ליקויי למידה וזכויות

chips

New member
ליקויי למידה וזכויות

באוניברסיטה איזה זכויות יש לסטודנטים בעלי ליקויי למידה באוניברסיטה (לא מדובר בדיסלקציה אלה קשיים חמורים בהבנת מספרים שזה מאוד מקשה עלי בסטטיסטיקה . שהוא מיקצוע חובה לתואר ראשון מדעי התנהגות.

שלום וברוך הבא ../images/Emo39.gif

לפני כל התשובות יש שאלה אחת חשובה ביותר: האם אתה מאובחן כלקוי למידה?, האם יש בידיך מסמך כל שהוא שכולל את סיכום האבחון ותצאותיו? חשוב לדעת. אפרת

chips

New member
שלום לך ראשית כל

אני זו היא
שנית עשיתי איבחון בחו´ל כך שאיני בטוחה שזה תופס כאן שלישית (אפשר להגיד את זה?) אני לא בטוחה אם לא מאוחר מידי לעשות איבחון . אםם אני מעל גיל 20 (20+). שמעתי שישנם מוסדות לחינוך גבוה שנותנים עבודות במקום מבחנים לאלה שמתקשים . האם זה נכון? אממ סליחה על החוסר נימוס נעים להכיר אני chips

Iris-1

New member
שום דבר לא מאוחר מדי.

יש לי חברה שעשתה אבחון לפני 4 שנים והיום היא בת 37. שימי לב. היום היא על ריטלין.

@זהר@

New member
בהחלט לא מאוחר מידי

אני בת 32 עם ADD, עם ילד בן 7 עם ADHD, שנינו על ריטלין, יש לנו טכס לקיחת ריטלין כמעט כל בוקר

דיאנה

New member
מעולם לא מאוחר -נכון

איריס, אכן, מעולם לא מאוחר, ואפשר לעשות בכל גיל פריצות דרך אדירות בתחום הקשב והריכוז, הזיכרון, כתב היד ויכולת הקריאה. זה חשוב להשיג הקלות, אבל הרי העניין הוא לקדם ולפתור ולא רק להשיג הקלות. יש נוירופסיכולגית אמריקנית שזו התמחותה המיוחדת, ושיטתה אכן מיוחדת. אם את רוצה פרטים אודותיה ( בן של חברה שלי הפסיק ריטלין בזכותה, פתר את הדיסגראפיה וקורא מצויין) - תוכלי לקבל ממני דרך האימייל. שתהיה שנה טובה לכולנו, דיאנה

לדיאנה!

היי, האם תוכלי לשלוח לי באי מייל גם מידע לגבי השיטה? ולגבי הרופאה המדוברת? אשמח לשמוע עוד בעניין. תודה אפרת

היי והתיקון: ברוכה הבאה!

אז ככה, יש הקלות לסטודנטים עם לקויות למידה, אבל רצוי שיהיה אבחון חתום, משיחות טלפון שערכתי היום בנושא נודע לי שניתן לפנות בעניין לדיקן אך בכל אוניברסיטה הדברים שונים, למשל בבר אילן מתייחסים בהבנה יותר מאש באונ´ תל אביב. בכל מקרה, שווה לעשות אבחון חוזר בניצן ולגשת עם זה לדיקן. לגבי עובודת במקום מבחנים - אין לי צשובה זה ספציפית לכל תלמיד. פני לדיקן - אל תוותרי. אפרת

chips

New member
היי בוקר אור (לא יכולה להגיד טוב

כרגע . איתכם הסליחה) זה נראה לי טיפשי או חסר טועלת ללכת לאיבחון . כי הרי אני לא בגל העשרה וכבר אי אפשר לטפל או ללמד דרכי פיצוי. חוץ מאולי הקלות בלימודים (שזה חשוב) אבל אני לא חושבת שזה יתן לי יותר מזה. אני

@זהר@

New member
לא לא לא לא לא

ממש ממש כדאי ללכת לאבחון אין לך מושג מה זה עשה עבורי. איזה דברים בהתנהגות שלי ובדרך שבא אני חיה את החיים שלי זה הסביר לי. וזה כן שיפר דברים בחיים שלי. גם בגיל מבוגר אפשר ללמוד להתמודד ולעלות את איכות החיים. ויש גם את הריטלין, אמנם למבוגרים יש יותר בעיות עם ריטלין, בעיקר בגלל כל מיני רוקחים שחושבים שהם יודעים יותר טוב מנוירולוגים ומחליטים על דעת עצמם לא לכבד מרשם. הריטלין עוזר לי המון בזמן העבודה, בימים שיש לי עבודה שדורשת ריכוז עמוק אין לי סיכוי לעבוד אם אני בלי ריטלין. גם מבחינת לימודים, כשאני למדתי, לא היה לי אבחון מסודר של נוירולוגית אלא רק אבחון של המבחן הניורופסיכולוגי וזה הספיק לתת לי אקסטרא זמן במבחנים (מה שלא ממש עזר כי הבעיה שלי לא הייתה הזמן) וגם (וזה הכי חשוב) סיפחו אלי בחורה בזמן המבחנים שישבה איתי וקראה איתי את השאלות של המבחן ודאגה שקראתי את כל השאלה, זה עזר המון כי אחת הבעיות הכי גדולות שלי היא קריאה חלקית של דברים ולכן המון שאלות פשוט לא קראתי ואחרכך נדהמתי לגלות שהיו עוד שאלות או עוד חלקים לשאלה. בקיצור, גם אם היית בת 50! לא לותר על אבחון. ועוד נקודה, אם את עם ADD או ADHD, יש סיכוי שגם הילדים שלך יהיו, אם את עושה אבחון ואת יודעת שאת כזאת גם תוכלי לזהות את זה אצל הילדים שלך בשלב מוקדם ולחסוך מהם המון צער, כאב וטראומות כמו שעברו על הבן שלי עד שאובחן והוא סובל מהן עד היום, והוא רק בן 7

