ליעד קונטורוביץ

four seasons

New member
ליעד קונטורוביץ

עלתה עם כפיה לאוטובוס דן בדרכה לאוניברסיטה והותקפה ע"י הנהג ונוסעים בדרך לאונבירסיטת ת"א, למרות שהובהר שהיא נוסעת תמימה ונבדקה, הנהג עצר אחרי כמה תחנות בהפתעה וביקש ממנה לרדת מן האוטובוס, נוסעים ירדו מחשש שהיא מחבלת, למרות שהיא עמדה על שלה ואמרה שלא יתכן שהנהג יורד אותה מהאוטובוס מטעמים פוליטיים, אם הוא רוצה הוא מוזמן לבדוק את תיקה ומסמכיה. וזה מזכיר לי לאחרונה אחי נפטר וכחלק מהשלושים נהוג לא להתגלח 30 יום, זכור לי שעליתי לאוטובוס בדרכי לאוניברסיטה וגם עברתי השפלה דומה, גם ליעד וגם אני לא בעלי חזות פלסטינאית, אבל מה שגרם להתנהגות בזויה זה הכפיה שלבשה ליעד ופני הלא מגולחים. איפה ההשגים המעטים של חברתינו, חופש תנועה, זכאי/ת עד שלא הוכחה עבירה, שיוויון זכויות, בוקר טוב גבריתי, אדוני, אפשר לראות את תקכם, תעודת הזהות, לאן אתם נוסעים, שיהיה לכם יום נפלא, שחכנו את הכל בבוידם, שיהיה לכולנו נשים וגברים חיי חרות ובתקווה שיום אחד נאסוף את כל הנשק שמחולק, נתיך אותו ונקים אובליסק כמו בפריז בכיכר

דרדור ערכים הוא דרדור ערכים

ומי שיכולים לעשות לינץ´ בערבי כי הוא נראה ערבי יכולים להעיף את ליעד מהאוטובוס כי יש לה כאפיה. והיא אשה, זה קל להעיף אותה. המצפון לא דואב כשנותנים לה דחיפה ומגמות דכאניות ופרנואידיות ואפלייתיות מתחזקות כשיש להן איפה להתחזק. ואנחנו, בלי עין רעה, מצאנו איזור אטרץ שלם ומגזר שלם להתאמן עליהם כדי שיהיה מה להביא למציאות הישראלית נניח בתל אביב. החופש והשוויון נגמריםפ במקום שבו נותנים לאנשים לחיות את יצר ההשרדות שלהם עד הסוף, ועל זה לדעתי עובדת גם מערכת ההסברה הפנימית הישראלית שיוצרת תחושת מצור מבויימת על כולנו. אם הייאוש הפלשתינאי (או הרואנדי, מצידי - אני מתארת פשוט מהמציאות הקרובה) עובד טוב ביצירת אגרסיות שם - למה שלא נביים כאן ייאוש קטן כדי ליצור אגרסיות גם כאן ? ובהקשרנו - על מי זה יצא במשקי הבית בחברתנו המתוקנת ? הרשו לי לנחש....

מצב בלתי אפשרי הוא זה שאנשים

מתפוצצים בתוך וליד אוטובוסים, בשוק, בהסבה לשולחן חג, נורים בכבישים וברחובות. אני לא הייתי ממהרת לשפוט אנשים שהפחד מדריך את חושיהם והופך אותם לבלתי-אנושיים. כשאני נוהגת בערב ובלילה באזור שלי, אני עוטפת את ראשי וכתפי במטפחת שחורה או לבנה גדולה, ע"מ שאם מישהו יטרח לזהות את הדמות לפני שיורים עלי, יחשבו שאני ערבייה. באותו זמן עצמו, אני חוששת שאולי בשולי הכביש מסתתרים יהודים צמאי נקמה והם עלולים לטווח עלי. כל אחת וכיסוי הראש שלה.

aaa123

Member
פחד לא אמור לשבש את ההגיון

,וההגיון אומר שמחבלת שרוצה לפוצץ אוטובוס תהיה לבושה כמו כולם כדי שלא יחשדו בה שהיא מחבלת כך שאין סיבה לחשוד יותר במישהיא שלבושה עם כאפיה שהיא מחבלת.

