ליסטריה או היסטריה?

tala1207

New member
ליסטריה או היסטריה?

אכלתי מזון שנמצא כנוגע בחיידקי הליסטריה (לאחר בדיקת מעבדה). באותה עת הייתי בהריון, בתום השליש הראשון ובאורח מקרי, או שלא , הפלתי כיומיים לאחר האכילה (אז עוד לא ידעתי...). לא חליתי במחלת חום כלשהי אבל סבלתי מכאבי בטן וגם היום, כחודש לאחר המקרה מערכת העיכול שלי אינה במיטבה. אני מעוניינת להיבדק ושאלתי היא האם חיידק הליסטריה יכול לקנן בגופי למשך תקופה ארוכה. האם "כניסת" החיידק לגוף משמעה מחלה, האם הוא נשאר בגוף ודוגר, ויכול כך סתם יום אחד להופיע או שמרגע שנכנס ולא חליתי אני יכולה להיות רגועה? איזו בדיקה, אם בכלל, יכולה לאשש או להפריך את המצאותו של החיידק בגופי?

ליסטריה

בד"כ מדובר במחלת חום וכאשר החיידק עובר בדם יכול לגרום להפלה. כרגע שאינך בהריון את יכולה להיות רגועה. החיידק פוגע במדוכאי חיסון ובהריון. ללא מצבים אלו המחלה עוברת ללא טיפול.

tala1207

New member
ומה אם אני רוצה לנסות שוב?

אם תקופת הדגירה של החיידק ארוכה (על פי מה שקראתי יכולה להיות גם כמה שבועות) ואני רוצה לנסות להכנס שוב להריון האם יש בעיה? האם כדאי לחכות עם זה? איזו בדיקה יכולה להבהיר האם אני נושאת את החידק ? והאם הוא יכול להתפרץ מתישהו סתם כך? האם בודאות מוחלטת ניתן לטעון כי אין קשר בין האכילה של המזון הנגוע לבין ההפלה שעברתי? תודה על התיחסותך.

ליסטריה

אם במקרה זההיה ליסטריה כבר עברת את תקופת הדגירה. אבל כאן את נכנסת לתסבוך של הרבה מחלות אפשריות ולא תצאי יזה. לגבי השאלה האחרונה, לא ניתן להגיד בודאות.

למעלה