לירון - די לזלזול

אתה פשוט מצחיק אותי, תודה לך.

דני שלום לך. אתה באמת מצחיק אותי, אין לך מה להגיד או ליזום, אבל היות ואתה פרובוקטור לא קטן, אתה הרי חייב לכתוב, חייב לעקוץ, חייב למרוח, וחייב שיראו את שמך בפורום כמגיב. תגיד, לא נמאס לך, לא התעייפת? מי בכלל ענה לך או הגיב לך? על איזה כעס אתה מדבר? מי חשב שאתה מאשים אותי, או התכוונת אלי? בסה"כ כתבתי גם צד אחר לעניין, ללא הזכרת שמך אף לא ברמיזה, התגובה גם לא ממוענת אליך. את דעתך על ריבוי הריקודים, אני מכיר עוד לפני לפנים, אין צורך שתזכיר זאת כל שורה רביעית בפורום. (אגב, מה עם העמותה שרצית להקים?), על אפך וחמתך, היוצרים ימשיכו ליצור ובכל כמות שירצו, בדיוק כמו הזמרים, הסופרים, המלחינים, וכו´... כי את המנגינה הזאת, אי אפשר להפסיק!!! יש לך ברירה אחת ידידי, תרקוד רק מה שבא לך וטוב לך, אם לא תמצא חוג כזה, רקוד עם עצמך בבית. די!!! הלאת אותנו בלעיסה שלך. להתעצבן ממך או מדיעותיך? ובכן ידידי הנכבד, יש לי חיים נורמלים ובריאים מיום בו נולדתי, ואותך לא לקחתי בחשבון, מעבר לאותה היכרות של יום ההשתלמות, שתוכל להעיב על שמחתי, או שאצטרך להתעצבן ממך כדבריך, וברור לך שגם אין לך מקום בחיי, ומי שאין לו מקום בחיי, משמע אינו קיים לגבי, ואתה באמת לא קיים בשבילי. קטונת מלהצליח להרגיז אותי. ערב נעים לך. יום טוב.

וואו, כמה עצבים...

ידוע לי שאתה לא מסמפט אותי במיוחד (בלשון המעטה) אך מדוע אתה מנסה תמיד להשתיק אותי? כאשר אתה אומר "אתה הרי חייב לכתוב, חייב לעקוץ, חייב למרוח, וחייב שיראו את שמך בפורום כמגיב" מוזר לי העניין הרי כאשר שרשראות נמרחות יותר מדי, אני מפסיק להגיב בשרשרת, אך אתה ממשיך בתגובות עד אין-סוף. כנראה שאינך שם לב או שהתאהבת בביטוי "פרובוקטור לא קטן". כל שאר דבריך אינם ראויים לתגובה (בעצם כל תגובתך). דבר אחרון, אין לי עניין להיכנס איתך לרמה הזאת של עלבונות אישיים. עכשיו הבמה כולו שלך. אתה יכול להמשיך להגיד עלי מה שתרצה בשרשרת הזאת מבלי שתדאג מתגובותי.

נראתי או נשמעתי לך מודאג?

דני פרובוקטור, זה לא עלבון אישי, זה: מקצוע. לא השמצתי אותך, ולא עלבתי בך. בסה"כ כתבתי את מה שהינך בפורום: חייב לעקוץ, חייב להגיב, חייב למרוח, וחייב ללעוס, אלה לא עלבונות אישיים, וגם לא הכפשות. אלה תכונות אצלך, כפי שבוודאי ישנן תכונות גם אצלי שהם על הפנים. אני לא מנסה להשתיק אותך, גם אי אפשר. כתוב ידידי כאוות נפשך, רק תחדש, תיזום, תפעל, תמציא, וכו´... די מהנושאים הלעוסים, כבר כתבת עליהם, כבר הגיבו לך, כבר דנו בהם מספיק, אז למה שוב למחזר? (זו לא פרובוקציה?), מרוב שיעמום הרי גם על החידה השבועית של מירי נחתת, אני לחלוטין לא מודאג מתגובתך, נהפוך הוא אני אוהב את סיגנון ניסוחך וכתיבתך, ואני אוהב להתכתב איתך, רק דחיל ראבק, תמצא נושא חדש ומעניין, שיהיה כיף . מחכה לתגובתך,( אולי סוף סוף נזכה למשהו חדש ממך.) יום טוב.

האמת, יום טוב, אתה מאכזב אותי.

