לירון - די לזלזול

יענקלה אני../images/Emo23.gif אותך כיוצר וכאדם!!

ואתה אחד ממספר מועט של יוצרים שעדיין אני ממשיכה לקרוא להם כך. בכבוד גדול והערכה רבה!!! ממשכינת השלום הידועה. אמתך

אני סקרנית לדעת

מדוע השתנה צבע כיתוב השם שלך לשחור לפתע פתאום? הפכת פתאום מיוצר לאדם

לירון - עניתי לך לא שמת לב

עכשו אהיה יותר הרור אם מישהו יקרא לריקוד שלי "כשושנה בין החוחים" בשם אחר - סוזן , ג´מילה או פוסטימה - לא איכפת לי. העיקר , שייהנו וירקדו אותו ,כל החיים. מי שצריך לשלם לי תמלוגים, כמו ששילמו לי עד היום - כך ישלמו לי בעתיד. אז שישלמו את זה לפוסטמה או לג´מילה. והרוצה את הרב יבוא אליו. אתה באמת דואג לתמלוגים שלי? מה קרה ? אתה בריא?.....

יענקלה

לא צריך להביא את הדברים לידי קיצוניות. כתבת "אבסורד לבקש רשות מאיזה שהוא גורם, כדי , שיאשר את ההתרגשות והחויה שיש למי שעוסק ביצירת הריקוד", וגם: "יוצר הריקודים לא חייב לאף אחד דין וחשבון. כאשר נוצר ריקוד טוב , כולם צריכים לשמוח ולומר תודה." בוא נניח שאני רוקדת ריקוד שלך, ומשהו מתחולל בתוכי. אני מתרגשת, כמו שכתבת - מהמוזיקה, מהלחן, מהשיר ומהמילים, וגם מהצעדים. או לפחות חלקם. למעשה - רק את צעדי החלק הראשון אני אוהבת, והם מעוררים בי התרגשות מסויימת, אך החלק השני "לא מתחבר לי". אז אני מחברת צעדים חלופיים לחלק השני, ומרגישה את אותה התרגשות וחוויה שדיברת עליהן. ואז אני מפיצה את הריקוד ופתאום אתה מגלה בהרקדות שונות שאת השיר לו אתה חיברת ריקוד רוקדים כך שתחילתו היא הריקוד שלך, והוא ממשיך אחרת לגמרי - כפי שאני פיתחתי את הריקוד. זה נראה לך בסדר? האם יכולתי לפעול כך, בלי לדבר איתך אפילו לפני כן, משום שיוצר הריקודים אינו חייב לאף אחד דין וחשבון? האם היית מקבל בהבנה את העובדה שלקחתי חלק מיצירתך, שיניתי אותה, ולא ביקשתי רשות, מאחר ואבסורד לבקש רשות על יצירה ספונטנית שנובעת מתוך התרגשות? האם תגדיל לעשות ואף תשמח ותאמר תודה על כך שנוצר ריקוד טוב?

בריזה - משל לא דומה לנמשל

אני מתנגד לזה שתזיפי את השיר בשירה בציבור כך אני לא אסכים שתזיפי את הריקוד. שינוי שם השיר אינו דומה השינוי לא משנה את היצירה.

הבנתי את כוונתך

וגם אם נניח כי מבחינה עקרונית אתה צודק (נניח, הנחה, מניחים) - האם אינך סבור כי מוטב להשאיר את הריקוד כשם השיר שלצליליו רוקדים אותו, ולו מהטעם של מניעת בלבול הציבור? הלא תמיד יהיו את אלה שידעו מה שם השיר אך לא מה שם הריקוד, ולהיפך, ומה לעשות - גם בין המרקידים יהיו כאלה.. ואז עלול להיגרם מצב בו הרוקד יבקש מהמרקיד ריקוד מסויים כשהוא משתמש בשם השיר, והמרקיד לא יבין על איזה ריקוד הוא מדבר מפני שהוא מכיר רק את שם הריקוד, או להיפך. זה קרה לי, דרך אגב, לפני מספר שנים, כאשר באתי למרקיד מסויים וביקשתי את "מזמור לילה", והוא לא הבין את כוונתי מאחר והוא הכיר את השם "קרן אור".

