ליקר תותים

Lורליי

New member
ליקר תותים

היי המון זמן לא הייתי כאן! התגעגעתי.. :) עכשיו אחרי החנופה... ;) יש למישהו מתכון לליקר תותים (תותי שדה)? (רצוי עם כמיות ושאר הסברים) המון תודות וחג שמח

בלבי

New member
ליקר תותים ../images/Emo48.gif

ליקר תותים
- עפ"י פיש דה-גן אז ככה, מה שצריך זה בקבוק אלכוהול נקי (59% )ניתן לקנות בכל סופרמרקט וזה עולה בערך 14 שקלים, חצי כוס או אפילו יותר סוכר,ותותים. לוקחים כלי אטום (כמו של חמוצים) ושופכים פנימה את התותים, עליהם את הסוכר ועליהם את האלכוהול הנקי. האלכוהול צריך לכסות את כל התותים. סוגרים ואוטמים ליומיים. לאחר יומיים שופכים את הכל לסיר ומחממים על אש נמוכה עד שמבעבע קלות והסוכר כולו נמס. מחזירים את הכל חזרה לכלי האטום ומחכים חודש \ חודשיים (תלוי כמה את סבלנית). תשאירי את זה על השיש - זה נראה ממש יפה. עם הזמן הנוזל נהיה אדום יותר ויותר והתותים נהיים לבנים (ואפילו צפים). בסוף, מסננים את הכל דרך מסננת ופד גזה ויש לך ליקר תותים. ניתן לשתות את זה קר מאוד או אולי אפילו קצת חמים. הכרתי כמה שאהבו את הרעיון של התזת לימון קלה פנימה ויש שהוסיפו מקל קינמון (כאשר מגישים דווקא חם). הטעם יוצא חזק אבל עדין. תהני! לחיים

בלבי

New member
חחחח...נכון... התחלפו לי המספרים ..

אכן 95% אלכוהול !
וכפי שכתבתי במילים "אלכוהול נקי".

shir26

New member
לא מוהלים את האלכוהול הנקי ?!

אלכוהול נקי הוא בן 95% (אני מניחה שאצל המספרים התבלבלו בטעות...) זה ממוסיפים לו סוכר זה יפה, אבל לא משנה משמעותית את אחוזי האלכוהול, את בטוחה שלא מוהלים בהמשך את התערובת עם מים?!

בלבי

New member
לפי המתכון הזה של פיש-דה-גן

אין מהילה במים. לא מכירה מתכונים אחרים. כך פיש-דה-גן מכין. זהו "המתכון האישי פרטי" שלו. ואכן ה 95% הודפס כ 59% אך כתוב "אלכוהול נקי", מקווה שהעניין ברור.

בלבי

New member
עניתי כבר 3 פעמים וההודעה לא נקלטה

מקווה שעכשיו יעבור. שיר, לא ניסיתי את המתכון. אבל בדקתי שוב. אין בו טעות. אלכוהול+סוכר+תותים. ואופן ההכנה כפי שמפורט, כמובן. מאוד מצא חן לי התיאור ה"בייתי" של פיש-דה-גן. עשה לי רושם שהוא מכיר היטב את המלאכה ! אז לדעתך צריך לדלל עם מים ?? אנסה להשוות עם מתכון אחר. במתכון הזה בוודאות אין דילול !!

shir26

New member
מאד יתכן שאכן יש טעות

אל תקחי זאת אישית חלילה, פשוט לא ממש נשמע לי הגיוני כזה ריכוז של אלכוהול.... תסתכלי על כל מתכוני הליקרים האחרים (של הרבה רונן, מדינת ישראל1 R66 וכו'...) ותראי שבכולם מדובר על אחוזים אלכוהול נמוכים בהרבה. בטח כאשר מדובר בליקרים... מאד יתכן שהמקור נגוע בטעות, גם זה קורה לפעמים... גם תהליך בישול האלכוהול הוא לא ממש אופייני... אני אכן הייתי מדללת עם מים/סירופ סוכר ובכלל במחשבה שנייה....הייתי מחפשת מתכון אחר no offence הוא פשוט לא נראה לי
....

