לימונים

טסונמי1

New member
../images/Emo12.gifO MY GOD- תגידי אוכל נורמלי

אתם אוכלים ליפעמים?סטיק ,המבורגר,שוארמה,ביצה קשה, מיונז, משהו

mstolar

New member
מישהי כלבבי - אנחנו קרניבורים בבסיס

כל הנסיון להפוך אותנו לצמחונים הוא נסיון לא בריא בכלל. ואני מתנצל מראש בפני רוב הפורום הזועם לשמע הצהרה זאת. אבל טיעון אחד יעמוד לצידי - מבחינה ביולוגית יש לנו שיניים לבשר, כך שהבורא ברא אותנו לאכול גם בשר.

הכנתי עכשיו ריבת חושחש טעימה מאוד

נראה לי שחושחש מר וחמוץ יותר מלימון, הלא כן? לפי מתכון מפורום מתכונים בתפוז מאת 46שמחה: "ריבת חושחשים (marmalade) רוחצים היטב את הפירות, מניחים בסיר גדול ומכסים במים. מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה עדינה שעה וחצי עד שעתיים. מסננים אך שומרים את הנוזל! חוצים כל חושחש בקו המשווה שלו. מסלקים חרצנים, חותכים את הפרי (קליפה וליבה) לגודל הרצוי. הכי אלגנטי רצועות דקות וצרות, אבל אפשר גם chunky ובעת דחק אפשר גם לחלל את הקודש ולזרוק הכול למג'ימיקס. זו עבודה דביקה מאוד. שוקלים את הפרי ומחזירים לסיר לפי המשוואה הבאה: על כל חצי קילו פרי : קילו סוכר + רבע ליטר נוזלי הבישול. מביאים לרתיחה מהירה ומבשלים ברתיחה כארבעים דקות (בלי מכסה!) או עד שמוכן.מקור:תמר האחרת מפורום אוכל כשר ווינט. *הכנתי עם אתרוגים מאוד מוצלח." אני הכנתי ללא הנוזל, יצא מ-ע-ו-ל-ה טיפה טיפה מריר, אך המרירות לא מפריעה בכלל.

YOYODIDU

New member
ריבת לימונים

ריבת לימונים בשלב ראשון לגרד על פומפיה את הקליפה הצהובה. 90% זה גם בסדר. שלב שני לחתוך את כל הלימונים לרבעים אבל לא לנתק אותם .כלומר שישאר לימון שלם מחורץ ל4 חלקים שלב שלוש לשים את כל הלימונים בסיר גדול .עבור כל 1 ק"ג לימון 650 גרם סוכרלהביא לרתיחה.ולהעביר לאש נמוכה מאד.עד שמתאדים רב הנוזלים. אפשר להוסיף 3 מסמרי צפורן.או מקל וניל בזמן הבישול לבריאות

Rebeccan

New member
כדאי רתיחה במים לפני הכנת הריבה

כדי לסלק את המרירות אם לא אוהבים (אני דווקא כן אוהבת) אח"כ להכין כמו שכתבת - תיבול - בהחלט מוסיף - אבל לפי הטעם - וניל, קנמון, ציפורן, וכו' אה, הכי חשוב - יש לך עודפים ? פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

Rebeccan

New member
אולי קריסה, לא בטוחה

אם קריסה - כדאי לגדל בגינה ולא בבית צמח של שמש מלאה, אפשר לגדל כגדר חיה הפרי אכיל ויש אוהבים (ויש סולדים) פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

YOYODIDU

New member
לא. לא זאת גותית שקניתי בהמלצתך

נכון עבר זמן אבל רק היום הגיעה למשתלה! שוב תודה

Rebeccan

New member
גויאבה תותית ?????

יה, בהצלחה פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

BloodyWolf

New member
אנסה מתכון אחד לכל ק"ג לימון

אני מבין שאני לא היחיד עם בעיית הלימונים בתקופה זו... תודה על כל ההצעות, בהחלט אנסה אותן. אבל בעניין ריבת החושחשים - לימטב ידיעתי הפרי איננו ראוי לאכילה (גורם לתופעות כמו התנפחות השפתיים וכד'), האם בישול מסיר את רעילותו? והאם מדובר בפרי הבשל, או בפרי ירוק (באיזור מגורי יש עץ חושחש של העיריה כל 10 מ')?

Rebeccan

New member
חושחש

בהחלט אפשר להשתמש בפרי מרמלדה טובה מכינים מחושחש את הפרי כדאי לאסוף מספר ימים לפני השימוש המיץ ייתן יופי של סירופ מבושל מתוק או מיץ לשימוש כמו לימון = נפלא על דגים / בשר וכו' פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

ריבת חושחש- צריך את הפרי הבשל

ניסיתי פעמיים פעפ אחת לא החלפתי מים ולא גרדתי, נצמדתי למתכון שרשמתי, רק הפחתתי מהסוכר, שמתי 1.5 ק"ג לכל 1 קג פרי. יצא טיפה מריר, ממש טיפה והטועמים התלהבו. בד"כ בריבות היחס הוא 1:1 והסוכר משמש כחומר משמר,אפשר להפחית סוכר אם רוצים, ואז שומרים במקרר, צינצנת הפוכה.אני לא מפחיתה. בפעם השניה (גם לידי יש עצים של העיריה) החלפתי מים , שפכתי כ-5 פעמים, בתוצאה הסופית לא הורגש הבדל גדול, סתם עוד עבודה מיותרת. לא ידעתי שאפשר להשתמש בנוזל שנשאר מהבישול הראשוני, באמת היה שחמחם וסמיך מעט. בשנה הבאה ננסה .

BloodyWolf

New member
זה היה בציניות

אם זו היתה בעיה הייתי נפטר ממנה פשוט ע"י זריקת הלימונים לערימת הקומפוסט. ולrebeccan - נשארו לי בערך 3-4 ק"ג לימון (לאחר שלושה שבועות של לימונדה, ירקות בלימון או כל דבר אחר שאפשר להעלות על הדעת שקשור בלימונים). אם לא הייתי מנסה את הריבה הייתי נותן לך את מה שנשאר, אבל במחשבה שניה, בשביל 3 ק"ג יותר ישתלם לך לקנות (ראיתי היום בשוק ביבנה שק"ג לימון עולה 2 ש"ח).

למעלה