לירון מישר

לירון מישר

לירון מישר שלום נכנסתי לאתר רוקדים ומאוד התרשמתי. אולם אני כבר כמה זמן עוקבת אחר האינפרמציה של הריקודים מילים .רישומים וכו' ואני תוהה מתי כבר תעדכן את החלק הזה באתר? האם חלק זה יכלול גם משמעות השיר הסטוריה ורקע ואולי קצת על הקשר בין השיר לריקוד בעיני היוצר??

נעים במעגל, איני מבינה מדוע

את פונה לירון בבקשות לרישומים, וסיפורים מאחרי הריקודים. נכון לריקודים העכשויים אין הרבה סיפורים מאחורי הריקודים, לוקחים צעדים מריקודים אלה או אחרים והנה לנו ריקוד חדש. מי שמעונין לדעת את ההיסטוריה ומורשת ריקודי העם כנראה יצטרך למצוא את זה במקום אחר. ירון עושה עבודה נפלאה, ומחדש ומכניס נושאים חדשים. על הקשר בין הריקוד למילים וללחן כנראה באמת תצטרכי לשאול את "היוצרים" ,אם יש קשר בכלל.

מה נאוו

New member
לכנרת

את עוד תופתעי "מנאוותי" (ואחרי ההפתעה, חסר לי שתיעלבי בגלל זה) ודבר שני, הזילזול שלך ביוצרים, "אם יש קשר בכלל" בטוח שישנם כאלה וישנם כאלה, אני שמעתי סיפורים מקסימים ואף עצובים שמאחרי הריקודים ולא רק מיענקלה לוי, השאלה היא: מה קדם למה, הסיפור לריקוד או הריקוד לסיפור - ואולי הסיפור והריקוד נוצרו כאחד. את צודקת, צריך לשאול את היוצרים ולשמוע ממקור ראשון.

מה נאוו, אני אוהבת הפתעות

ומבטיחה שלא להעלב. אני האחרונה שמזלזלת ב"יוצרים", אולם מותר לי להביע את דעתי לגבי "היצירות" החדשות(וללא הכללות כמובן). כמובן שחוץ מיענקל'ה אני מכירה עוד כמה שהייתי קוראת להם יוצרים במלוא מובן המילה. את יודעת, שמך מאוד מחייב:"מה נאוו על ההרים, רגליי המבשר....משמיע הישועה, משמיע שלום...". אולם מדבריך זה לא נשמע כך.

לא ברורה לי השאלה

הרי למיטב ידיעתי ירון רק לאחרונה הוסיף את היכולת לבחור מילים, רישומים וכדומה, אז איך הוא יכול תוך זמן קצר למלא את כל התוכן? זה המון עבודה (די בהתנדבות כי במילא "לוקחים ממנו בטעות" את החומר לאתרים אחרים) ולדעתי יקח המון זמן עד שיכיל את כל המידע.

תודה לכולכם. מאד תודה!

לאט לאט האתר יתמלא תוכן. אפילו עוד לא הספקתי להשלים את המידע הבסיסי ש הריקודים (מלחינים ומשוררים) זה ה...ה...ה... מון עבודה ואני אעשה אותה. אשר למידע על הריקודים - יש לי רישומי ריקודים של כל הריקודים שהתפרסמו ברוקדים עד לפני כמה שנים הם יועלו לאט לאט לאתר. גם מידע ממחברי הריקודים יש על חלק מהריקודים וגם זה יועלה לאתר. יגיע הרגע שגם אבקש את עזרתו של כל מי שמעוניין. למשל רויטל כבר שלחה י את הסיפור שלה על מילת השיר "אם הופלנו" וזה יועלה לאתר. רק סבלנות זה באמת המון עבודה. בנוסף אני מתכנן שכל מה שכתוב יהיה זמין גם באנגלית לידידנו בחו"ל וגם כך יש להכין תכנית באתר. כידוע אני מנסה לבנות גם את לוח המדריכים כך שכל מדריך יופיע באתר. יש כבר הרבה ששילמו על כך (הם משלמים סכום סימלי חד פעמי) אבל עדיין לא העבירו קורות חיים ויש כאלה שגם תמונה לא העבירו. עם הזמן הכל יתמא בתוכן. אביבה אורי, למשל עובדת עבורי לתעד "קורות חיים" של כל אלה שעסקו בתחום ואינם כבר איתנו. דבל'ה היה אמור להעביר דבר כזה על יצחק ביטון ולכך אני עדיין מחכה.

לירון

אני לא יודעת למה.... מאז שנכנסתי לפורום שלך... עוד אף תגובה שלך לא היתה כוללת את המילה "כסף" למה? למה אתה כל הזמן מדבר רק על כסף!!!!! כמה נכנס לך, כמה אתה מרוויח, כמה זה עולה לך אם קיבלת כסף או לא קיבלת כסף....לדוגמא מהאחרון...("הם משלמים סכום סימלי חד פעמי") זה לא נראה לך קצת דפוק.... משהו פה לא מסתדר לי...

