לירון - די לזלזול

לירון - די לזלזול

לירון - עכשו ברצינותו יענקלה לוי מהקריות יוצר ריקוד מתחיל להתרגש , בראש ובראשונה, מהמוסיקה , מהלחן , מהשיר ומהמילים.. ויצירה טובה היא זו שכוללת את כל המרכיבים. יחד. האידיאל, אם המנגינה תואמת את אוירת השיר והטקסט, וצעדי הריקוד תואמים את הכל. אבסורד לבקש רשות מאיזה שהוא גורם, כדי , שיאשר את ההתרגשות והחויה שיש למי שעוסק ביצירת הריקוד. היצירה היא ספונטנית. השם ניתן לריקוד , כדי שיבטא את המוטיב הריקודי. ולא את המוטב של מחבר הטקסט או הלחן. כמה שמות טיפשיים יש היום לשירים, לעיתים הטקסט בנאלי חסר היגיון ותפל. לאה גולדברג , אהוד מנור, נעמי שמר ודומיהם - אינם המובילים שמענו ברדיו את חיים חפר - כמה מסכן היה כאשר נתן ביטוי להערכתו את השירים שנוצרו לאחרונה. יוצר הריקודים לא חייב לאף אחד דין וחשבון. כאשר נוצר ריקוד טוב , כולם צריכים לשמוח ולומר תודה. הריקוד עוזר להפצת השיר יותר מהטלויזיה ותוכניות האירוח המסחריות. והגיע הזמן להפסיק להשפיל את יוצרי הריקודים, כאילו הם ספח טורדן בתרבות הישראלית. סוף סוף אנחנו הנהנים והמתפרנסים מיצירותיהם..

כמה שאתה צודק

ואני מצטטת:"הריקוד עוזר להפצת השיר יותר מהטלויזיה ותוכניות האירוח המסחריות." אלמלא ריקודי העם יש שירים שהיו נשארים" בארון", ועצם זה שחיברו להם ריקוד הוציאו אותם משם. יש שירים שאפילו לא מושמעים ברדיו, אבל הודות למחברים אנו נהנים משיריהם.אל לנו המדריכים לזלזל באף אחד.

יענקלה די לומר

שאני מזלזל. אתה טוחן זאת שוב ושוב. הביקורות שאני כותב (לצד הדברים הטובים שגם אותם איני שוכח להזכיר), נכתבות מתוך איכפתיות ואיכפתיות - לעולם אינה זלזול. ולא ברור לי מדוע זה אבסורד לבקש רשות ממחבר השיר להתאים לו צעדים ואילו ללמד את אותו ריקוד בחו"ל צריך את רשותו של מחבר הצעדים? מחבר השיר אינו עוד "איזשהו גורם", בזכותו יש טעם ליקוד (כאשר יש). ומדוע למחבר הריקוד מותר לתת שם אחר לריקוד הבנוי על שיר שיש לו שם? בזכות איזו חוויה? אתה לוחם נועז למען זכויותיך כיוצר ריקודי עם אך בזכויותיהם של אלה שבזכותם ריקודיך קיימים אינך מוכן להכיר. ואל נא תאומר שדברי אלה מהווים זלזול בך כיוצר ריקודים (המונח יוצר שמור אצלי רק עבורך, כי כך הבטחתי לך).

