לינקים

צלליתה

New member
לינקים

ספור מענין שהגיע היום בניוזלטר של good experience מי שרוצה לעשות לינק מהאתר שלו לאתר של האולימפידיה מתבקש לבקש רשות בכתב. בימי קדם, נגיד לפני שבע שמונה שנים, האמריקאים דברו על כך שלעשות לינק מהאתר שלי לאתר שלך זו הפרה בוטה של זכויות יוצרים, במידה ולא קבלתי את רשותך. בשנים האחרונות הספור הזה די נרגע. ואני חשבתי לתומי שהיפרטקסט זה הענין פה.

e-magine

New member
הדגש הוא על המילה "מתבקש"

אני אגיד לך מה הסיפור הזה מזכיר לי. פרופ' יורם דינשטיין, מומחה ומרצה למשפט בינלאומי, ובעל לשון די חריפה, כשנשאל ע"י סטודנט, שאלה המעידה על חוסר ידע בסיסי בתחום, היה מתחיל את התשובה במילים "אתה צנחן במשפט הבינלאומי". הרושם שלי הוא שהנכבדים שכתבו את הטקסט הזה וגיבשו את המדיניות, אינם אלא צנחנים בתחום משפט האינטרנט. מצד שני, צריך לשים לב מה הם עשו. הם כתבו שניתן לקשר וביקשו בצורה מאד מנומסת מכל מי שרוצה לקשר, לשלוח להם בקשה במייל וכן לקיים כללים מסויימים שלדעתם כנראה ישמרו על סחמני האולימפיאדה. הם גם חילקו כפתוים ובאנרים מתאימים. בסך הכל הם לא מתיימרים להסתמך על זכות אלא ביקשו להתחשב בבקשתם, וגם קבעו הסדר שלמעשה היא רשות גורפת עם שמירת האופתיה לפנות לאתרים מסויימים ולדרוש את הסרת הקישור.

למעלה