ליצירתיים שבינכם...

pcdoctor

New member
ליצירתיים שבינכם...

לפטופ ARMADA של קומפאק, בלי סידירום ובלי פלופי , מע הפעלה 2000 באנגלית. הייתה מחוברת בדומיין. רציתי להפוך לעברית... אז אמרתי... אעשה רשת ואז דרך הרשת אתקין MUIעברית. מאז.... כשהמחשב עולה... לא נותן לי לעשות לוגאון... אין לי בעייה לאבד חומר ולפרמט... רק שלא מוצא דרך יצירתית ללא כונן סידירום. יש לי עוד ארמדה בבית.. דגם אחר , עם סי די וחשבתי פשוט להעביר ההארד דיסק לשם ולפרמטו שם ולהתקין משם, אבל משום מה 2 הפלגים שלהם שונים. הארד דיסק אחד נכנס לרוחב ויש לו מחבר קטן והשני להיפך. יתכן וההבדל הוא רק במתאמים? פשוט לא יצא לי לחבל בניידים עד היום...ומעדיף לשאול , לפני שעושה ניסוי ותהייה. האם ההארד דיסקים אמורים ליהיות זהים ובאמת ההבדל הוא רק במעטפת? תודה

bar666xp

New member
אתה בתוח שאתה טכנאי ?

יש מצב שבאחד יש SATA ובשני ATA? לדוגמה. חשבת אולי לבדוק מה כתוב על כל אחד מהHD אולי השינוי קוסמתי בילבד באמת? וביכלל אולי יותר קל להעביר את הCD? גם קצת יותר הגיוני לא? ועוד יותר למה לא לנסות מצב קומנד (אם הוא יעשה שם LOGON) זה ירחיב את האפשרויות לא?

pcdoctor

New member
א. אני בטוח ולא בתוח

ב. סתכל רגע בכותרת.... אתה בפורום ניידים....לא תמיכה טכנית ג. אין מקום בנייד השני להעביר אליו הסידי ג. ביקשתי יצירתיים.. ולא לחינם. ד.גם בקומנד הוא מגיע ללוג און (מה לעשות ככה זה ב 2000) ה.סייג לחכמה לפעמים היא .. שתיקה... ו. להמשיך ?

bar666xp

New member
א. אני דיסלקט.

ב. אני מתנצל זה לא היה במקום. ג. אין מקום לCD מוזר אבל טוב אם אתה אומר. ד. היתה הערה אל אם הוא יבצע LOGON במצב קומנד. ה. אני יחזור לבדוק על סוגי החיבור אם שניהם ATA הסבירות גדולה שזה שוני קוסמטי (מחבר/מתאם שונה) אם אחד מהם סיראלי או ...."להמשיך?" ו. 90% ממה שקורה בפורום הזה הוא בהחלט תמיכה טכנית! (בהקצנה) ז. תמיד אפשר להעתיק בעזרת תוכנות (כמו FX אם אתה מכיר) חיבור דרך LPT/COM/וכו' את הCD של מערכת ההפעלה ולהתקין אותה משם. ח. אפשר אם יש לך מחבר חיצוני לHD של נייד (היה כן דוגמה לכזה בהקשר אחר) לפרמט ולהעתיק את הCD אבל ממליץ להתקין על המחשב שעליו מערכת ההפעלה אמורה לעבוד בסוף (אם אתה מכיר קצת את הרג'יסטרי של מיקרוזיפט אתה אמור לדעת למה).

pcdoctor

New member
א. מתנצל מעומק הלב ומבקש סליחה !

