ליסטה

natalyrst

New member
אמממ.... אולי

תתנו לי קצת רקע על הסדרה
על מה מדובר
ממש ממש את הבסיס כי אין לי מושג

טיקיי

New member
במקום שנסכם לך את הכל

את יכולה להסתכל באתרי אינטרנט של דיג´ימון ולקרוא שם ואני ממליץ על האתר הזה בעיקרון את צריכה לקרוא רק את עמודי התמונות ואת עמודי הסיפור של כל עונה כדי לדעת את הבסיס

Digi Lista

New member
לא בהכרח...הינה ניסיון לתקציר...

אתם מוזמנים להוסיף עוד ולעזור לי(הכול יכנס למאמרים,אז תתחילו לכתוב בטונות). אני חושבת מאיפה להתחיל,אז אני אתחיל נקווה שאני אצליח בצורה טובה. בדיג´ימון יש כמה דברים מאוד מעניינים ומציאותיים(כמעט)שגורמים לי להדהות איתם,לדוגמא יש כמה סמלים ולכול ילד (דיג´יגורל)יש סמל שמאפיין אותו, בעונה הראשונה הילדים הגיעו בפעם הראשונה לעולם הדיגיטלי וראו את אותם יצורים חמודים(טוב,חלקם) שהם הדיג´ימונים(מפלצות דיגיטליות)כול פעם כשהם היו בצרה ניסה הדיג´ימון ששייך לאותו ילד למלא את חובתו ולהגן על הילד,דרך הניסיונות האלה הדיג´ימונים הלכו והתחזקו(דיג´יגדלו) דרך המכשיר המיוחד שנקרא "דיג´יכלי" והוא בעל כוחות מיוחד,מאוחר יותר נודע לילדים שהם צריכים לחפש סמלים,וכול פעם שסמל שייצג ילד מסויים(הם לא ידעו בהתחלה מה שייך למי ולמה)הדיג´יכלי של אותו הילד נצץ והסמל חובר למין שרשרת שקיבלו הילדים, כול פעם שאחד מהילדים התנהג לפי מה שהסמל שלו מסמל הדיג´ימון שלו גדל לשלב נוסף(האפקטים מדהימים בכול הדיג´יגדילות)זה היה קשה בהתחשב בעובדה שאף אחד מהם לא ידע מה הוא מייצג עד אותו הרגע, היה פרק נורא מגניב בו מאט שהוא סמל החברות שקע באפילה והתנהג בחוסר חברות מדהים כלפיי האחרים,בעיקר כלפיי טאי- סמל האומץ, האופל שבליבו יצר מין מערה שכדי לצאת ממנה הוא היה צריך להתנהג בצורה חברית ולחשוב על מעשיו(חשבון נפש,גיל התבגרות...)העניין הנוסף הוא שהילדים נאלצו להתמודד איתו הוא גורל שני העולמות,הרגיל זה שלנו,והדיגיטלי,ואם אחד מהם יחרב גם השני יחרב(כי הם מחוברים האחד לשני)... בעונה השנייה העניין עובד בדיוק הפוך, קודם הילדים מגלים מה הם מסמלים ורק אחרי זה הם מגלים שהדיג´ימונים יכולים לגדול גם מהדיג´יכלי,בנוסף החברה הישנים עוזרים להם כול הזמן,וזה נחמד לראות איך הם התבגרו(העונה השניה מתחילה ארבע שנים אחרי הראשונה)יש גם סמל חדש,סמל טוב הלב(אדיבות)ששייך לזה שהיה רע בתחילת העונה השנייה(יש פרק בו הוא מגלה את טוב ליבו...)והוא צריך למצוא את דרכו וללמוד להשתלב עם הדיג´יגורלים החדשים שלא כול כך סולחים לו על מעשיו הרעים,בעונה השנייה יש שישה דיג´יגורלים ולא שמונה כמו בעונה הראשונה ול3 מתוך השישה יש שני סמלים ששייכים להם,הסמלים הם:אומץ,חברות,תקווה,אהבה,ידע,אמינות,כנות,אור(סמל תמוה בעיניי) וסמל טוב הלב,וגם בעונה הזאת הילדים צריכים לגלות ולהוכיח את היותם שייכים לכול סמל. פרט לזה יש מלא אקשן וקטעים מצחיקים,ראיתי כול פרק בעונה הראשונה 7 פעמיים(לא כולל הקלטות)ויש עדיין דברים שקשים להבנה ויוצרים הרבה תיאוריות שונות,ויש דברים מצחיקים,ומדליקים ששווה לראות שוב(ושוב,ושוב..)שלא נדבר על האפקטים המהממים,דיג´ימון זאת סידרה בעלת עומק שאפשר לנתח שעות(אני מכירה מישהי שכתבה 8 מחברות עליהם,והיא מעריצת דיג´ימון יותר שרופה ממני,ויותר גדולה ממני בגיל..),זאת מין טלנובלה מצוירת... העונה הראשונה והשנייה קשורות זו לזו,השלישית מתרחשת 25 שנים אחר כך,בסוף העונה השנייה מראים את הדיג´יגורלים מהעונה הראשונה והשנייה גדולים ונשואים וגם את הילדים שלהם...) בעונה השלישית מה שהיה בעונה הקודמת הוא רק סדרת טלוויזיה אלא שלפתע מתגלים שדיג´ימונים קיימים ויש דיג´יורלים חדשים. בעונה הרביעית יש דיג´יגורלים שמשתנים לדיג´ימונים. אחרי כול ההסבר הארוך(אני ארחיב אם רק תבקשי יותר על העונה השלישית והרביעית ועל כול דמות שתירצי) ואולי משעמם הזה אני מקווה שהבנת מה אני לפחות מוצאת בסדרה הזאת. אני מצרפת תמונה אקראית של שמונת הדיג´יגורלים מהעונה הראשונה