@זהר@

New member
שמתי לב

שכבר עברת אבחון בחול (נו אמרתי שאני לא קוראת הכל) אז תתעלמי מהחלק השני של ההודעה שלי, אבל אם זה ככה, אז את יכולה לגשת לאבחון בארץ עם האיבחון שכבר יש לך, זה בטח יקצר מאוד את התהליך בארץ.

chips

New member
היי האיבחון שקיבלתי

מחו´ל (השיטה שם שונה מאוד) לא הייתה ספציפית . רק אמרו שיש לי ליקויי למידה דהה נו באמת לא ידעתי. ואני חשבתי שאני סתם דפקטית
. וגם זה היה לפני הממממממממממממוווווווווווןןןןןןןןןן שנים. אני קצת נרטעת ללכת לאיבחון . כי הרי זה לא יגיד לי משהו שאיני יודעת כבר. הישלמתי עם ה דיפקטיות שלי . איינשטיין אני לא
. אני זוכרת את הבכי שהייתי בבית הספר .התחננתי שיעבירו אותי לבית ספר חינוך מיוחד אבל לא הייתי במצב חמור מספיק לזה. נפלתי בין הכיסאות. לא לכאן ולא לכאן אוי הסיפורי זבעה שיש לי לספר. היחס המשפיל של מערכת החינוך (בחו´ל)

@זהר@

New member
אל תשלימי

אין לך דפקטיות במובן האינטיליגנטי, להפך, אנשים עם ADD או ADHD הם בדרך כלל עם מנת משכל מאוד גבוהה. הבן שלי למשל מחונן, אבל מה זה עוזר לו? בגלל ה ADHD הוא בכיתה ב ולא מצליח לקרוא ולכתוב כמו שצריך, את המעט שהוא כן מצליח הוא למד מהרגע שהתחיל לקחת ריטלין, עד אז הוא לא הצליח ללמוד כלום. והוא עם איקיו של מחונן. אני לא מחוננת, אבל בתור אחת שעובדת בהי טק אני מחשיבה את עצמי לא טיפשה בכלל ובכל זאת כשאני צריכה לקרוא ספר מקצועי אני חוטפת חררה. אז אני לוקחת ריטלין וזה עוזר לי לשבת על הטוסיק שלי ולקרוא וזה עוזר למחשוב שלי לא לנדוד לעולמות אחרים תוך כדי קריאה ולגלות אחרי 10 עמודים שקראתי שבעצם אין לי מושג מה קראתי שם.

chips

New member
יש לי קצת מודעות לעיניין

של ליקויי למידה . למדתי חינוך מיוחד. אני כמעט בטוחה שאיל לי ADD או ADHD אלה דיסקלקוליה (דיסלקציה במובן המטמתי) קראתי על איזה מחקר שעשו לפני שנים באיזה בית חולים בארץ שליקויי למידה מטמתים זה נובע לפגם מוחי .

@זהר@

New member
לפי מה שאני הבנתי

אבל יכול להיות בהחלט שאני טועה, כל הדיס-ים (דיסלקציה, דיסקלקולציה וכו´) הם סימפטומים שלחלק מה ADD וה ADHD יש ושהם נובעים מה ADD ן ADHD.

chips

New member
לא יודעת . אולי

אני קצת חוששת מהאיבחונים האלה

chips

New member
המממ אני מטלבתת

לא יודעת כמה זה באמת ישנה. נראה לי שזה קצת מאוחר (בגילי (20+) ). זה רק מדביק סטיגמה. זה גם די משפיל ללכת לאיבחון לא?

@זהר@

New member
לי לא הייתה בעיה עם סיטגמה

הבוס שלי בעבודה יודע שכשהוא מתכנן איזה דיון או ישיבה איתי הוא מזכיר לי לקחת את הריטלין. יש אנשים שמעדיפים לא לספר ואז בכלל אין בעיה של סטיגמה. זה בכלל לא משפיל, הולכים, מדברים עם נוירולוג או פסיכיאטר (אני הלכתי לראשון), עושים מבחן טובה, עושים מבחן נוירופסיכולוגי. וזהו. שוב, הגיל שלי זה 30+ (32) את האבחון ההתחלתי עשיתי בגיל 20+, אז בתקופה ההיא טענו שלא יכול להיות מבוגרים עם ADD או ADHD ולכן לא יצא מזה כלום. היום יש יותר פתיחות ולפני כמה חודשים אחרי האבחון של הבן שלי, הלכתי שוב לאבחון, הריטלין שינה לי המון בחיים. זה רק הועיל לי

chips

New member
אני יודעת שלא תהיהיה לי ברירה

אבל לא אעשה זאת משמחה שוב ההשפלות והכאב.

למעלה