לינקעים

baduist

New member
לינקעים

אחד מוואלה, על ג´ורסיק פייב שכיף, על אקסיביט שגרוע, על טרות´ הרטס, שאני לא מסכים ועל קמרון, שאני אתן - הסימפול הוא ממרי-ג´יי בליידג´ (או אולי אני טועה וזה משיר שהיא חידשה, אבל זה נשמע כאילו סמפלו את מרי). שני, מוואלה, על מיסי אליוט שמוכנה לתת מליון דולר למי שינחש מה היא אומרת בשיר החדש, בקטע ההפוך. אני כבר הספקתי להקליט למחשב, לעשות ריוורס ולגלות, רק עוד לא הבנתי איפה לעזאזל אמורים לשלוח לה את התשובה:)...אם מישהו מוצא, שיגיד לי, אל תקחו לי ת´מליון דולר, נו.....

TakTik

New member
הקדמתי אותך פעמיים

גם הודעתי קודם על הכתבה על ג´ורסיק פייב,אקסיביט,טרות´ הרטס וקמרון וגם לפני איזה שבוע משהו שאל מה היא אומרת (היא אומרת את המשפט שלפני הקטע ההפור)

volatile

New member
אוקיי ניסן שור שוב מוכיח שהוא

אידיוט חסר כל תובנה בסיסית בהיפ-הופ (ולפי הביקורות שלו בד"כ במוזיקה בכלל). דבר ראשון, הטמבל רשם על Addictive של Truth Hurts שזה דרה. אז הטמבל אפילו לא בדק כי את הביט הרצחני הזה (מנענע עכוזים טוב לדעתי) הפיק DJ Quik דווקא. על האלבום של Truth Hurts כשלעצמו אין לי מה להגיד כי שמעתי את האלבום רק פעמיים (מחוסר זמן לא בחירה). אח"כ הוא ממשיך וקורא לאקסזיביט אומן גרוע, עכשיו אני מסכים שאקסזיביט בירידה מתמדת אבל הוא גם אמר שאת שלושת האלבומים הקודמים הוא לא אהב וזה סתם מראה על הנביבות של האדם. אקסזיביט של Speed Of Life ושל 40 ימים 40 לילות. הוא לא אותו אקסזיביט של Restless וגם של Man VS. Machine. זה מובן, כי אקסזיביט של אז היה אנדרדוג כזה שאפילו התחברותו עם ה - Likwit Crew טובי הלב, השמייחים והשיכורים נראתה מוזרה בגלל היותו ראפר רציני, שיש לו הרבה להגיד על החברה בארצות הברית ושהוציא כמה שירים שבהחלט הייתי מכניס להיכל התהילה של ההיפ-הופ שלי (What u See is What u Get, Paparzzi, L.A. Times ו - At The Speed Of Life). אקסזיביט של אז היה מחאתי (דבר נדיר לחלוטין ב - LA שהיתה מלאה בגנגסטה -ראפ בשנים שהוא נכנס לעסק) אבל גם אז הוא נקרע בין הגנגסטה הקשוח והעצבני למחאה הקשוחה והעצבנית. הוא לא היה אומן גאנגסטה גרוע אבל הוא בהחלט לא היה מבריק (עדיין ההשוואה של ניסן שור של אקסיזיביט לג´ה רול ומיסטיקל, 2 אומנים נבובים לחלוטין מבחינה ליריקלית כשהאחד הולך על הטקסטים הכי בנאלים, והשני עושה south מאוד בסיסי היא השווה מגוחכת שמראה על חוסר בקיאותו בחומר). האלבום הבא שלו Restless הכיל רק שירים מסיבות וגאנגסטה ולי הוא היה סימן לזה שאקסזיביט מנסה למכור, מנסה לצאת מעמדת האנדרדוג שלו יותר מדי בכוח, וזה לא הכי עבד לו גם כן... עכשיו הגיע Man Vs. Machine שדווקא מהבחינה ההפקתית שניסן שור כ"כ יורד עליה, הוא מושלם כמעט. הפקות