ליקר אגסים

123dagmaluach

New member
ליקר אגסים

אני מחפשת מתכון לליקר אגס. לא מצאתי כאן בפורום. האם יש למישהו המלצות? מתכונים? רעיונות?

123dagmaluach

New member
אף אחד?

אפילו לא רמז? רעיון? נסיון שנכשל כך שלא אעשה את אותן טעויות בעצמי? משהו? (קצת נסחפתי, בעיקר מקפיצה
)

ovedy

New member
היענות

אממ.. קודם כל, אין לי עבר בהכנת ליקרים כך שתשובות לשאלות אני לא אוכל לתת לך... אבל עצות זה כבר עניין אחר, תנסי להשרות את האגס בלי קליפה, בקערת ברנדי או רום (או כל אלכוהול אחר אני פשוט חושב שהם ילכו טוב), אחרי שהאגסים יספגו את האלכוהול תטחני את האגס כולו ותסנני את החרצנים, אם אני לא טועה אמורה להיתקבל תמיסה של רום בטעם אגסים או משהו בסגנון.. מקווה שעזרתי ואם לא עזרתי אז אני מקווה שלא גרעתי..

marsala

New member
לאן נעלמו סער ודוסא?

וכמובן ברוכים הנמצאים,חזרתי משבועיים מפרכים בארץ,אבא מתאושש מניתוח לב ואני מתאושש (לא בהצלחה יתרה) מהתקררות זדונית.... שלומות לכולם מוש

thelightman19

New member
חזרתי אחרי הרבה זמן

קיצר השאלה היא איזה טעם אתה רוצא לקבל בסוף הכוונה היא שתי דרכים להכנה דרך ראשונה: לוקחים את האגס חוצים לרבעים מכניסים אותם לתוך צינצנת ועובדים בשיטת השכבות כמות סוכר מדוייקת אני אף פעם לא יודע זה תלוי בפרי עצמו וכמה באמת רוצים את הליקר מתוק סוגרים את הצינצנת וממתינים עד שהסוכר נמס ולאחר מיכן מוסיפים את האלכוהול ומשרים למשך זמן מה מינימום חודש המשקה יוצא ברמת ריכוז אלכוהול של בערך 30% כאשר משתמשים בוודקה. דרך שניה: על אותו עיקרון פורסים את האגסים לרבעים מוסיפיםאלכוהול ומשרים עד לזמן הרצוי הכוונה היא עד שהאלכוהול סופג את הארומה של האגסים לאחר שהתהליך נעשה יוצרים תערובת של מים סוכר יחס אחד לאחד תלוי במתיקות שרוצים ומוסיפים את התערובת לאלכוהול לאחר שמסננים אותו. דרך שלילשית שאני יותא אוהב ולא נכללת בשתים הקודמות היא: לוקחים מספר אגסים שלמים מחרצים אותם ומשרים באלכוהול זמן רב אני נעריך בערך שלושה חודשים מינימום לאחר מכן מוסיפים סוכר לאלכוהול ותאמין לי יוצא לך משהו מדהים מבחינה ארומתית. אני מצטער על חוסר ההשקעה פשוט אין לי מספיק זמן

123dagmaluach

New member
תודה רבה

הלכתי על ההשריה באלכוהול. הצאתי כמה דברים מעניינים, אחזור עם רשמים כשיהיו. ואנסה גם את השיטה השלישית. האם מדובר גם כאן על השרייה באלכוהול 96% או שמדובר בסוג כלשהו של יין/וודקה? תודה בכל אופן

thelightman19

New member
האלכוהול זה תלוי בחוזק שאתה רוצא

אני ממליץ לקנות וודקה ברמה לא משהו ב20 שקל זה יוצא ממש טוב

למעלה