לינה באוסטרליה

josie1986

New member
לינה באוסטרליה

היי אני כרגע בניו"ז וממריאה מפה ביום שני לסידני. כידוע זאת לא תקופה כ"כ טובה לטייל (עונת החגים המשוגעת) ולכן נתקלתי בבעיה קטנה של לינה, אמנם לא בסידני אבל בהמשך. רציתי לדעת האם ישנה מגבלה מסויימת על לינה באוהלים והאם זה חייב להיות באתר קמפינג מסודר בתשלום או שזה פחות או יותר איפה שבא לי? אשמח לקבל הבהרות בנושא.

sailor

New member
יש חוקים ותקנות מקומיים

בכל אוסטרליה, בשטחים של האבוריג'ינים צריך אישור ללינה באוהל, בחלקם בתשלום. בשמורות זה מתחלק בין national parks בהם הלינה בתשלום (למעט כמה ב-NT) לבין state parks שלפחות באלה שאני לנתי אין תשלום ולא צריך פרמיט. בכל השמורות הלינה בחניוני קמפינג בלבד. במדריכים, כגון לונלי פלאנט ובלשכות המידע יש מידע לגבי הצורך בפרמיט ולגבי התשלום אם יש כזה. ניתן לרכוש פרמיט בתשלום בלשכות מידע. במקומות רבים באאוטבק יש חניונים ל-24 שעות ללא תשלום וללא כל צורך בהודעה על הלינה. בחלק ממקומות אלה אין מי שתיה או שיש המלצה לחטא את המים. כשישנים במקומות כאלה, אפשר ורצוי להשתמש במקלחות של תחנות דלק תמורת דולר או שניים ולעיתים חינם למי שמתדלק, אוכל או קונה מצרכים במקום. ב-WA יש רשימה מפורטת עם מפה ופירוט התנאים בכל חניון.

למעלה