nirdagan

New member
אין היגיון בשיגעון

והרבה מחבלים, תתפלא, מתלבשים בהפגנתיות כמו ערבים. ניר

four seasons

New member
זה לא מדוייק

ולא התכוונתי לפתוח דיון פוליטי, בכל אופן שמירה על כבוד האדם ושמירה על הנחיות ביטחון אנושיים יכולות לגרום לנו לחיים סבירים יותר, מה שקורא עכשיו שכל החיים משתבשים וכתוצאה מכך סוגיות חשבות כמו מעמד האישה שיוויון זכויות, חינוך, השכלה, תיירות וכמעט כל תחומי החיים נעצרים, (כשאני מעלה את הנושא הפמיניסטי, מסתכלים עלי כאילו נפלתי מהירח) אפשר פשוט להתמודד עם זה, בברטניה המצב לא היה שונה, אבל הם שמרו על חופש התנועה של האזרחים בכך שלא הבדילו בין בני אדם במראה ובחשיבה, הם בודקו אותה בדיקה יסודית כל אחד/ת בשפה אנושית, כך שאדם שנבדק יכול היה לחוש ביטחון, ושמרו בקנאות שלא יהיה נשק לאזרחים,הפניקה מעודדת, אני לא פוחד מפיגוע אין לי את הפריווילגיה הזו (סליחה על הציניות), אני מפחד מהלגיטימיות שהחברה נותנת לשידרוג האלימות וחלוקת הנשק, שמתם לב כמה כלי נשק אוטומטי מסוג עוזון מסתובבים ברחובות בכניסה למקומות ציבור, שלא לדבר על נשק שנושאים אזרחים, תפקיד שירותי הבטחון במדינה להגן עלי. אבל זה אוף טופיק לחלוטין.

בבריטניה, כאשר האי.אר. איי

היו שמים פצצה, הם היו מתקשרים למשטרה ומודיעים על כך מראש, כדי שיוכלו לפנות את האזור. והיתה סיסמה קבועה מוסכמת כדי שהמשטרה תדע שהמודיע הוא באמת אי.אר.איי ולא סתם משוגע. כשהפלשתינאים יתחילו לתאם את הפיגועים שלהם עם המשטרה - אז נפסיק אולי לפחד מכל ערבי עם תיק או מעיל

לא מדוייק

אבל אני לא מצפה שתתני לעובדות לבלבל אותך. בכל אופן אני מבקשת להעביר את הדיון הפוליטי-מדיני-בטחוני הזה לפורומים שמיועדים לכך.

nirdagan

New member
כשה-IRA יתחיל לעשות טרור באותו

היקף ושיטות של ערפאת, אני מבטיח לך שלא יקפצו על הממשלה שמאלנים מזויפים ויבקשו להפסיק את הלוחמה בטרור. כמה פיגועי התאבדות המוניים עשה ה-IRA בעשרים השנה האחרונות? "השמאל" הישראלי לא מתענין בעובדות אלה רק בסיסמאות שהערבים הציעו לו להגיד. ניר

הודעות פוליטיות נוספות

מחוץ לשירשור שייעדתי לעניין (כדי שיהיה לכן איפה להוציא קיטור) תימחקנה. אלא אם כן הן קשורות לפמיניזם ומעמד האשה.

nirdagan

New member
בריטניה מעולם לא היתה במצב דומה

עוד מעט תתחיל לדקלם כמו רפרם מפורום די לכיבוש, שהמחתרת הבאסקית עושה פיגועי התאבדות המוניים במדריד כמו הפלסטינים. השקר לא יצדיק את שנאתך למדינת ישראל ולתושביה. ניר

four seasons

New member
היכן מצאת בדבריי

שנאה למדינת ישראל ולתושביה, האם השאיפה לשלום ולשיוויון בין המינים ובין בני אדם מהווים שנאה. האם חופש הביטוי וחופש התנועה הם עבירה פלילית? הקשר בין הודעתי לפורוס פמיניזים (ציינתי שאיני מעוניין להכנס לפוליטקה) הוא בכך שהתתמודדות עם הסיטואציה הקשה שאנו נמצאים בה זהה בפגיעתה בין נשים לגברים ושיש לה השפעה על האזרח והאזרחית במדינת ישראל, זכותי להביע ביקורת ולקוות למעט שפיות, זכותי לחשוב שאם נשים הן חלק מהחברה, יוכלו להשפיע ולהיות חלק מקביעת המדניות להתמודדות עם המצב, זו היתה דרכי לומר זאת. אין בי שנאה כלפי בני אדם, המילה לא נמצאת אצלי בלקסיקון,כעס הוא הרמה הכי גבוה שאני מסוגל להגיע אליו וגם ממנה אני מנסה להתרחק.

ציפי ג

New member
אני לא יודעת איך זה בבריטניה ../images/Emo104.gif

אבל בארץ, בדקו את בעלי בבורטליות רבה, רק על שום היותו חובש כיפה, בימים הרעים לאחר רצח רבין, ובצרפת בדקה את אחי המשטרה תוך צעקות ותקיפה פיזית משום שהוא בעל זקן וכיפה, ובעל דרכון ישראלי. אין מה לעשות - המאפיינים החזותים שלנו הם אחת הדרכים בה אנו בודקים אנשים, ובימים אלו, אין לי ספק שכל אדם שנדרש ברמה קצת יותר עצבנית להזדהות, צריך ללמד זכות על הבודקים, ולא לדון אותם לכף חובה. מועדים לשמחה

למעלה