בלבי

New member
שיר , נראה לי שעליתי על משהו ....

נראה לי שה 59% לא היה "טעות". כפי הנראה הביטוי "אלכוהול נקי" הטעה אותנו. הבאתי את המתכון כפי שנרשם ע"י בעליו, מילה מילה. המילה "נקי" מיותרת, כפי הנראה. ואז זה יותר הגיוני שלא צריך דילול, נכון ?! בדקתי כאמור בעוד מספר מתכוני ליקרים, וברובם אין דילול. יתכן ואחוזי האלכוהול בהם נמוכים מלחתחילה, ואז אולי לא צריך את הדילול. נשמע הגיוני ?? סטאג' ליקרים בע"מ !

Lורליי

New member
תודה ועכשיו... שאלות

כמה תותים? אלכהול 59 או 95? (לא מכירה 59..) שומרים במקפיא כשזה מוכן? איך יודעים שזה מוכן? שהתותים לבנים וצפים? תודה וסליחה...

בלבי

New member
תשובות

לגבי האלכוהול, אלכוהול נקי = 95% (בטעות הודפס כ 59) לגבי האחסנה, אין צורך במקרר. אצלי הליקרים נשמרים בארון המשקאות. בכל זאת 95% אלכוהול ! אך לתשומת ליבך ניתן לשתות קר מאוד או חמים עם מקל קינמון. כך שזה עיניין של טעם אישי. אם את אוהבת לשתות קר מאוד אז שימרי במקפיא. נראה לי עניין של טעם אישי. זה מוכן כשהתותים הופכים לבנים וצפים. משך הזמן חודש-חודשיים. גם אם מוכן לאחר חודש, באם יש לך סבלנות, ממליצה לך לתת לזה לעמוד עוד קצת. לשיבוח והעמקת הטעם. וכפי שכתוב במתכון, תלוי במידת סבלנותך.

Lורליי

New member
כמה תותים צריך?

וכמה זמן יחזיק הליקר המוכן? אין צורך להוסיף מים כמו שהציעה שיר?

בלבי

New member
על חלק מהשאלות עניתי לך במסר

דבר אחד שכחתי: שאלת כמה ליקר? ליקר זו התוצאה הסופית. התכוונת כמה אלכוהול ? אני מניחה שהכוונה לבקבוק בגודל הסטנדרטי (לא גודל מיני). לגבי התותים - התייחסתי. כמה זמן מחזיק מעמד - התייחסתי. לגבי איחסון - התייחסתי. ולגבי המים - המתכון הספציפי הזה (שנלקח אגב מאתר של הכנת משקאות!) אינו מכיל מים או דילול. בדקתי שוב ! אני מנסה לבדוק עבורך מה קורה במתכונים אחרים... אני עונה לך אגב מידע כללי שיש לי בנושא. בעבר עבדתי קצת עם אלכוהול ולמדתי כמה דברים... את המתכון מצאתי עבורך לאחר חיפוש רב. לא ניסיתי אותו. אבל יש דברים עקרוניים שנכונים לגבי כל מתכון ליקר (כמו איחסון, אורך חיי מדף...)

בלבי

New member
בדקתי את עיניין הדילול .....

בדקתי מספר מתכוני ליקרים (עם פירות אחרים). ברובם לא היה דילול עם מים. רק במתכון אחד מתוך 5 מתכונים היה דילול. כעת אני יכולה להסיק בוודאות שעניין הדילול תלוי בסוג הליקר שמכינים (מאיזה פרי) + טעם אישי.

בלבי

New member
הדילול תלוי גם באחוזי האלכוהול בהם

משתמשים מלחתחילה !

בלבי

New member
../images/Emo6.gif חחחחח מה זה סטאג' הרצתי פה

היום. כמה התעסקנו עם הליקר הזה
ניתחנו את המתכון מכל כיוון וזווית (בעיקר במסרים), ואם לא יצא פה, בסופו של דבר, איזה ליקר תותים לתפארת מדינת ישראל, זה יהיה מאוד מתסכל !

למעלה