ליקר תותים

123dagmaluach

New member
ליקר תותים

שוב שלום. בהמשך לניסיון הקודם של ליקר התותים (תזכורת) האם יש למישהו מתכון בדוק טוב יותר לעניין. החיפוש פה בפורום או בפורום מתכונים לא העלה הרבה וקניתי קילו תותים והם עוד רגע כבר בדרך לפח כי כבר שבוע אני לא מוצאת מתכון נורמלי. סער, דוסא, מישהו יש המלצות?

MidNight Flame

New member
הכי פשוט, לא בדיוק ליקר אבל מדהים -

קח, שטוף, הסר פטוטרות (יענו הירוק חח), טחן בבלנדר, מזוג לסיר, תוסיף 3/4 כוס מים מינרלים, תמיס על אש קטנה בתוך זה 1/2-2/3 כוס סוכר, תן לזה להתקרר, תוסיף כוס (אני מדבר על כוס שתיה רגילה ולא שוט לאורך כל המתכון) של וודקה רצוי לא זולה, תערבב היטב, תבקבק, שים בפריזר ושתה יומיים אחרי להנאתך את הברד תותים האלכוהולי הטעים שיצא לך.

סער א

New member
פשוט וקל...

קל תותים , תנקה תשטוף ותחטוף לחתיכות תערוך אותם בכלי שכבות של פרי וסוכר ביחס של 1:1 קילו סוכר לכל קילו פרי כשאתה עורך את השכבות חשוב לסיים בשכבה של סוכר למעלה לכסות את הכלי בבד ולהניח לתותים להגיר את המיץ עד שכל הסוכר נעלם אחרי יומיים כדאי להתחיל לערבב את תוכן הכלי פעם ביום בסה"כ זה צריך לקחת בערך שבוע שבוע וחצי אחרי סיום החלק הנ"ל יש להוסיף את האלכוהול , וודקה או שרף 95% ביחס לכמות הנול שיש לך בכלי תוסיף אלכוהול לאחוז הרצוי (לא פחות מ-20%) ואז תניח לתערובת לנוח בכלי אטום עוד שבועיים בערך לאחר מכן לסנן לבקבק ולהנות

123dagmaluach

New member
אבל זה בדיוק מה שעשיתי...

פשוט אחרי כיומיים הפרי צף למעלה ואחרי כשבוע התחילו בועות קטנות כאלה לצד הפרי. בכל מקרה, לא שמעתי בעצתך הקודמת ולא זרקתי את הכל, לא היה שום ריח רע או שום סימני ריקבון או משהו כזה, ברגע שכל הסוכר בתחתית נמס (כשלושה שבועות) סיננתי והוספתי אלכוהול. זה נראה לי שזה די הצליח. אני רוצה אבל לנסות מתכון אחר. משהו אולי מעט יותר "בטוח". בשירשור הקודם המלצת להוסיף אלכוהול כבר בהתחלה. האם יש מתכון כלשהו שמהתחלה אני צריכה להכניס אלכוהול, סוכר ותותים, או משהו כזה, כלומר, לא להגיע למצב של חשש שהכל נהרס. וכמובן תודה על תגובתך.

סער א

New member
קודם כל אני לא אמרתי לך לזרוק...

אמרתי אם יש חשש שמקולקל אז לזרוק , אם יש ריח רע של רקבון אז לזרוק ואם לא היה שום ריח ולא זרקת אז זה בסדא גמור !!! תראי ישנה אופציה נוספת של השריית הפרי ישירות באלכוהול מה שזה אומר לקחת וודקה למשל ולהשרות בה את התותים כשהם חתוכים וכמובן להוסיף גם סוכר . אני אישית לא ממליץ על השיטה הזו בנוגע לתותים כי את תאהבי המון מהטעם והארומה . בשיטה של ההשרייה בסוכר הטעמים הרבה יותר חזקים עמוקים וטובים . מה שכן כמו שאמרתי ניתן לשלב בין השיטות... אני למשל התחלתי ליקר תותים ביום שישי , חתכתי את הפרי לחתיכות קטנות והשרתי בסוכר כבר נוצר סירופ סמיך וטעים וכבר היום אני מתכוון להכניס את האלכוהול פנימה .

חסויH

New member
ל...

לחבילת תותים אחת מספיקה כוס וודקה אחת? (אני מתכוונת למתכון של MidNight Flame הברד...)

MidNight Flame

New member
אכן כן ../images/Emo13.gif כששוב אני מזכיר ש...

לא מדובר בכוס שוט אלא בכוס רגילה למדידות לבישול וכדומה.

baz69

New member
הכנתי את הברד תותים שלך מייק..

השתמשתי בקופסה אחת והכמות יצאה מכובדת בהחלט.. סה"כ כל המשקה יצא בערך ליטר וחצי, ואם אתה שואל אותי, אני חושב שהוא לא יצא מספיק אלכוהולי, למרות ששמתי אפילו קצת יותר מכוס וודקה (פינלנדיה).. ועוד הוכחה לכך-הוצאתי את הבקבוק מהקפאה לאחר יומיים והמשקה היה די קפוא, אז הוצאתי את הבקבוק ולקח למשקה כמה דקות להפשיר עד שיכולתי להוציא משהו. יצא טעים מאוד, זה בטוח, אבל השאלה שלי היא אם לא הייתי צריך להמעיט קצת בכמות התותים או לחלופין להגדיל את כמות שאר המרכיבים, כי הברד יצא די סמיך בנוסף לכל.. תודה!

למעלה