לינק עם סיומת עברית

LilushDesign

New member
לינק עם סיומת עברית

היי, לפני כשבוע נפגשתי עם חברה לקידום אתרים. והם אמרו שלינק עם סיומת בעברית יכול לקדם בצורה טובה יותר את האתר. לדוגמא: www.domain.co.il/צור_קשר.php האם זה באמת מקדם מבחינת גוגל? מה שקצת מוזר בכל הסיפור הוא, שברגע שתכנס מגוגל לאחד הלינקים עם הסיומות בעברית, הכל יהפוך למספרים, סימני שאלה, אחוזים וכו'... ואת המילה בעברית (לדוגמאת "צור_קשר") לא רואים. אז, האם זה באמת מקדם מבחינת גוגל? אני מקווה שהייתי מספיק ברורה... תודה, הילה.

yuvall10

New member
בעיקרון זה נכון

מה שרצוי לעשות זה לעבוד ההיפך, כלומר לקרוא לעמוד בעיברית מתורגמת לאותיות ומספרים ואז כשמסתכלים בגוגל רואים את העברית ישרה. זה גם יותר אפקטיבי מבחינת גוגל. יש לי את הכלי להפיכה - כלומר כלי שאת מכניסה ביטוי בעברית ומקבלת אותו מתורגם לאותיות ומספרים אם תבקשי יפה אשלח לך
) בהצלחה

LilushDesign

New member
היי יובל

תוכל לשוח לי את הכלי / תוכנה להפיכה? מספיק יפה :) ?

xslf

New member
למעשה אין הבדל בין שימוש בכלי לבין בלי

(בהנחה שהשרת עליו האתר יושב מקונפג כמו שצריך)- הטקסט העברי וה-url encoding (שזה מה שהכלי עושה) שניהם ייצוגים שונים של אותו הדבר בדיוק. מה שתראה בשורת הכתובת כבר תלוי בהגדרות הדפדפן ומערכת ההפעלה שלך. ההבדל העיקרי הוא בקישורים ממקומות אחרים: יש מערכות תוכן שמסתבכות עם טקסט לא לטיני (כמו עברית) ולא יודעות ליצור קישור כמו שצריך לכתובות המכילות טקסט כזה.

samiprogram

New member
אם דפי האתר מקודדים ב UTF-8

אז לא צריך שום המרה ושם כלי. ראה דוגמא ויקיפדיה ועוד אתרים דומים.

למעלה