של פרמייר, של דרה (שהם דווקא מעולות לדעתי ניסן ובכלל לא ממוחזרות) והפקה אחת (כן ממוחזרת ומעצבנת ניסן) של אמינם זה בהחלט שוס הפקתי גדול, תוסיפו לזה את חקייני דרה (ברשות כמובן) הכי מוצלחים בעסק (Battle Cat ו - Fred Wreck) ואתם מקבלים דיסק שמבחינה הפקתית יש בו רק כמה פלופים (כמו ההפקה המימית עפ הסימפול של Africa). מבחינה לירקלית זה לא האקסזיביט הישן ואהוב אבל אקסיזיביט בהחלט צחצח יפה את לשונו (שלא כמו ברסטלס) ויצר אלבום מעניין שבשבילי מסמל עליית דרגה, עכשיו אקסזיביט רק צריך להיזכר בזה שיש לו מה להגיד ולא לפחד להגיד את זה. כי גם אנדרדוגים יכולים לההיפך לאגדות ולעשות הרבה כסף!. בניגוד למה שניסן שור חושב Cam´Ron כל הקריירה שלו הסתמך על מוטיבים מאיימים ולהוכחה הנה עטיפת אלבומו (הלא אחרון הלפני אחרון). קמ´רון, ראפר גרוע לחלוטין מבחינתי לירקלית, עקר לחלוטין מבחינת הפלואו המשעמם והפשוט שלו. חתם ברוקפלה ועבר שינוי תדמית כי ג´יי זי איש חכם ולמכור את אותו ראפר ניו-יורקי עם פלואו טיפוסי ומשעמם וליריקס דפוקים הוא לא יכול. אז כאן הוא סחר את מיטב המפיקים, שעושים עבודה חביבה (לא מתלהב מ - Oh Boy כמו ניסן שור) והופכים את האלבום הזה לנסבל בקושי. אלבום גרוע, ומזעזע. בקיצור הוא היה נשאר פלופ כמו 2 האלבומים הקודמים של קמרון ללא איש חכם שנקרא ג´יי זי (ושאר החברה ברוקה-פלה), תודה. מעניין שדווקא על ג´וראסיק פייב יש לניסן דברים טובים להגיד. ואני מציע לכולם לפתוח את גיליון רייטינג של השבוע ולראות שניסן ידידינו מעתיק כמעט מילה במילה (מלבד כמה שינוי עמדה ומטאפורות פלצניות) את הביקורת של יהודה נוריאל (מבקר מוכשר כמה מידות אמריקאיות על מר שור). אז אין לי דבר רע להגיד על האלבום הזה, אהבתי אותו ובמפתיע אני מסכים עם ניסן חוץ מהעובדה המוחלטת שניסן טוען ש - Power By Numbers יותר טוב מ -Quality Control שזה שוב מוכיח שהוא לא מבין מה ההבדל בין אלבום בינוני לאלבום טוב. חבל, כי זו כמעט היתה ביקורת אחת בקריירה של ניסן שהייתי מסכים איתה. לסיכום - ניסן שור אמר שדרה יורד כל הזמן ברמה, עוד מעט הוא יגיד ש - Chronic 2001 היה אלבום רע כשהוא אחד מהאלבומים היותר מושלמים שיש מבחינת סאונד. הוא עושה שוב השוואות שטחיות ודפוקות שאם לאקסזיביט יש כל צרוד אז בטח הוא דומה למיסטיקל וג´ה רול הרי גם להם יש קול צרוד ורציני, וואו ניסן אולי תלך למחלקת זיהוי קולי במשטרה ימצאו לך שם ג´וב מעולה... הוא החליט שקמרון הוא ראפר אמיתי ומקורי וסבבה ולא מאיים. בסדדדדר. והוא מעתיק ביקורת מיהודה נוריאל רק עם כמה מטאפלוצים כאלה. ניסן ניסן ניסן. תודה שבזבזת חמש דקות מחיי לקרוא את הביקורות שלך ועוד חצי שעה לכתוב תגובה. ולאדם לא אמרת שג´וראסיק פייב הם כושים מפגרים או משהו בסגנון? פלג.

