ליקר-זקוקה לעזרתכם

מממיה

New member
ליקר-זקוקה לעזרתכם

קיבלתי כמות של סברס בשל, וכן ליצ'י מאוד רוצה להכין מהם ליקרים (כל אחד בנפרד) אין לי מושג איך... אשמח למתכונים ורעיונות!

סער א

New member
אני ינסה לעזור...

יש לי המון נסיון בליקרים... אבל מכיוון שאין לי נסיון עם שני הפירות הנ"ל אז תקחי את מה שאני אומר בערבון מוגבל . כעיקרון ישנן שתי שיטות לעשיית ליקר : א.השריית הפירות באלכוהול נייטרלי (וודקה או שרף 95%) והוספת סוכר לאחר תקופת השרייה הוספת מים כדי להגיע לאחוז האלכוהול הרצוי . ב.עריכת הפירות וסוכר בשכבות בכלי (שכבה פרי , שכבה סוכר) והשרייה עד שהסוכר מושך את כל הנוזלים מהפרי , ואז סינון והוספת האלכוהול , והשרייה נוספת לחיתון הטעמים . בשיטה שניה לדעתי ברוב המקרים הטעם של הפרי יוצא חזק יותר וטוב יותר אבל השיטה לא מתאימה לכל פרי , מנגו משל לא ניתן לעשות בשיטה זו כי הוא מתקלקל מהר , כמו כן שיטה זו מתאימה רק לפירות שמלאים במיץ . ולכן אני ממליץ שאת הסברס תעשי בשיטה הזאת . במידה ואחרי יום-יומיים את שמה לב שמתחיל להיווצר ריח רע או שנראה לך שמתחיל להתקלק אז פשוט את מוסיפה את האלכוהול וזה יהיה בסדר . לא ברור לך משהו ? שאלות נוספות ? אני כאן....

מממיה

New member
וודקה /שרף?

קודם כל תודה על תשובתך! יש לי שאלות נוספות : מה ההבדל בטעם? ומתי להעדיף וודקה/שרף ? האם שרף זה מה שמכנים ספירט? איפה כדאי לקנות , האם יש המלצות על סוג / חברה (ווקה/שרף) ? לגבי השיטה של ההשריה באלכוהול, את הסוכר מוסיפים כמו שהוא או מכינים סירופ?

MidNight Flame

New member
תשובות

הבדל בטעם די מינורי ולמרות זאת יוצא לדעתי יותר טוב עם וודקה הבעיה היא שיוצא כמובן גם יותר יקר, אז כמובן להעדיף וודקה אלא אם כן יש בעיות תקציב ואז הולכים על השרף. השרף הוא בעצם ספירט אבל לא מה שקונים בבית מרחקת אלא בקבוק שקונים בסופרמרקטים למיניהם וכתוב עליו שרף 95% (או החדשים 96) המלצה לחברת וודקה להכנת ליקר? אני הייתי הולך על הסיברוקס ובעצם גם הנמירוף בסדר גמור. בשיטת ההשריה באלכוהול בכינים סירופ של כמות המים הרצויה עם סוכר ע"י הרתחת המים והוספת סוכר (כמובן שמערבבים עד שהסוכר נמס). מייק.

dusa

New member
הכנתי בעבר ליקר ליצ'י

יוצא מעולה!!!!! שימי בצנצנת שכבות של סוכר ופרי ביחס שווה (אני עושה לפי משקל), כמובן שקודם כדאי לקלף ולגרען את הפרי, ושימי בארון חשוך למשך חודשיים שלושה, לא כדאי למלא את הצנצנת עד הסוף, השבוע צנצנת כזו אצלנו פשוט העיפה את הפקק החוצה, והכל עלה גדותיו ונשפך. ואחר כך לסנן ולהוסיף אלכהול. בדיוק כמו שסער אמר. לדעתי את הסברס תוכלי לעשות בדיוק באותה הצורה. ויצא גם כן פצצה. אני כבר מזמינה טעימה/בקבוקון או סברס ממי שנתן לך. ודרך אגב, שבוע שעבר קילפתי איזה 8 קילו ליצ'י, ממש נפצעו לי האצבעות מזה. בהצלחה.