בריזה יקירה

כשהרקדתי באה אלי אחת וביקשה "בזוקה", נתתי לה מסטיק , שהיה לי בתיק, אבל היא התכונה לריקוד "מזורקה" זאת לא בעיה. והיה עוד מקרה - אני חושב שסיפרתי פעם. בארצות הברית באה אלי רקדנית ואמרה "קיס - מי" נתתי לה, כהרגלי - נשיקה אבל היא התכונה לריקוד קיסמי - שאול אז מה ? הרוחתי גם נשיקה וגם ריקוד.

ועוד נקודה

לא התרשמתי מהמחברים של היום שהם מוציאים ריקוד ע"פ "ההתרגשות והחוויה" ועם "מוטיב ריקודי". רוב הריקודים נוצרים היום בשביל להרוויח כסף, בשביל התואר ובשביל הכבוד. אני מכיר את הסיפורים של פעם שהריקוד באה מהלב עם ההתרגשות (כגון "דבקה אוריה") אך זה רחוק מאוד מהמצב היום. וודאי שאני לא יכול להסכים עם "כאשר נוצר ריקוד טוב , כולם צריכים לשמוח ולומר תודה". לדעתי, כאשר נוצר ריקוד חדש (אפילו אם הוא טוב) צריך להגיד "אוי לא, עוד אחד?" יש מספיק ריקודים שיוצאים כל יום ואין באפשרותינו להעריך את הריקודים הטובים שמביניהם (מרוב עצים לא רואים את היער). גם בדברים טובים יש לפעמים יותר מדי. היו ריקודים חדשים שממש אהבתי (ולדעתי היו טובים) אך נעלמו מהאופק בגלל ריבוי הריקודים החדשים. הכמות מזיקה מאוד בעיקר לריקודים הטובים.

דני - מסכים אתך שעם ישראל מוכשר

תבדוק בשטח כמה זמרים, כמה שירים ,כמה ספרים כמה סופרמרקטים, כמה קניונים , כמה שידורי טלויזיה חדשים יש. האם יכולים "לשלוט" - בכל המבול הזה. בתקופתו של נוח - אומרים - עשו צדקה עם העולם, והושמדו כל החלאות והרעות שהיו בעולם, אבל מאז באה היונה, הכל חזר וגאה מחדש. חשוב בצורה פילוסופית, כאשר יהיו הרבה מאוד ריקודים חדשים תיווצר נשירה חזקה. ואחרי השלכת - בא האביב. והצעיר והטוב יפרח. אל בהלה. הרבה מוכנים "לסבול" עם 50 מיליון בכיס, מאשר רעב וחוסר פרנסה.

דני ידידי אנא הסבר

אני רוצה להבין אתה כותב ואני מצטטת:"...רוב הריקודים נוצרים היום בשביל להרוויח כסף,..." ממתי הרויחו המחברים/יוצרים כסף על "יצירתם"? אף פעם וגם היום לא!!! מדריך/מחבר שבא ללמד ריקוד חדש בהרקדה האם הוא מקבל תשלום על זה? לא!!!.אוליבאמת הגיע הזמן שהם יקבלו תמורה לעבודתם,מאמצם, דמי נסיעות וכו´... בשביל הכבוד יכול להיות וגם התואר, ועל לנו לשכוח כמובן את הרצון הבוער בתוכם לחבר/ליצור . אז אנא דייק בדבריך.

יבנאי

New member
ליאורה שלום

אני אנסה להסביר את דני בעניין, חברים מחברים/יוצרים ריקודים בכדי למלא מכסה מסויימת שאותה הם צריכים להביא למחנה בחו"ל, וכאן נכנס הרווח הכספי בגדול, ומדליק את להט היצירה. נראה שדני לא התכוון ליוצרים מן הלב, איך אומרים - נחתה עליהם המוזה לדוגמא: שיריון, דידי דוש, רונן, יום טוב, שלום עמר, אמנון עמרם, אמנון שאולי, הראל ועוד´ - רובם המכריע של הדור הצעיר יותר נוסעים ללמד בחו"ל, לעומת יוצרים וותיקים ומדור הביניים. אני חושב שזו הייתה כוונתו של דני. יום מהנה.