Pace

New member
דרך אגב, לגבי העטיפה

העטיפה של האלבום השני של Cam´ron היתה אמורה להיות הלוגו של ה-NBA עם אקדח ביד אחת ובקבוק ביד שניה (אפשר לראות אותו בפרסומות ממגזינים שיצאו באותה שנה). דייויד סטרן והחברה מה-NBA לא השתגעו על זה, מן הסתם, ואיימו בתביעה. לכן קיבלתם את העטיפה ה"קשוחה" השנייה. לגבי Cam´ron, אני מסכים, הוא מאז ומעולם היה ראפר ג-ר-ו-ע.

baduist

New member
ושוב, אני לא מסכים:)

בקצרה - 1.דרה חתום על ההפקה של טרות´ הרטס, כמפיק מוסיקלי (יעני לא זה שעשה את הביט), הביט הוא של קוויק, וניסן לא טען אחרת, ולא סתר את העובדה בשום מקום. להיפך. 2. זה שהוא לא אהב משהו (וזה כל מה שהוא הזכיר על האלבומים הישנים, לא מילה יותר), זה זכותו, לא אומר שהוא לא מבין או טיפש, רק אומר שהטעם שלו שונה. 3. לגביי קאמרון, אני פשוט לא חושב שניסן כל-כך חושב אחרת ממך, סה"כ הוא לא פיאר אותו מי יודע מה ורק אמר שזה דיסק חביב, מה שאני יכול להסכים - אך ורק בזכות ההפקות, כמו שאתה אמרת, ואני לא מצאתי איפה ניסן לא מסכים איתך:) 4.מה לדר דרה ולסאונד? האלבום אולי מושלם מבחינת סאונד (מה שנכון כמעט נכון:), אבל הרי את הסאונד עושים בשביל הד"ר מיטב הטכנאים. מכל בחינה אחרת לא מצאתי סיבה להאזין לדיסק הזה יותר מפעמיים. (ולפני הויכוח, זה פשוט עניין של טעם). מה שכן, גם אני לא מסכים עם זה שהד"ר מתדרדר, לא לגמרי לפחות. אה, ואחרון, כפרה, אמרתי שהם מפגרים, אבל לא אמרתי שאני לא אוהב את המוסיקה המפגרת שלהם:) בדיוק כמו שאני חולה הטמטום בשירים של מיסי:) והאמת? רוב הראפרים שאני אוהב מפגרים:)

baduist

New member
ובאותה הזדמנות,

עוד לינק (למטה). ושאלה...אם אפשר:) יש איזה שיר, שמשתתפים בו כמה ראפרים, לא זוכר את כולם. אין פזמון, הקליפ מתחיל במין בית רדוף רוחות או משהו... יש שם אמינם, מתו´ד-מן, הממ....זה בעצם כל מי שאני זוכר:) וKRS1 מסיים, אם אני זוכר נכון. אין פזמון. יש ראפר אחד ששר בתוך קובית קרח, ואמינם כל הזמן הופף לפלקט:).... יודע על מה אני מדבר? איך קוראים לזה? מה זה? (שמעתי פעם אחת, אהבתי)

volatile

New member
קוראים לזה The Anthem

וארגנו את השיר הזה Sway & Tech (מתוכנית הרדיו המפורסמת The Wake-Up Show) הראפר בתוך הקרח שאתה מדבר עליו הוא Chino-XL ד"א. פלג.

baduist

New member
ידעתי

שממך תבוא הישועה, מותק:) בסוף עוד נלך מכות, הא?

volatile

New member
תשובות (איך לא)

