לימונים/קלמנטינות

סתיו ג

New member
לימונים/קלמנטינות

שלום לכולם, אני בד"כ לא שותפה בפורום, ונכנסתי לשאול שאלה: יש לי בגינה עץ קלמנטינת מיכל ועץ לימונים, כבר שנה שלישית. כשקניתי אותם היו בהם פירות, הלימון מאז שנשתל לא הוציא אפילו זכר ללימון, הלקמנטינה בשנה הראשונה הוציאה ומאז כלום. האם יש משהו שאני צריכה לעשות כדי לטפל בהם? אני שמה דשן של כל הגינה גם עליהם, ומשקה במים. תודה על העיצות וההכוונה.

לא יודע איך הם יודעים, אך בשנה ה

רביעית הם מוציאים פירות ! כאילו שלמדו את דיני הערלה. נצלי את שארית החורף לפיזור דשן ולגיזום ונתינת צורה. עכשיו הם מתחילים "לעבוד" !

שקדי

New member
לא נעים לי להיות מבשר רע.....

לי יש בגינה גם לימון וגם מיכל מהשנה השניה הם התחילו להוציא ימבה פרי השנה....שנה רביעית הכמויות מדהימות ולא קיבלו בחים גרם דשן כלשהו ולכן אני חושש שהבעיה אחרת אין לי מושג מהי.....בטח שלא ממרחקים ובכל זאת אני מקוה שהשנה תהיינה לך בשורות ונחמות

הלימון אצלי..טפו טפו טפו ! אך המיכל

בהלם נוראי ! עוד לא הוציאה לי אפילו אחד. עו לא התיאשתי ואני מנסה כרגע את הטיפול הכוהל עם ניקוטין לריסוס העלים הנגועים בצורה קשה ב 'עש המנהרות' - בשנה שעברה, ניסיתי טיפול בקונפידור והיא לבלבה אך לא מספיק ! מי יודע, אולי היא יושבת על מיטת סוכנות שקבר הקבלן ?

סתיו ג

New member
עכשיו שאני קוראת את ההודעה

אני שמה לב, שיש על העלים מעין עיוות, הם לא חלקים. אולי הם חולים במחלקה כל שהיא? איך בודקים?

הביטי בלחק התחתון שלהם, וראי האם

יש מעין מחילות בתוך העלנ או כתמים שחורים ???

סתיו ג

New member
יש להם כמו קורים אבל לא על העלה

אלא העלה עצמו כאילו התפורר ונשארו חוטים, וגם הצורה שלהם מאוד מעוותת. חלקים עבים יותר ועבים פחות , והם טיפה מכווצים

טוב, אני לא מומחה ! העיפי מבט על

שאר העלים והפני את השאלה למוטי בר - הוא המומחה !

מוטי בר

New member
כנראה שבכל זאת יש עש המנהרות אז

יש להגמיע בקונפידור מיד כעת עם הלבלוב הצעיר ומאוד להקפיד על ההוראות היות ונותנים אותו רק פעם בחצי שנה. יש גם מזיקים אחרים כמו אקריות, כנימות שונות, צרעה גוזרת עלים. מחלות, קישיונה, חלפת, ועוד. יש לרסס רק לאחר זיהוי מדויק של המזיק ואו המחלה ורצוי מאוד להביט בזכוכית מגדלת בכדי לראות בברור את הבעיה ולהתיעץ עם חנות שמתמחה בחומרי הדברה לגינון. בהצלחה.

היי מוטי, לפני שנה, גיליתי על המיכל

מן כנימות ירוקות. הורדתי עלה, הכנסתי לשקית ניילון וסגרתי אותה. קפצתי לאחת החנויות אצלנו העסקת בחקלאות ובגינון - ותיקה. המתנתי לתורי ואז הראיתי למוכר את השקית. "מה אני אגרונום ?" הייתה ההתקפה הראשונה, וההתקפה השנייה היתה מהחקלאים שליד הדלפק..."קח את זה מכאן, אבל מהר !" איזו פאניקה...ובסוף...קונפידור !

סתיו ג

New member
אם מעניין אתכם,

הלכתי למשתלה עם העלים, מדובר במחלת עורקים של העלים. נתנו לי חומר כמו תחליב, לתת במזרק על האדמה ולהשקות. מקווה שיעזור.

הי ! בררי מה נתנו לך ?! אם קונפידור

אז עדיף להכניס את החומר לחצי דלי מים ולהשקות את העץ בטיפטוף ! יותר יעיל ויגיע לשורשים !

שקדי

New member
אם זה קונפידור....../images/Emo129.gif

כדאי לדעת שבעצי מאכל נושאי פרי חלקו מגיע לפרי יש לקרוא בעיון רב את ההוראות חוץ מזה שהוא מעודד התפרצות קשה של אקריות..........

סתיו ג

New member
כן זה קונפידור

מה זה אקריות? והאם לא מומלץ להשתמש בעצי פרי? מה עוד שעכשיו מתחיל הקיץ ועד לחורף הבא אני מקווה שהעץ כבר יהיה בסדר. והפירות יצאו טובים.

למעלה