונות ומימוש /או אי מימוש. אז NEVER SAY NEVER זו האמירה הבטוחה ביותר. אבל ללא קשר לאי ההתכוונות לקיים יחסי מין(שזה אני מניחה נקודת המחלוקת), האפשרויות לקיים יחסי מין בכל עת שעה וזמן ,גם בלי הצורך ללינה משותפת כדי לממש אותם.... עבדתי משך שנים עם נערות בשלהי גיך ההתבגרות, שאספר לכם על מספר ההריונות הלא מתוכננים שקרו כי "התגלץ´" להם? אז אני בכל זאת חושבת שצריך לשים גבולות ברורים ומוסכמיםבין לינה חד פעמית, או הרגל של קבע. שעות שינה ושהות משותפת מול עיסוקים אחרים. הפרופורציות והמינון -הם הכי חשובים.(של כל תחום עיסוק ובילוי כולל הקאפורה כולל לינה כולל הליכה לסרטים). זהו.

למעלה