1. צודק, הוא באמת כתב מפיק מלמעלה[ 2. "אקזיביט מראה שאין לו לא מודעות עצמית ולא חוש של אירוניה למה שפעם היה בשורה תרבותית ואילו היום הוא נחלתו של הצל. הניגר הזה כל כך רציני שזה מפחיד – עם הטקסטים האלימים שנותנים דרור לא מוצדק לפואטיקה מפגרת, סאונדים של יריות, ביצ´ז שמיצ´ז, קלישאות הארד-קור משעשעות ומוזיקה אפלה שהיא ממש לא סבבה." אני פשוט הסברתי שזה לא נכון אקסזיביט עשה עוד דברים מלבד גאנגסטה ראפ ושוב ניסן שוקע לשטחיות שלו. 3. לא פיאר אותו? 1."בניגוד לאקזיביט, שחושב שבכדי למשוך את הקהל הרחב הוא צריך לעשות פלאברות של איווט ליברמן, קמרון (Cam`ron) הוא בחור יותר נחמד. על העטיפה של הדיסק החדש שלו, “Come Home With Me”, הוא מצולם כשהוא מחבק את הבן הקטן שלו. איזה נשמה" - דבר ראשון הוא התחיל בלהגיד שלפי העטיפה הבחור נראה נחמד, דרך מעניינת לשפוט מוזיקה לפי העטיפה, אני כאנטי-תזה הבאתי פה עטיפות ישנות של קמ´רון, זהו את ההבדלים בין העטיפה של אקסזיביט לעטיפה של S.D.E. של קמרון... אין הרבה... אח"כ הוא המשיך כשהוא אומר - "קמרון הצטרף לקולקטיב Rock-A-Fella של ג´יי-זי והוא נשמע חגיגי. על התפר הווקאלי שבין מייס, פאף דאדי, נאז וביגי" בכלל לא מפאר אותו, מילא פאף דדי ומייס, אבל נאס וביגי, באמת... 4. דיברתי על הפקות, לא על מאסטרינג אדם, למקרה שהתבלבלת
בקשר לג´וראסיק, במקרה שדיברנו עליו אז דיברתי על ראפרים שהם באמת דבקים ב - Keeping it real ולא משחקים אותה משהו שהם לא... וזה כל הקטע של J-5 היפ-הופ פשוט, אולדסקולי ושמייח... פלג.

baduist

New member
"אנחנו שוב כאן:)"

(סתם כותרת, נו...) 2. אני לא חושב שהוא התכוון שהוא עושה רק גאנגסטה, אלא שפשוט אקסיביט מרגיש שהוא עדיין חי בעידן של אפטרמאת´, שעבר מזמן. לא ככה? 3.לא פיאר אותו.:) אמר שהוא לא עושה פוזות של גאנגסטר על העטיפה, זה הכל:) לגביי האלבום עצמו, לא מוזכר שם לרגע שבח על יכלות ווקאליות, לירסיסטיות או כל דבר שקשור לקאמרון עצמו, כל המחמאות קשורות באופן ישיר או עקיף להפקות, שאתה הסכמת שנעשו ע"י המפיקים הטובים ביותר. לא כתוב שהאלבום טוב כי קאמרוןם מוכשר (מה שקצת אירוני, אבל נכון:). לגביי ההשוואות, הכוונה לסגנון ניו-יורקי ממוצע, כשבמקרה הקול שלו ´דומה ל...´, שלא באשמתו, או בזכות כשרון וכו´. 4. דיברתי על מיקס ומאסטרינג, שמשפיעים על הסאונד, ולא נעשו ע"י דר"דרה. מה פרט לזה קשור לסאונד שפספסתי? לגביי ג´וראסיק, איי גוט יור פוינט, אבל נשאר בשלי:) 5(תוספת שלי). כמה זיוני שכל, אבל אני נהנה:)

DJ$upreme

New member
אני חושב שלמעט כמה טעויות עובדתיות

ניסן שור בעיקר מוכיח כאן טעם אחר משלך, ולא בכאלה פערים גדולים. זה בטח לא עושה אותו כזה אידיוט.

volatile

New member
אתה לא טועה אבל ניסן שור עושה

טעויות גדולות שמשפיעות לו (לפחות לפי הדרך שבה הוא מתאר דברים על כל הביקורת). אני חושב שניסן לא יודע לכתוב, הוא מפגין בורות וזה מופגן ע"י הטעויות העובדתיות האלה... אם הוא לא מבין פרטים אז שיתמקד במוזיקה אבל לרוב הוא מעדיף לנסות ולהוכיח כמה הוא מבין וזה בתכלס... מעט... מעט מאוד.

EmGee

New member
ניסן הוכיח כבר מספר פעמים שהוא

אידיוט וזאת עובדה זה לא משהו שאפשר להתווכח איתו או להטיל עליו ספק

למעלה