לאט לאט, עם הרבה ברכות של "ערב נעים לך" ו"שיהיה לך יום טוב" ודומיהם אתה מצליח להתנסח שוב ושוב בצורה לה אתה מתנגד באותו הלהט. אם הייתי שומע בעצתך ומסיר מהפורום מסרים של "התלהמות", "הכפשות" וכו´ הייתי צריך להסיר תגובות רבות שלך. לצערי, כאשר מישהו אינו בסכים לדעתך אתה רואה בו משמיץ, פרובקטור, מחבל בריקודי עם ועוד. כתבתי לך קודם ואחזור שנית: אתה עדין לא הפנמת מה הוא דיון חופשי ודמוקרטי. חבל... ואל תספר לי שאני תומך בדני בעיניים עצומות כי אין לזה כל קשר לתוכן המסר שלו אלא לסגנון תגובותיך.

תיזהר...

יתנפלו עליך
ברצינות, לא הייתי מאמין שזו הסיבה. יום טוב הוא אדם מאוד נחמד, וכנראה שזו הסיבה שמזמינים אותו. ושוב בצחוק: גם נורא קל לראות אותו מעל הראשים של הרוקדים האחרים

../images/Emo51.gif על ההסבר

ואני שוב אומרת מדוע לא? מדוע לא יקבלו תיגמול על זה שהם נוסעים למחנות בחו"ל במטרה להפיץ את ריקודי העם שלנו בכל העולם. האם זאת לא מטרתנו? למה הם צריכים לעבוד בהתנדבות..הם בהחלט צריכים לקבל כרטיס טיסה, אשל..... בזמנו שתנועת ריקודי העם היתה קטנת מידות נהגו המחברים/יוצרים להסתובב מחוג לחוג, ולהפיץ את ריקודיהם,ללא תשלום, אולם אז ריקודי העם היו מקצוע צדדי/תחביב, היום הם מקצוע ראשי ואנשים מתפרנסים מזה, מדוע הם צריכים לעבוד בהתנדבות? מדוע לא לתגמל אותם כמו שעושים למלחינים/תמלילנים ויש איגוד שמגן עליהם, אקו"מ. אני חושבת שרוח ההתנדבות פסה מהעולם, ואל תבין אותי לא נכון, אינני אומרת שבמקרים יוצאי דופן אנו לא צריכים לבוא ללא תשלום ולפרגן לעמית למקצוע או לחבר, אבל לעשות זאת ככלל בהחלט לא!!! ואגב ישנם יוצרים/מחברים ותיקים שעדיין נוסעים לחו"ל ללמד מריקודיהם ובינהם: מושיקו הלוי(שנוסע בקרוב ליפן), משה תלם, יענקלה לוי(שמבקר בגרמניה)ועוד... אני אישית לא רואה בזה פסול.. ודבר נוסף באותו עניין: מדוע המכהנים ב"אירגון המדריכים" לא יקבלו תמורה על עבודתם, וזמנם. מדוע בהתנדבות? .האם אדם שעובד במשרד כלשהו לא מקבל משכורת? הגיע זמן לשנות כמה דברים. ושוב תודה על ההסבר ושיהייה לך ערב נעים

למה לא לקבל כסף

לדעתי התגובה שלך הייתה צריכה להיות למסר שלי ולא של יבנאי (הוא רק הסביר את דבריי, אינני יודע אם זו דעתו). בכל מקרה, כפי שציינתי בעבר, אין לי בעייה שהיוצרים יקבלו כסף, תמלוגים, טובות הנאה, כבוד, תואר, ארוחות חינם, ומסז´ים. הבעייה היא שההצפה של הריקודים (טובים ורעים כאחד) גרם לכך שיותר קשה ל"עם" לעקוב אחרי ריקודי העם. מי שלא רוקד שנה, יצטרך ללמוד הכל מחדש. מי שעובר מחוג לחוג, לא יכיר חצי מהריקודים. זו הבעייה. הגורם לבעייה הוא החיבור המרובה של הריקודים. אם נשלם יותר כסף למי שמחבר ריקוד, ניתן תמריץ גבוה יותר לחיבור יותר ריקודים. כפי שאמרתי בעבר ליענקלה, אין לי בעייה עקרונית בתשלום תמלוגים ליוצרים, יש לי בעייה היום בתשלום תמלוגים ליוצרים. אינני מאמין שאם נבקש מהמחברים "תחברו ריקוד אחד בשנה בלבד כדי למנוע הצפה" אכן ייפסק המבול. מי יקשיב? "זה בא מהלב" יטענו. (אינני מתכוון למישהו ספציפי) יש אנשים שהלב והארנק מאוד קרובים. הדרך היחידה להוריד את כמות הריקודים היא להוריד את התמורה הכספית. או שהתמורה הכספית תרד כאשר יימאס למספיק אנשים מההצפה ויפסיקו להזמין, או כאשר יסדירו את העניין, או כאשר יהיה נס והדוד סם יפסיק להזרים כסף עקב הגיון בריא. יש כאן גם מצב של ביצה ותרנגולת. צריך לשלם כסף לאלה שמוכנים לבוא בהתנדבות. אך אם נשלם להם כסף, אלה שלא היו באים בהתנדבות יצטרפו לחגיגה, ויעשו מזה ביזנס. בקשר לאירגון ותשלום למתנדבים, זהו נושא חדש. המסר שלי גם ככה יותר מדי ארוך