לא ברורה לי הערתך שיש בה סתירות.

בכל אופן לגבי המדריכים המופיעים ב"לוח המדריכים" באתר "רוקדים", יש גולשים שאינם מבינים מדוע לאחד יש עמוד עם מידע מלא לשני עמוד חלקי ולאחר אין עמוד אישי כלל. רציתי להבהיר לקוראי הפורום את הסיבה והמדיניות העומדת מאחורי זה. מקווה שהפעם זה ברור.

aries4

New member
גם פרנסה

קצת פלפל ל"חימום הדיון" ונניח שהכל יהיה זמין באתר - רישומים - מילים - מוסיקה - הכל..... נראה לכם שכל זה יהיה בחינם? מעבר להתלהבות הכיף התרבות והמורשת , יש גם צד גשמי, לריקודי עם. קוראים לו ככככככככככככ................... ???

ירון - לגבי יצחק ביטון ז"ל.

אתה כותב : "דבל'ה היה אמור להעביר דבר כזה על יצחק ביטון ז"ל ולכך אני עדיין מחכה". ירון. ההנצחה של הבחור הזה חשובה לי מאד. ברגע שתגיע לארץ, אנא צור איתי קשר. אשמח להעביר לך את הקובץ באי-מייל או בדיסקט. כל טוב. דבל'ה.

אודה לך אם תעביר אלי

אחרי ה-15 לחודש. אם יש לך תמונה זה כמובן חשוב גם כן. אודה לך אם תשנה קצת וגם תוסיף לגבי מה שכתבת לאתר "מרקיד" אני א מעוניין בחפיפה מוחלטת.

כשתגיע בע"ה בשלום ארצה

ולאחר ה-15 לחודש, אשלח לך אי-מייל עם כתבה על יצחק ביטון ז"ל בצרוף שתי תמונות, האחת פספורט והשנייה במסיבה עם חבר טוב. הכתבה תהייה כמובן ערוכה שונה מהכתבה ששלחתי ל"מרקיד". דבל'ה.

"לוקחים ממנו בטעות"-בלשון המעטה!

ועוד אחרי שיעשה בשבילנו את כל העבודה, יקחו זאת ממנו "בטעות"? - וגם לא תמיד יאמרו תודה.

לנעים במעגל - רקע והסטוריה

ביקשת מירון אינפורמציה על הרקודים ואני מצטטת : "משמעות השיר הסטוריה ורקע ואולי קצת על הקשר בין השיר לריקוד בעיני היוצר??" לא יקשה לירון או לכל בר-דעת למצוא הסטוריה רקע וכדו' על שירי א"י שנכתבו ע"י משוררים ופזמונאים כל מה שעליו לעשות זה ללכת לספרים ולמקורות. אלא מה ?? מפריע לי הפסוק האחרון "הקשר בין השיר לרקוד בעיני היוצר" יתכן שאם נפנה ליוצרים הותיקים דוגמת : יענקל'ה לוי, מושיקו הלוי, שושנה קופלביץ אלה אולי יוכלו לספר לנו מדוע בחרו רקוד זה או אחר מה הוביל אותם לבחירת השיר שעליו יבנו ריקוד. למשל יעקב אורלנד חיבר את השיר : "אם גם ראשינו שח" = שיר שמח לאחר שראש הממשלה דאז משה שרת ראה את מצב הרוח של העם נעל את אורלנד וזעירא והדלת נפתחה רק כשיצאו עם שיר לרומם את רוחו של העם. (לימים גיורא קדמון חיבר לו ריקוד מעגל) נדיר לא?????? קשה להאמין שתשובה דומה תקבל/י מהרבה יוצרים חדשים (ותסלחו לי על המילה) ה"משפריצים" רקודים חדשים לבקרים, אפילו לשירים לא עבריים.. זכור לי ששמעון עשור סיפר שאת הרקוד "סתיו ישראלי" הגה באמצע הלילה, העיר את אשתו ולימד אותה וכך נולד הריקוד (שאגב הוא יפה ונרקד ונקלט מצוין) שמעון לא טרח להסביר לנו לא רקע ולא הסטוריה ולא את הקשר בין השיר לריקוד בעיני עצמו כפי שאת/ה דורש מירון.. ולכן לדעתי זה "מתקיל" את ירון.

אותי זה לא "מתקיל"

אם כבר זה בהחלט "מתקיל" חלק גדול ממחברי הריקודים. דעתי בנידון כבר ידועה ולכן לא אוסיף.

לשוגי וירון

הנה משפט שהגיתי תוך כדי מחשבה בעניין. "כל יוצר יכול לספר סיפור על ריקוד שחיבר אבל איזה סיפור מתחבר באמת לריקוד"

למעלה