אוקיי ניסן שור שוב מוכיח שהוא
אידיוט חסר כל תובנה בסיסית בהיפ-הופ (ולפי הביקורות שלו בד"כ במוזיקה בכלל). דבר ראשון, הטמבל רשם על Addictive של Truth Hurts שזה דרה. אז הטמבל אפילו לא בדק כי את הביט הרצחני הזה (מנענע עכוזים טוב לדעתי) הפיק DJ Quik דווקא. על האלבום של Truth Hurts כשלעצמו אין לי מה להגיד כי שמעתי את האלבום רק פעמיים (מחוסר זמן לא בחירה). אח"כ הוא ממשיך וקורא לאקסזיביט אומן גרוע, עכשיו אני מסכים שאקסזיביט בירידה מתמדת אבל הוא גם אמר שאת שלושת האלבומים הקודמים הוא לא אהב וזה סתם מראה על הנביבות של האדם. אקסזיביט של Speed Of Life ושל 40 ימים 40 לילות. הוא לא אותו אקסזיביט של Restless וגם של Man VS. Machine. זה מובן, כי אקסזיביט של אז היה אנדרדוג כזה שאפילו התחברותו עם ה - Likwit Crew טובי הלב, השמייחים והשיכורים נראתה מוזרה בגלל היותו ראפר רציני, שיש לו הרבה להגיד על החברה בארצות הברית ושהוציא כמה שירים שבהחלט הייתי מכניס להיכל התהילה של ההיפ-הופ שלי (What u See is What u Get, Paparzzi, L.A. Times ו - At The Speed Of Life). אקסזיביט של אז היה מחאתי (דבר נדיר לחלוטין ב - LA שהיתה מלאה בגנגסטה -ראפ בשנים שהוא נכנס לעסק) אבל גם אז הוא נקרע בין הגנגסטה הקשוח והעצבני למחאה הקשוחה והעצבנית. הוא לא היה אומן גאנגסטה גרוע אבל הוא בהחלט לא היה מבריק (עדיין ההשוואה של ניסן שור של אקסיזיביט לג´ה רול ומיסטיקל, 2 אומנים נבובים לחלוטין מבחינה ליריקלית כשהאחד הולך על הטקסטים הכי בנאלים, והשני עושה south מאוד בסיסי היא השווה מגוחכת שמראה על חוסר בקיאותו בחומר). האלבום הבא שלו Restless הכיל רק שירים מסיבות וגאנגסטה ולי הוא היה סימן לזה שאקסזיביט מנסה למכור, מנסה לצאת מעמדת האנדרדוג שלו יותר מדי בכוח, וזה לא הכי עבד לו גם כן... עכשיו הגיע Man Vs. Machine שדווקא מהבחינה ההפקתית שניסן שור כ"כ יורד עליה, הוא מושלם כמעט. הפקות של פרמייר, של דרה (שהם דווקא מעולות לדעתי ניסן ובכלל לא ממוחזרות) והפקה אחת (כן ממוחזרת ומעצבנת ניסן) של אמינם זה בהחלט שוס הפקתי גדול, תוסיפו לזה את חקייני דרה (ברשות כמובן) הכי מוצלחים בעסק (Battle Cat ו - Fred Wreck) ואתם מקבלים דיסק שמבחינה הפקתית יש בו רק כמה פלופים (כמו ההפקה המימית עפ הסימפול של Africa). מבחינה לירקלית זה לא האקסזיביט הישן ואהוב אבל אקסיזיביט בהחלט צחצח יפה את לשונו (שלא כמו ברסטלס) ויצר אלבום מעניין שבשבילי מסמל עליית דרגה, עכשיו אקסזיביט רק צריך להיזכר בזה שיש לו מה להגיד ולא לפחד להגיד את זה. כי גם אנדרדוגים יכולים לההיפך לאגדות ולעשות הרבה כסף!. בניגוד למה שניסן שור חושב Cam´Ron כל הקריירה שלו הסתמך על מוטיבים מאיימים ולהוכחה הנה עטיפת אלבומו (הלא אחרון הלפני אחרון). קמ´רון, ראפר גרוע לחלוטין מבחינתי לירקלית, עקר לחלוטין מבחינת הפלואו המשעמם והפשוט שלו. חתם ברוקפלה ועבר שינוי תדמית כי ג´יי זי איש חכם ולמכור את אותו ראפר ניו-יורקי עם פלואו טיפוסי ומשעמם וליריקס דפוקים הוא לא יכול. אז כאן הוא סחר את מיטב המפיקים, שעושים עבודה חביבה (לא מתלהב מ - Oh Boy כמו ניסן שור) והופכים את האלבום הזה לנסבל בקושי. אלבום גרוע, ומזעזע. בקיצור הוא היה נשאר פלופ כמו 2 האלבומים הקודמים של קמרון ללא איש חכם שנקרא ג´יי זי (ושאר החברה ברוקה-פלה), תודה. מעניין שדווקא על ג´וראסיק פייב יש לניסן דברים טובים להגיד. ואני מציע לכולם לפתוח את גיליון רייטינג של השבוע ולראות שניסן ידידינו מעתיק כמעט מילה במילה (מלבד כמה שינוי עמדה ומטאפורות פלצניות) את הביקורת של יהודה נוריאל (מבקר מוכשר כמה מידות אמריקאיות על מר שור). אז אין לי דבר רע להגיד על האלבום הזה, אהבתי אותו ובמפתיע אני מסכים עם ניסן חוץ מהעובדה המוחלטת שניסן טוען ש - Power By Numbers יותר טוב מ -Quality Control שזה שוב מוכיח שהוא לא מבין מה ההבדל בין אלבום בינוני לאלבום טוב. חבל, כי זו כמעט היתה ביקורת אחת בקריירה של ניסן שהייתי מסכים איתה. לסיכום - ניסן שור אמר שדרה יורד כל הזמן ברמה, עוד מעט הוא יגיד ש - Chronic 2001 היה אלבום רע כשהוא אחד מהאלבומים היותר מושלמים שיש מבחינת סאונד. הוא עושה שוב השוואות שטחיות ודפוקות שאם לאקסזיביט יש כל צרוד אז בטח הוא דומה למיסטיקל וג´ה רול הרי גם להם יש קול צרוד ורציני, וואו ניסן אולי תלך למחלקת זיהוי קולי במשטרה ימצאו לך שם ג´וב מעולה... הוא החליט שקמרון הוא ראפר אמיתי ומקורי וסבבה ולא מאיים. בסדדדדר. והוא מעתיק ביקורת מיהודה נוריאל רק עם כמה מטאפלוצים כאלה. ניסן ניסן ניסן. תודה שבזבזת חמש דקות מחיי לקרוא את הביקורות שלך ועוד חצי שעה לכתוב תגובה. ולאדם לא אמרת שג´וראסיק פייב הם כושים מפגרים או משהו בסגנון? פלג.