דני ידידי

הגבתי למסר שלך !!!, אולם יבנאי היה חביב והסביר לי על דבר שלא הבנתי אותו כראוי מדבריך, לכן התגובה היתה ליבנאי אבל תמצא שם עוד דברים נוספים שמיועדים גם לך!! הסברתי לשניכם את דעתי. ערב נעים

nilll

New member
שורש הבעיה?

איך הולכים ביחד"למלא מכסה"רווח כספי גדול""ולהט יצירה"?אולי מפה הגיעה המחאה נגד המינוח הקיים.ועל זה משלמים אלו שהרקוד בנפשם והיצירה בנשמתם.

תודה יבנאי על ההסבר המדוייק

ארצה גם להוסיף כי מרקידים "פשוטים" יוכלו לפעמים להעלות בצורה משמעותית את כמות המצטרפים לחוגים שלהם ע"י הוספת המילה "יוצר" לתואר. השם יותר ידוע בציבור (מהריקודים) ומוכר יותר כרטיסים. "אני רוקד אצל אבי פרץ" נשמע יותר טוב מ"אני רוקד אצל צדקי ערמי" (השמות הם דוגמאות של מרקידים שאני בד"כ לא רוקד אצלם והראשונים שעלו לי לראש, מבלי לפגוע באף אחד בהם).

ליאורה את מתבלבלת ומבלבלת

כל הזמן את התגובות ולאיזה מסר הן נכתבו! שימי לב שתגובה למישהו יכולה לבוא גם 30 שורות מתחת למסר המקורי ומה שקובע הוא התזוזה ימינה. ואם זה לא ברור אנא דברי עמי בטלפון כי המסרים שלך מבלבלים את הקוראים

צריך לשרטט

כאן טבלה בכדי להבין, ולישר קוים, ואז נדע למי מגיבים. אז מה קרה ירון? אני רואה שאף אחד לא התלונן. לילה טוב

revgola

New member
לא תמיד עדיף לרקוד אצל מחבר

ברצוני לציין שלא תמיד עדיף לרקוד אצל מרקיד שהוא גם מחבר ריקודים. ישנם מחברים שנוטים להרקיד בעיקר את הריקודים שהם חיברו (או של עמיתים מסויימים שלהם), ואילו מרקיד (מדריך) שאינו גם מחבר ריקודים מגוון ושם ריקודים של מחברים שונים. הוא בוחר את הריקודים היפים והמוצלחים, ולא מרקיד ריקודים לפי מחבר הריקוד. אני לא אומרת שלא כדאי לרקוד אצל מחבר (אפשר גם וגם, אני רוקדת גם אצל מרקיד שהוא מחבר ריקודים וגם מרקיד שאינו מחבר ריקודים), אך זה לא שחור ולבן, אצל כל אחד יש את הפלוסים והמינוסים שלו. ובאשר לצידקי ערמי, אני יודעת שזאת היתה רק דוגמה, אך ברצוני לציין (שוב) שהוא מרקיד ומדריך מצויין, שיודע לחלק וללמד את הריקודים בצורה מעולה. מומלץ. רויטל

מרקיד שהוא מחבר

אני מסכים בהחלט עם דעתך. אני רק ציינתי שהוספת "יוצר" לשם זה "סקסי", לא שזה גורם למרקיד להיות יותר טוב. כן, אני מכיר היטב את צדקי, אפילו רקדתי אצלו אתמול (פעם ראשונה אחרי כארבע שנים). היה מאוד נחמד - גם החוג עצמו וגם להגיד שלום לכל המכרים.

למעלה