ליסינג

לוסיליה

New member
ליסינג

אני זקוקה לתקנות עדכניות של ליסינג (תפעולי ומימוני). אודה למי שיוכל להפנות אותי למקור המידע או למי שיוכל לשלוח אותן אלי בקובץ מצורף. תודה

PINIZ

New member
ראי

תקנות מס הכנסה (נכויים מיוחדים למשתמש בציוד שכר מכר) התשמ"ט-1989 .

לוסיליה

New member
לנפתלי

תודה גדולה על הקובץ, ויישר כוח על הנכונות לסייע!!!. קראתי את התקנה והיא למעשה מתייחסת לתקופת החוזה,תשלומים,הוצאות מוכרות ורווח במכירה אודה לך אם תוכל לתת את התייחסותך לנקודות הבאות: - האם אין למעשה הבחנה הגדרתית בין תפעולי למימוני והאפשרות היא נכנס לתקנות/לא. - מי שלא נכנס לתקנות/בוחר שלא יחולו עליו כיצד תסווג העסקה, ומה דין הכרה בהוצאו דמי שמוש/ריבית/בטוחים/תיקונים/דלק וכו' (אין התייחסות בתקנה). - בסעיף 7 בתקנות יש להודיע לפקיד השומה על בחירה בתקנות. האם יש מסמך פורמלי לדיווח.

נפתלי ג

New member
ללוסיליה

ההתיחסות שונה מההתיחסות החשבונאית. מבחינה חשבונאית , עסקה שאורכה היא כאורך חייו של הנכס ובסיומה יש אופציית מימוש היא עסקה מימון. ברוב המקרים חוזה השכירות אינו מאפשר דרך אחרת מפני שמצויין בו שאסור לתבוע פחת על הנכס.מה גם שהאפשרות השניה אינה כדאית בד"כ. מי שלא נכנס לתקנות צריך להציג מצד אחד רכישה של נכס קבוע ולתבוע עליו פחת בהתאם לתקנות ומצד שני להציג הלוואה. כל שאר ההוצאות בגין הנכס יתבעו בהתאם לכללים ולתקנות. אין דרך פורמלית להודיע לפקיד השומה ועד כמה שידוע לי לא מקפידים בעניין זה.

לוסיליה

New member
לנפתלי

כלומר מי שעשה עסקת ליסינג ויכול להכנס לתקנות אך החליט לא להכנס לתקנות ירשום נכס בגובה סה"כ העסקה שבתשלומים לפני ריבית ו/הצמדה וידרוש פחת. באופן כזה אזי האם יוכרו לו הוצ המימון הנוספות שישלם בסוף כל חודש (ריבית /הפרשי הצמדה) או שיצטרפו כחלק מעלות הנכס?. מנסיונך עסקאות הליסינג לרוב הן מימוניות על פי החוזה? האם חוזה ליסינג שאינו עומד בתקנות משמעו חוזה ליסינג תפעולי? ואז אם אין נכס שנרכש כי תפעולי לא תרשם הלואה לא ידרש פחת ויש תשלומים חודשיים שוטפים שירשמו במסגרת הוצ שוטפות, האם לא תהיה במקרה כזה בעייה בהכרה בהוצ כי הנכס לא בבעלותי (לדוגמא במקרה של רכב- הכרה בהוצ רכב עפ"י התקנות)?.

נפתלי ג

New member
ללוסיליה

לא ברור לי למה שמישהו שיכול להכנס לתקנות יבחר שלא לנצל זאת. ההכרה בהוצאות המימון יהיו בהתאם לחוקים ולתקנות. הוצאות מימון מצטרפות לנכס רק לפני תחילת השימוש. רב העסקאות הן מימוניות חשבונאית אולם הן נרשמות כתפעוליות בהתאם להכרה במס הכנסה. אין בעיה בהכרה בהוצאות רכב כאשר יש עסקת ליסינג.

למעלה