ליקר מרימון

ליקר מרימון

איך מכינים ? והאם ניתו בכלל לעשות ליקר מרימון הייתי רוצה לעשות כמות של ליטר וחצי שזה מה שבסוף יצא לי נטו אם אפשר את כל הפרטים של איך עושים את זה מה שמים כמה שמים ומה צריך לקנות

ראיתי אבל לא מדייקם בכמויות

אני רוצה להכין את זה ממש עכשיו קיבלתי רימונים סוג א והייתי רוצה להכין מהם ליקר למשל כמה בדיוק סוכר לשים וכמה רימונים לכמות של 750 בקבוק 1 והאם זה יצא יותר טעים אם וודקה אבסולוט? או שלא אמורים לשים בזה משקה חריף את האמת שאין לי מושג מה הבסיס לליקר ככה שאני מחפש תשובות

סער א

New member
נורא מאוחר והרגע חזרתי , אז...

אני אתן לך כמה טיפים במהירות . קודם כל בסיסו של כל ליקר זה אלכוהול כגון שרף 95% , וודקה , רום וכו' לגבי סוכר זה עניין של טעם אני נוהג לשים בפירות שאינם מתוקים מדי סוכר ביחס של 1:1 ז"א קילו פרי על קילו סוכר . במקרה של רימונים מדובר בקילו גרגרים ואל קילו של הפרי השלם עם הקליפה . לגבי כמה רימונים צריך על מנת להכין בקבוק 750 , אין לי מושג כל רימון וכמות המיץ שלו , יכול להיות שיספיקו 5 רימונים או שתצטרך 10 זה תלוי ברימונים . בהצלחה .

הסברת אבל...........

לא נתת לי פרטים איך להכין מה שמים קודם כמה נוזל צריך לשים מתיי שמים את הנוזל מתיי שמים את הסוכר אני צריך גם פרטים כאלה

קראתי מאמר במקום אחר

עשיתי בערך מה שאמרו רק שאלה אחת נותרה לי מתיי שמים את הוודקה? שמתי פירי מיים וסוכר

סער א

New member
לפי מה שכתבת אני מבין ש...

אתה עושה בשיטת ההשרייה של הגרגרים בסוכר ? זאת אומרת עריכת שכבות של גרגרי רימון וסוכר על-מנת למצות את המיץ ? אם זה נכון אז לאחר שכל הסוכר נעלם ותראה שהגרגרים הצטמקו והפרישו את המיץ שלהם לסוכר ונהיה סירופ סמיך . זה הזמן להוסיף את האלכוהול לפי כמות הסירופ שהתקבלה לסנן וליישן .

אוף עד שאתה כבר עונה ו.........

אני בכלל עשיתי כמו שאמרת למטה השרייה באלכוהול כי אתה אמרת שבאלכוהול זה עדיף יותר השאלה שלי היא מתיי לשים את סירוף הסוכר לאחר כמה ימים?

ועוד משהו אחר

בטח עשיתי טעות לקחתי בננות ואז שמתי כמה כוסות של סוכר ואז כמה כוסות של מים האם עשיתי נכון או שזה בכלל לא אמור להיות ככה ובכלל לא הייתי אמור להוסיף מים

סער א

New member
מצטער שלוקח לי זמן...

אם תשלם לי משכורת אני יוכל לעמוד לרשותך מתי שתרצה באופן רציף וללא השתהות , אבל עד אז , זה מה יש !!! דרך אגב גם לך לקח יותר מ-3 שעות להגיב . בכל אופן זה פשוט מה שהבנתי ממה שכתבת. אבל אם השרת את הגרגרים באלכוהול אז צריך להמתין רק כשתראה שהאלכוהול נצבע באדום והגרגרים הצטמקו ויראה לך שהם הפרישו את כל המיץ שלהם... אז זה הזמן לסנן ולהכניס פנימה את סירופ הסוכר . לגבי הבננות , אין לי לא מושג ולא ניסיון.

בכלל לא הבנת אותי נכון

ברור שאתה לא חייב לענות לי או משהו הכוונה שלי היתה שעד שענית כניראה שלא הבנת נכון את השאלה שלי ונתת תשובה אחרת אין לי תענות אלייך ולגבי הסירופ כמה לשים איזה יחס

סער א

New member
זה בצחוק/ציניות אל תיקח קשה .

לגבי הסירופ , זה עניין של טעם , תלוי כמה אתה רוצה שזה יהיה מתוק . תלוי כמה הרימונים שלך מתוקים או חמוצים . אני חושב שלרימונים מתאים יחס של 1:1 אבל כמו שאמרתי זה עניין של טעם יכול להיות שגם 1:2 יספיק זאת אומרת הסוכר חצי מכמות המים . מה שכן תחשב בדיוק לפני כמה מים אתה רוצה להוסיף על-מנת שייצא אחוז האלכוהול המתאים לך , ובכל מקרה תשתדל לא לרדת מ-20% אלכוהול .

opherk

New member
הקונדסון מכה ועוד איך מכה ../images/Emo67.gif

אני לא הכיתי מספיק חזק ולכן לשאלתי על הכנת ליקר רימונים, קיבלתי ממך אינפורמציה במשורה. אה, סער?
בפעם הבאה אני אכה חזק ממש שתרגיש
בכל מקרה, תודה קונדסון. השרית את סער גם בסוכר וגם באלכוהול והוצאת לו את כל המיץ...
לכשעצמי, יצאתי נשכר מזה כמובן. שיהיה לך בהצלחה בהכנת הליקר ואל תשכח להזמין אותנו לטעימה.(כן גם את סער...
)

an3c

New member
כל מילה בסער! אה... בסלע!../images/Emo140.gif

הוציא את המיץ ואפילו סינן כמה פעמים! שתהיה בריא סהר על הסבלנות לענות כל פעם על שאלות הליקרים. כל הכבוד! גם אני יוצא נשכר, מכל הודעה. תעיר אותי באמצע השינה אני יודע מילה במילה איך להשרות לפי שיטת הסוכר שלך! :) כה לחי!

סער א

New member
אל תדאג הוא לא קיבל...

שום דבר שלא כתבתי כבר בעבר ושהוא לא יכול למצוא פה , זאת גם לא ממש הדרך שאני עושה בה . בסה"כ הסברתי לו את עקרונות השיטה הבסיסיים שמתאימים דרך אגב להמון פירות . את הנקודות הספציפיות לגבי הליקר הנ"ל אני לא מחלק בפורום .

אני לא........

אני ממש לא ניסיתי להוציא מימך את השיטה שאתה עושה רק כמו שאמרת מה הבסיס לעשות ליקר ואת האמת לא ממש הבנתי מה הבסיס

סער א

New member
מה ? מה ? מה לא הבנת ?

איך לא הבנת ? איך ? לוקחים גרגרים של רימון או כל פרי אחר משרים באלכוהול לחודש חודשיים לפי המצב רוח אחרי זה מוסיפים סירופ סוכר ומיישנים לעוד חודש מסננים , מבקבקים ושותים . מה יש לא להבין ? מה לא ברור ?

או עכשיו הבנתי.....

אתה רואה לא אמרת שצריך למשך חודש חודשיים לולא לא אמרת את זה עכשיו היתכוונתי כבר מחר להוציא את הגרגירים מהאלכוהול ולהוסיף סירוף סוכר עכשיו אני מבין איזה הולך תודה.

למעלה