ירון - תודה שאתה שומר על דרגתי

ירון , יש הרבה טקסטים , עם שמות בכותרת, שחיברו להם לחנים שונים. "מחול השבת" נקרא גם "כי אשמרה" "זמר נוגה| - של שמוליק קראוס נקרא גם - התשמע קולי בלחן של מוסטקי. מי פוגע פה במלחין או במשורר. בשינוי השם ? ואל תסטה שוב לענין אחר. מה בפרט ששיבשתה את דברי. במפורש כתבתי- יש לשמור על זכויות היצרים של כולם. ולא רק שלי. (אתה זה , שמכוון את הויכוח לאפיק אישי) ציטוט מדברי : "אתה קנאי, בצדק , לזכויותיהם - (של המלחינים והמשוררים) אבל ליוצרי ריקודי עם, אשר מהוים עמוד השידרה של פרנסתך אתה מתיחס בזילזול. בקשר לשם - אמרתי לך פעם, אם היו קוראים לי , לפני שנים , כשיצרתי ריקודי עם - "בויבריק" או "צ´ופצ´יק" במקום יוצר, הייתי עומד על כך ששם ההיכר יישאר. כשם שכולם מכירים אותך בשם ירון ולא חרון. (מפני שאתה כועס) יענקלה

הצעה -../images/Emo53.gif פשרה ושביתת נשק!!!

יש לי הצעה לשניכם. בואו לא נתנגח אחד בשני ,וניתן אפשרות לכל אחד ואחד לאמר כלשונו וכהבנתו ,חלק יאמרו "יוצר" וחלק יאמרו ,מחבר"- וזאת אולי עד שהאקדמיה ללשון העברית תחליט אחרת, מה דעתכם? זה אולי חלק מחופש הביטוי כאן בפורום. מדוע לרדת "לקטנות".

ליאורה שביתת נשק צריך

כאשר יש מלחמה. זו אינה מלחמה, אלה שתי דעות לגיטמיות שזכותו וחובתו של כל אחד לנסות ולשכנע בצידקת דעתו. אין שום סיבה שחילוקי הדעות המתבטאים כאן בפורום יקראו על ידי המשתתפים כ"מלחמה", "השמצות" "זלזול" וכו´. בואו כולנו נתבגר...

ואני חשבתי

שהמטרה של הדיון היא לא לנסות ולשכנע אחרים בצדקת דעתך, אלא דווקא לעמת את עצמך שוב ושוב עם הדעה שלך, בהתחשב במה שכותבים אחרים, ואז לגבש שוב את דעתך - כפי שהיתה לפני כן, או לשנותה - בהתחשב בדברים חדשים ששמעת. או במילים אחרות - כדי שדיון יהיה אפקטיבי חשוב לא רק להשמיע, אלא גם לשמוע. והודעה זו לא מופנה רק לירון.

ירון לא התכוונתי למלחמה ממש

הייתי צריכה לשים את "המלחמה" בגרשיים. בדיוק עכשיו הכנסתי קטע קטן על זאב חבצלת ובו מופיעה המילה יוצר, אי אפשר למחוק את העבר, כך קראו להם.רק בשנים האחרונות השתנה המושג, אז אני בהחלט חושבת שהגיע הזמן לעזוב את זה ולתת לכל אחד שיתבטא כרצונו, לגבי מושג זה.

מרכאות, לא גרשיים ../images/Emo13.gif

קבלי תיקון (עם חיוך). גרשיים הינו אחד מטעמי המקרא וסימנו דומה לסימן ה"מרכאות". לכן נפוצה הטעות לקרוא למרכאות גרשיים

ליאורה חמודה - אוהבת שלום

בגלל תפוצת ריקודי העם בארץ ובעולם וכוח החיים שלהם - ב - 50 שנות המדינה עשינו מהפכה בתחום המחול. אנו מרקידים את כל העולם. תשמעו טוב - את כל העולם. באקדמיה ללשון העברית עלולים לקרוא למחברי הריקודים האהבלים : "גאונים" - איזה הסבר ימציאו יפי הנפש , למניעת השם -"גאון", ממלקט הצעדים , המקפיץ , המשפריץ ריקודים, חס ושלום !