לא ראיתי חתימה שלך... ומנצל שוב אם פגעתי !!! ב. באמת טכנאי, ויכול לעקוב אחרי תגובטתיי הרבות בפורום תמיכה טכנית. ג. הארמדה המדובר אכן דגם ישן ואין בו מקום לסידי, וכל הפתרונות כבר נוסו... בכולם חייב לבצע קודם כל לוגאין שלא מתאפשר. חוששתני שלא נותר לי אכן להוציא הדיסק מהמעטפת ולהחליף בינהם, ואת זה אעשה במוצ"שד. ואגב... לגבי עינין הרגיסטרי..אין בעייה, משום שמה שאעשה זה, אחבר את הדיסק התקול ואתקין ממנו עד סיום שלב העתקת הקבצים, ואז... אחרי הריסט אחברו למחשב הישן ואמשיך משם. תודה בכל מקרה

ARMADA הוא דגם ישן

אין סיכוי שמדובר בSATA

bar666xp

New member
האמת לא חיפשתי אפילו INFO על הדגם

סתם עיצבן אותי שאדם שבחתימה שלו מופיע "טכנאי ומנהל רשתות" שואל שאלה בצורה כזאת לא היה בולט לך בעין..."אתה בטוח..." ואיך לא חושבים על כלים שממש קל למצוא בנט ולשנות את הלוגאין/און של מיקרוזיפט ע"י שימוש בלינוקס או אם אתה ממש עצלן כמוני יש תוכנה שתעשה את זה בשבילך. בקיצור אם הייתי אישה הייתי שואל ת'צמי מה קרה את לפני/ב..מחזור.

הדיסק הוא סטנדרטי

אך לפי מה שזכור לי הדיסק נכנס לתוך מארז פנימי שאותו מכניסים לנייד. מה שצריך לעשות זה להחליף בין המארזים הפנימיים שכנראה הם שונים.

Y. Welis

New member
ניסית להיכנס כאדמיניסטראטור?

בד"כ מערכות שהיו מחוברות בדומיין לא אוהבות שינויים בלוגין (ב-2000 אין אפשרות לשחזר לאחור שינויים), אבל חשבון האדמיניסטראטור אמור להיות זמין.

pcdoctor

New member
זהו ש.. זה מחשב ש לקוחה שקיבלה

אותו מתנה מהבוס...וכו וכו... ניסיתי כמובן גם אדמין... אבל אין לי שמץ מה הסיסמה. את סיסמת היוזר דווקא יודע, אך כנראה בגלל הניתוק מהדומיין, לא נותן לי להכנס. יש באתר של פטרי כלי לאיפוס... אבל הבעייה שאין בנייד הזה לא פלופי ולא סידי. ככה שאני די מנוטרל. נראה לי שהברירה היחידה זה אכן להחליף דיסקים קשיחים ולפרמט הדיסק (אין לי בעיה של איבוד חומר). רק כמו שכבר כתבתי... החיבורים שונים בצאת השבת אנסה לפרק המעטפת ולראות אם אצליח. :)-

noa_f

New member
קיבלה מתנה מהבוס, אבל בלי סיסמה

שך אדמיניסטרייטור... רק לי זה נשמע "פישי"?

pcdoctor

New member
noa_f הבנת הנקרא לא תזיק...

את סיסמת היוזר ידוע ידעתי גם ידוע... אמאמה...? החליפותי קבוצת עבודה ז"א... עברתי מדומיין לקבוצת עבודה..ולכן לא מצליח לעשות LOGIN , וכל הסיפור הוא שאם היה סידי בלפ הזה הכל היה נפתר...אבל מילא... חשדנות זו תכונה ידועה של יהודים פישי? זה לא ההוא מהדג נחש?

oscar

New member
אתה יכול להתקין מערכת הפעלה..

דרך כונן USB כלומר לבצע BOOT מהתקן USB. העתק ל Disk on Key מערכת הפעלה. חבר למחשב. הגדר ב BIOS שיבוצע BOOT מה USB. ופעל כאילו אתה מתקין מ CDROM. בהצלחה.

Y. Welis

New member
צריך לשם כך ביוס שתומך באיתחול

מ-USB. רק לוחות חדשים, בעיקר של אינטל, תומכים בדבר כזה. לא סביר ש'ארמאדה' ישן יתמוך. האופציה המועדפת לדעתי היא לקנות כבל מיוחד לדיסקים של ניידים (שכולל שני כבלים - חשמל ודאטה), ובעזרתו לחבר את הדיסק למחשב אחר (נייח או נייד) ולהתקין ממנו מערכת בסיסית (אפשר גם דוס ותיקית i386 של 2000 להתקנה עם פקודת winnt).

למעלה