ליריקה - רק פנטזיה?

slallum

New member
ליריקה - רק פנטזיה?

כמו שכולנו יודעים, רוב שירי הפאוור הם בעלי ליריקה שמזכירה ספרי פנטזיה דוגמת טולקין או משחק שלם של D&D. אבל למה לא לקחת את זה לצד ההפוך? מה עם מדע בדיוני? גם זה יכול להשתלב מאוד טוב
קחו לדוגמא את Electric Eye (לא יודע של מי במקור, אבל ל-Savatage יש שיר כזה), שיש שם קצת דברים בדיוניים, והליריקה יצאה משו משו לדעתי
מישהו מכיר שירים נוספים עם ליריקה מד"בית? =]

Musta Susi

New member
אני חושב שהדיסק הכי חדש (2002) של

Luca Turilli העונה לשם Prophet of the last Eclipse מדבר הרבה על החלל. כבר במוסיקה עצמה אפשר לשמוע רמזים (אפקטים צליליים) על מדע בדיוני.

Blade Of Fire

New member
אני רוצה לראות מישו מנסה

לעשות מספר של אסימוב שיר פאוור...
הממ... "גברים בחלל" של רוברט היינלין בתור שיר... זה יכול להיות.. אהה.. מוזר לחלוטין... טוב אני סתם מזיין ת'שכל... לא מכיר שירים כאלו..

fadedX

New member
לא ממש מסכים...

לא כל הליריקס של להקות הפאוור הוא על פנטזיה וכו'... לדוגמא קחו את Edguy ונייטוויש... אצל אדגאיי יש למשל שיר על סקס במטוס.

slallum

New member
נו עשה טובה

"רוב שירי הפאוור הם בעלי ליריקה שמזכירה ספרי פנטזיה" תקרא =\

הממ...

ל-Blind Guardian יש את Traveller in Time על Dune, שנדמה לי שמוגדר כ-Sci-Fi, אבל זה יוצא מן הכלל שמעיד על הכלל. ככלל, נראה לי שעל מד"ב קשה יותר לכתוב - קל מאוד לכתוב על חוויות מהחיים האמיתיים (או סתם על אהבות כוזבות שהיו או לא היו, It makes no difference
) או על משהו שהוא פנטסיה "מוחלטת" (אלפים, נסיכות, דרקונים, דרגונים וכל החבר'ה), אבל משהו כמו מדע בדיוני - רק מהשם של הז'אנר אפשר להבין כמה מסובך זה לכתוב טוב, ואם תוסיף לזה ששיר הוא לא דבר שקל לכתוב אם אתה רוצה משהו ראוי לקריאה ולמכירה, אפשר להבין למה אין הרבה. בכל זאת, בלהקות שהן יותר האבי (עיין ערך Iron Savior ו-Gamma Ray) אפשר למצוא שירים ברוח מד"בית למדי. בפאוור אמנם לא נתקלתי בליריקה מד"בית של ממש, אבל אפשר לקוות שאחרי כמעט עשרים שנה של טולקין, באלבום הבא Blind Guardian יתנו לליריקה שלהם כיוון קצת אחר.

Ocean Spirit

New member
מכירה, אבל לאו דווקא של פאואר מטאל

Traveller in Time - Uriah Heep 39' - Queen Saviour Machine - David Bowie

Musta Susi

New member
אנו מדברים רק על פאוור.

סגנונות אחרים-ברור שיהיו. בפרוגרסיב זה גם הולך דיי טוב מד"ב

XDarkwolFX

New member
יש משהו בדיוני בליריקה שלהם:

Theory In Practice, להקת דת' טכני מ-ע-ו-ל-ה לדעתי, מומלצת בחום. לאלבום השני שלהם קוראים Colonizing The Sun, לפי השם אפשר להבין בערך על מה רוב הכתיבה שלהם.

למעלה