סער א

New member
בעיקרון צנצנת שבה ערכת שכבות...

של פרי וסוכר , אסור לסגור במכסה סוגרים רק בעזרת בד חיתול או משהו בסגנון כדי למנוע כניסת זבובונים , אם תתחיל להתרחש תסיסה והצנצנת תהיה סגורה במכסה , במקרה הטוב המכסה יעוף , במקרה הפחות טוב הצנצנת ממש תתפוצץ .

מממיה

New member
../images/Emo45.gif תודה תודה!!! דיווחים מהשטח

בנתיים השרתי את הליצ'י בסוכר, כבר עברו יומיים והוא בצינצנצ מכוסה בד בארון חשוך וקריר, בנתיים הליצ'י הצתמק ויש המון סירופ בצינצנצ, ישנה גם שכבה של סוכר בתחתית הצינצנת, מה שלא ברור לי זה משך ההשריה בסוכר, כמה ימים או כמה חודשים, מה הסימן לכך שכבר אפשר להוסיף אלכוהול? האם יש לתת לזה לתסוס- כי אז זה ישנה את הטעם הטבעי של הליצ'י? לגבי הסברס עדיין מתלבטת אם להכין ליקר או סורבה... אולי שניהם המקור לסברס אגב הוא פשוט - חיק הטבע יש עכשיו המון סברסים בשלים וטובים לקטוף בזהירות...! אני קטפתי עם כפפה חד פעמית, אח"כ גילגלתי בחול ושטפתי בצינור בזרם מים חזק- וחוץ מקוץ אחד (כדי שבכל זאת תהיה לי חוויית סברס...) לא קרה כלום

סער א

New member
אז ככה...

לגבי הליצ'י , ברגע שמתרחשת תסיסה זה אומר שהפרי מתקלקל אז אני מקווה שזה ברור שאנחנו לא מעוניינים בתסיסה. התסיסה החיובית היחידה זאת תסיסה מבוקרת שמתרחשת כאשר אנחנו מוסיפים שמרי יין אבל מכיוון שזה לא המצב אז כל תסיסה שמתרחשת היא שלילית . לגבי הזמן , קודם כל מומלץ לפחות פעם ביום לבחוש את תכולת הצנצנת מכיוון שהסוכר נוטה לשקוע למטה , בעיקרון עלייך לחכות עד שכל הסוכר ייעלם , ועד שייראה לך שרוב המיץ כבר מוצה מהפרי , שהוא מכווץ וצימוקי. ואז את יכולה להוסיף את האלכוהול , ולהשרות את זה כשבועיים שלושה ואז לסנן את הפרי מהנוזל . דרך אגב אפשר לעשות סלט פירות ובו לשים את חתיכות הליצ'י האלכוהולי.

dusa

New member
לסער

כשיש שישה חתולים בבית, שיודעים לפתוח ולהיכנס לכל ארון אפשרי, אז סוגרים את הצנצנת עם מכסה ופעם ביום פשוט פותחים וסוגרים חזרה, מה גם שזה סגור לא הכי חזק. תאמין לי, אני מקבלת יופי של ליקרים ככה.

סער א

New member
אני מאמין לך , כל עוד שאין תסיסה...

אבל ברגע שזה יתחיל לתסוס את תראי איזה יופי זה מתפוצץ , אפילו אחרי כ-6 שעות בלבד , מנסיון אני אומר , אמא שלי סגרה מלפפונים חמוצים שעשתה בצנצנת ומשום מה זה התחיל לתסוס ובלילה זה התפוצץ אחרי שפתחתנו את הצנצנת בערב .

למעלה