ליקויי למידה@@

עדי זנו

New member
ליקויי למידה@@

הילד עבר איבחון של ניצן שגילה ליקוי למידה בעיה במימונות הקריאה והכתיבה, הקריאה איטית והוא לא מבין מה הוא קורא וגם הזיכרון שלו לטווח קצר. קורא סיפור אך לא זוכר את כול הפרטים המופיעים בטקסט או בסיפור. מדובר בילד שקט ורגוע מאד. בכתיבה הילד מחסיר אותיות וכתיבתו לא ברורה. בהמלצת ניצן המליצו לפנות לריפוי ועיסוק לצורך הנחיות לסיוע במיומנות הכתיבה וגם לערוך איבחון כתיבה אצל מומחה לצורך קביעת מקור הליקוי ומציאת דרכים לטיפול. המורה בכיתה אומרת שמידי פעם הוא מתעסק בחפצים שלא קשורים לשיעור. האים יש צורך לעשות מבדק טובה? והאים במצב כזה ריטלין עוזר? לפי האיבחון של ניצן מה הבעיה וכיצד מטפלים בה, האים יש קשר בחוסר ויטמינים שעוזרים לזיכרון כמו: B12 וכו' בבקשה תוכל לענות לי בהקדם.... תודה!

עדי זנו

New member
בבקשה תחזירי לי תשובה!

הילד עבר איבחון של ניצן שגילה ליקוי למידה בעיה במימונות הקריאה והכתיבה, הקריאה איטית והוא לא מבין מה הוא קורא וגם הזיכרון שלו לטווח קצר. קורא סיפור אך לא זוכר את כול הפרטים המופיעים בטקסט או בסיפור. מדובר בילד שקט ורגוע מאד. בכתיבה הילד מחסיר אותיות וכתיבתו לא ברורה. בהמלצת ניצן המליצו לפנות לריפוי ועיסוק לצורך הנחיות לסיוע במיומנות הכתיבה וגם לערוך איבחון כתיבה אצל מומחה לצורך קביעת מקור הליקוי ומציאת דרכים לטיפול. המורה בכיתה אומרת שמידי פעם הוא מתעסק בחפצים שלא קשורים לשיעור. האים יש צורך לעשות מבדק טובה? והאים במצב כזה ריטלין עוזר? לפי האיבחון של ניצן מה הבעיה וכיצד מטפלים בה, האים יש קשר בחוסר ויטמינים שעוזרים לזיכרון כמו: B12 וכו' בבקשה תוכל לענות לי בהקדם.... תודה!

FOR THE LD

New member
"הבעיה לפי האבחון של ניצן" והטיפול

לילדך יש לקות למידה, שמתבטאת בקשיים בתחום הקריאה והכתיבה. הקריאה של בנך איטית. כנראה שהוא עסוק עדיין בפענוח המילים ועל כן לא מצליח להפנות משאבי קשב להבנת הנקרא. על מנת לטפל בקשיי הקריאה (והכתיבה), יש להפנותו להוראה מתקנת - או במסגרת ביה"ס ו/או באופן פרטי. לידיעתך, בתקופה זו מתכנסות בבתי הספר ועדות שילוב המחליטות מי מבין התלמידים יקבל תמיכה בשנת הלימודים הבאה - זכותך לבקש שועדת השילוב תדון בעניין בנך, במיוחד אם יש בידך כבר אבחון, על מנת להבטיח את מקומו (במידה ויש מספיק שעות שילוב). כדאי לך לשוחח עם יועצת ביה"ס בעניין זה. באשר לקשיי הכתיבה - פעל כפי שהמליצו לך - פנה למרפאה בעיסוק, שתנחה בהמשך את המורה להוראה מתקנת לגבי אופן העבודה עם בנך, לצד דרכי עבודה שהמורה להוראה מתקנת משתמשת בהן בכל מקרה. באשר לקשב - תלוי מה המליצו לך באבחון. סביר להניח שאם היה חשד לבעיית קשב, המאבחנת היתה מציינת זאת, וממליצה על בדיקה נוירולוגית. כמובן, שאם היא לא המליצה על בדיקה שכזאת, ואתה כהורה מעוניין לבדוק זאת בכל מקרה, זוהי זכותך המלאה לעשות זאת. לילה טוב!

עדי זנו

New member
אפשר להוסיף לך את האבחון?

אפשר להוסיף לך קובץ עם האבחון של בני??

FOR THE LD

New member
לא כדאי להוסיף את קובץ האבחון

האבחון אישי וחסוי, ולא מיועד לעיני כל! אני חושבת שכתבת מספיק פרטים, למעט דבר אחד: האם בסעיף ההמלצות הכלליות, היתה המלצה להפנות את בנך לנוירולוג, לשם בחינת מצב הקשב שלו?

zivadina

New member
ליקויי למידה

אני מציעה לך לעשות בירור עם המורים כדי לדעת אם יש חשד להפרעת קשב ורכוז, ואם יש חשד כזה, לקחת את הילד לאבחון אצל נוירולוג או פסיכיאטר שמתמחה באבחון הפרעת קשב ורכוז. בדיקת "טובה" היא חלק מאבחון רפואי כזה, ולא מומלץ לעשות אותה בלי אבחון רפואי. B12 נותנים אחרי בדיקת דם שמוכיחה שלילד חסר הויטמין הזה. ריטלין עוזר אם האבחון הרפואי מצא שיש הפרעת קשב ורכוז. את מוזמנת לקרוא על האפיונים של הפרעת הקשב, כדי לשקול אם לקחת את הילד לאבחון רפואי. בכל מקרה, מומלץ מאוד לדבר עם המורים, כדי לקבל תמונה ברורה על תיפקוד הילד בבית הספר גם בלימודים וגם בהתנהגות בכתה ובחברה. נשמח לקרוא איך את מתקדמת.

קריאה וכתיבה

אינני מכירה את האבחון, רק יכולה להאיר קצת, אולי... כדאי לעשות סדר - קריאה איטית + חוסר הבנה + זיכרון (קושי) + שקט (אולי שקט מדי ??) + החסרת אותיות + התעסקות בחפצים שונים ===> נשמע לי מאד מאד כהפרעת קשב ואינני יכולה להגיד מאיזה סוג. בדיוק לשם כך נועד האבחון לבדיקה טובה יותר - אבחון TOVA. מאד ממליצה להגיע לבדיקה לפני שמגיעים לריפוי ועיסוק. רק הנוירולוג יכול לדעת אם הריטלין עוזר, לא אנחנו. אם נראה לך שיש בעיה של חוסר ויטמינים - כדאי לבדוק במרפאה - בדיקת דם תוכל לגלות את העניין, ואין צורך לעסוק בספקולציות. חשוב מאד מאד
אחרי כל הבדיקות - שתהיה דמות אחת (רצוי בביה"ס אם אפשר ואם לא - דמות חיצונית) שמרכזת את כל האינפורמציה, בונה את דרכו הלאה, מה קודם מה אחר כך - סדרי עדיפויות, מה תפקיד של כל אחד במערכת. חשוב מאד עבודת צוות מערכתית - משתי סיבות -
יהיה סדר גם לילד וגם למערכת
לשמור על בטחונו הרגשי של הילד, ולהעלות את הבטחון העצמי. בהצלחה

למעלה