לירה וחצי.

אורניהו

New member
כן ,יש כמה כאלה אבל....זה לא שווה ל

וכאן אני נזכר בסיפור על הבוליםשל אבא.

magy

New member
אבל איפה החצי מיל מנייר

עם מגן דוד מצויר ??????????????

צודקת!

פעם באמת כמעט נהייתי גאון. באתי לשר-אוצר אחד, ביקשתי אישור להנפיק סידרה מיוחדת של שטר אחד: שיהיה בערך של 9.99 ש"ח - ולא 10 שקל - כדי שאפשר יהיה לשלם איתו לכל הזיפתים שמתחכמים עם המחירים כמו 19.99 ש"ח, 39.99, 299.99 וכדומה. הרעיון היה כמובן לגרום לכך שאנשים יוכלו לשלם לרשתות השיווק ולשאר המתחכמים בדיוק את ה- 99 אגורות שהם מפרסמים כטריק. ההפרש הזה - של אגורה אחת תמימה בלבד - על המחזורים היומיים של מיליוני השקלים - היה אמור להשאיר אצלי מיליוני שקלים בחודש. הבטחתי להם אפילו תרומה חודשית של מיליון דולר! אבל לכי תעשי עיסקה עם עסקנים. כמו לדבר עם הקיר.

magy

New member
נדמה לי שקראתי בעיתון

שיחול איסור על הצבת מחיר שמסתיים ב- 99 אג. ומה בקשר לעודף כשביטלו את האגורות?........ וכל סכום עוגל כלפי מעלה......ואין עודף ואין מסטיק.......

מתי כספי ../images/Emo4.gif

בתקופת האינפלאציה של תחילת שנות השמונים. כאשר השקל הישן, איבד מערכו, מדי חודש, באחוזים דו ספרתיים. הציע, מתי כספי, להנפיק שטר, אשר ספרותיו מכוסות דוגמת כרטיסי הגירוד, של מפעל הפיס. מתחת לכיסוי יהו מודפסים אפסים רזרביים. כל חודש, יודיע בנק ישראל, כמה אפסים לגרד, כדי להתאים, את ערכו של השטר, למציאות.

אשה 1

New member
../images/Emo45.gif

רעיון מבריק מר אלומיניום, אלא שעם תרומה חודשית של מיליון דולר היית גאון מאוד עני.
וחוץ מזה המתחכמים היו משנים מחיר ל-98 אגורות. יש מקומות שהצדק אף פעם לא מנצח
.

אטיוד5

Active member
הצחקת אותי

קודם כל, על התמונה שלי לא כתוב SPECIMEN. שנית, ואולי קשה לראות, השטרות שלי משומשים, ויש להם את המרקם הקטיפתי הזה, אפשר לגלגל אותם בין האצבעות, ולמולל לנגיד את הג´.

itche from oz

New member
../images/Emo130.gifאני זוכר

אני זוכר את החצי לירה וגם הלירה זכורה לי היטב. אבל לא מסוגל לזכור אם ראיתי אי פעם שטר של חמישים לירות. כרטיס קולנוע הכי נמוך שאני זוכר היה שתיים וחצי גרוש בקולנוע עין דור. " שימשון ודלילה" זוכרים?

magy

New member
איך לא? קולנוע עין דור (אין דור)

היום יש שם מרכז מסחרי.....משגע ביופיו.... הוריי לקחו אותי לשם לראות את "שמשון ודלילה" מאד העסיק אותי העניין הזה, שכל העמודים נפלו עליו....... אז, עוד לא ידעתי שזה עשוי מקל קר......או כל חומר הוליוודי אחר. לא היה קל קר עדיין...... אבל את "איצ´יקדנה" כבר ראיתי בקולנוע "פאר" ואת "היי לילי היילו" ראיתי במאי.... הכל הרוס, אין יותר בתי קולנוע בחיפה. רק בקניונים....

למעלה