ואם בדוגמאות עסקינן......

לחברי הפורום שלום. אתן דוגמא על עצמי בלבד!!! כל המרתונים, ההרקדות, וסופי השבוע אליהם הוזמנתי, מעולם לא לקחתי אגורה שחוקה בעבורם, גם כשהתעקשו לשלם לי, סירבתי בנימוס, והסברתי שאני עושה זאת מתוך הנאה גדולה, רוצים דוגמאות מפורטות? בבקשה: ההרקדות של בתיה קרוננברג. ההרקדות של אבי פרץ. ההרקדה של עדנה קווה, בתעשיה האוירית. המרתון בנעמן. המרתון באילת. המרתון באלונים. ההרקדה של שמעון עשור. ההרקדה של אבנר נעים. המרתון של בתיה קרוננברג. ההרקדה בספורטן של ויקטור גבאי. ההרקדות של יוסי פרץ. המרתון של אבי אמסלם. ההרקדה של דדה לוסקי. ההרקדה בכרמיאל של זאב ניסים. ההרקדה של חיים מילשטיין. בכל מה שציינתי לעיל, לימדתי את הריקודים שלי, ושום אגורה לא לקחתי, אף לא דמי נסיעות ברכבי הפרטי, עשיתי הכל מתוך כיף, ומתוך פירגון לחברים למקצוע נטו. כך גם בסוף שבוע זה, במלון הוד בים המלח. לא תמיד הכסף הוא המדבר, לפחות לא בעיניי. יוצאי דופן ההזמנות לחו"ל, כשדיברו אתי על הסכום לתשלום, ביקשתי רק שישלמו על הטיסה והאירוח,(את זה אני לא מוכן לממן מכיסי), וגם שם לא לקחתי כסף. דבריי דברי אמת הם, וכל מי שחושב אחרת ממני, שיקום ויכתוב, אם פעם אחת דרשתי או קיבלתי כסף ממישהו. אני יוצר את הריקודים שלי, מתוך כיף והנאה בלבד. ומרגע שיצאו ממני, הם נחלת הכלל, ירצו ירקדו לא ירצו, שלא ירקדו. אין לי מושג מה קורה עם שאר היוצרים וגם לא מעניין אותי, דיברתי על עצמי בלבד, ואיך אני נוהג? יום נעים לכולנו. יום טוב.

יום טוב המשך לפרגן כל הכבוד!!!

וכנראה שגם אני אמשיך, וללא תשלום!!! אבל איך אומרים כל אחד יעשה כרצונו. ואם מישהו כןירצה תשלום מדוע לא? זכותו.את השאר כבר עניתי ליבנאי.

בלי לפגוע

ישנם אנשים שישמחו לקבל כרטיס טיסה לחו"ל חינם + אירוח. לא אכנס לפרטים על המחלקה בה חלק מהיוצרים/מחברים טסים. מי בפורום הזה מוכן תמורת "יצירת" 10 ריקודים חדשים לקבל כרטיסי טיסה חינם לכל מיני מדינות? אולי לא כדאי שאיכנס לפרטים על איך הכי קל ליישם את זה, גם ככה יש יותר מדי קופצים על המציאה. למען הסר ספק, אין לי התנגדות שיעריכו וישלמו (בכסף ו/או בטובות הנאה) ליוצרים שחיברו ריקודים יפים ושיתייחסו אליהם בכבוד. ההתנגדות שלי נובעת מהמבול של ריקודים שחלק נכבד מהיצירה נובעת מרצון לעוד כסף ועוד כבוד. יום טוב, אני לא הזכרתי אותך וברור שאינני מתייחס ליענקלה (למרות שתגובתי נכתבה אליו) אז לא ברור לי למה אתה חושב שאני מאשים אותך באהבת בצע וענית בכזה כעס. ציינתי סיבות שונות (לא רק כסף) למבול היוצרים/מחברים היום ולא אכחיש שהיום הכסף מדבר הרבה יותר מבעבר. אולי רצוי שלא תחשוב שכל מטרתי בחיים זה פרובוקציות ולהתעצבן מחדש. גם לי מותר להביע דעה. חבל על הבריאות.

למעלה