עמי כהן

New member
ליענקלה

מדוע אתה מזלזל באקדמיה? כידוע הם לא מחליטים ככל העולה על רוחם, חוץ מהוועדה המכובדת הם גם מתיעצים עם מומחים. אני מציע שכולנו בפורום (כולל ירון מישר) נקבל את הצעתה של ליאורה סלוצקי ונמתין להחלטת האקדמיה - בינתיים שכל אחד יכנה ויקרא ליוצרים כאוות נפשו. לא יזיק לתת קצת מנוחה לנושא, חסר על מה לכתוב? יש לנו בפורום חברים נכבדים מלאי רעיונות, יום טוב, מירי, דני. אצבעוני, דבל´ה, ליאורה, ששי, ירון מישר, שוגי ואתה יענקלה שמוצא רעיונות בשליפה אחת, ועוד רבים אחרים. יום טוב לכולם.

nilll

New member
אקדמיה

מירי הודיעה כאן שהיא יודעת איזה שם נבחר ולא יספה.אולי מי מכם הנמנה על חבריה הוירטואליים או המכיר אותה ,יבקש שתבשר לנו ואז נוכל לשים קץ לוכוחי הסרק .

נניח שכאשר באוניברסיטה רוקדים

את ריקודך "כשושנה בין החוחים" גדי יכריז כל פעם ששם הריקוד הוא "שושנה שושנה", למשל, - אתה היית נפגע? סביר להניח שכן. אם בעתיד ישלמו תמלוגים על ריקודים שנרקדים זה גם היה פוגע בך מבחינה כלכלית. באקו"ם משלמים תמלוגים למחברי השירים והלחנים לפי תדירות השמעתם ברדיו, במועדונים, במוסיקת רקע, בשירה בציבור ו... כן גם ברחבות ריקודי העם. את המידע על תדירות ההשמעה (ובהתאם גובה התמלוגים) בריקודי העם, אקו"ם מחשב לפי דירוג שהוא מקבל ממני כל שנה ושנה. והנה, כאשר (דוגמה) אני כותב להם שאת "דבקה עילית" (ריקוד שדודו ברזילי חיבר לשיר ששמו "השיר האחרון" של זאב נחמה) רוקדים המון (10 בסולם ההשמעות לצורך דיוננו), כיצד יקבל זאב נחמה את חלקו? והאם אין כאן פגיעה בזכותו המוסרית? לו לפחות היו שואלים את רשותו זה היה נראה אחרת. ובהקשר לזה אולי תאיר את עינינו מדוע השם שדודו נתן לריקוד מבטא יותר את צעדי הריקוד מאשר השם של השיר? ושוב זו דוגמה אחת מני רבות ודודו למד זאת מותיקים ממנו, הוא לא המציא את השיטה. ועוד... אנא לא תסיק מדבריי שאני לא אוהב ריקודי עם, או מזלזל במחברי הריקודים וכו´. ההיפך הוא הנכון!!! לו הייתי מזלזל בהם לא הייתי משקיע כל כך הרבה זמן להסביר לך ולאחרים את כל מה שאני מנסה להסביר כאן בכל הזדמנות.

אכן כן, דבקה הילית ב"ה" ולא ב"ע"

אך תשובה לשאלתי לא קיבלתי מיענקל´ה. מילא כבר התרגלתי...

ירון - בוא נאהב את היוצרים

לי קראו בירושלים , עיר הולדתי, בשם צ´כי אתה יודע למה ? כי הגובה שלי היה בגובה רובה צ´כי שניתן לי במלחמת השיחרור, בהגנת ירושלים הנצורה. אז מה ? הצ´ק שהתכוונת לשלוח אלי , על סך 5,000,000 שקל, לא ייפרע בבנק ? זאת הבעיה? אני מוכן לוותר על הכסף ובלבד שתשאיר לי את השם. לשם יש כוח מגי. יש אנשים אומללים , שמשנים את שמם בגלל האמונה שהשם החדש יביא להם גאולה. אנחנו עוד משתכרים יפה וחיים טוב ומפרנסים הרבה אנשים עם השם יוצר בחיוך ובאהבה לעולם

למעלה