Snake Bandage

New member
מחאה!!! מחאה!!!

דיג´ימון זה לא טלנובלה! טלנובלות הן סתם תוכניות מפגרות עם עלילות מופרכות. דיג´ימון היא אנימה, ומהסוג העמוק, שהעלילה הכללית היא לא הכל בו ויש בו דמויות מפותחות רגשית שאפשר להזדהות איתן. מתי בפעם האחרונה הזדהת עם דמות מטלנובלה?

Digi Lista

New member
להזהדות עם טלנובלות?!?

אני??? אפילו אין לי מושג איזה טלנובלות יש,וכשיש כזאת בסביבתי אני ישר בורחת,מעבירה ערוץ,נרדמת ומוצאת כול פעילות אחרת... ולמרות הכול דיג´ימון מזכירה לי טלנובלה,כתבתי על זה בתחילת ימיו של הפורום ונימקתי למה,אז נכון לא חייבים להסכים וההגדרה שלך אכן יותר טובה אבל יש בדיג´ימון אלמנטים של טלנובלה,לדעתי. אז נכון אני שששששווווננננאאאאתתתתתת טלנובלות בצורה שלא ניתן לתאר אבל אם כבר טלנובלה אז רק דיג´ימון-הטלנובלה המצוירת היפנית
(וחוץ מיזה באמת ניסיתי לכוב משהו שיסביר כמה שיותר,את מוזמנת לעזור לי במשימתי להסביר לנתלי על דיג´ימון,אני באמת מנסה עם כוונות טובות
)

natalyrst

New member
אוקיי....

זה היה קצת מסורבל אבל נראה לי שאת העקרון הצלחתי להבין... אז מה לעזזל ההקשר של זה לפוקימון
(חוץ מהשם הטיפה דומה)

יאקומו

New member
בדיוק...

אין קשר! אולי חוץ מזה שבשניהם ההדיג´ימונים והפוקימונים נקראות "מפלצות" (דיג´ימון- מפלצות דיגיטליות, פוקימון-מפלצות כיס)

Digi Lista

New member
ושתיהן סדרות אנימה יפניות...

השאלה הזאת דיי הגיונית למישהו שמעולם לא ראה אף אחת מהסדרות האלה לא? ברור שיש המון דברים דומים(לא את כולם אני יודעת) וגם המון דברים שונים
(אם למישהו יש כוח וזמן הוא מוזמן להרחיב, אני פשוט חסרת זמן כרגע)

natalyrst

New member
מי אמר לי שיש קשר../images/Emo35.gif

אף אחד... אבל... נוצר לי הרושם שדיג´ימון איכשהוא נוצר בעקבות פוקימון ואממ... נראה לי שכבר רשמת את זה, אבל השמות קצת מזכירים

למעלה