לימוד c# כשפה ראשונה

gmorph

New member
אז תלמד לבד ותלמד את החבר

ובגלל שהמשפט לא ברור בלי ניקוד אז:learn c# alone and teach your friend c.

demultiplexer

New member
אז למה לא c# אם כבר מתחילים עם oop

אם החלטנו לדלג על C ולהתחיל ישר עם OOP אז למה לא c# מהתחלה ? איזה חלקים יש בה שמחינה לימודית עדיף בנתיים להשאיר בצד ?

זו שפה ענקית ולא במובן הטוב.

הבן אדם לא יידע ממה להתחיל וזה יכול להפחיד אותו ולגרום לו לנטוש. כדאי שהחבר שלך יתחיל בקטן ואז יגדל. יחסית ל #C אפילו ג'אווה לא גדולה.

demultiplexer

New member
אנחנו לומדים מספר של הוד עמי

הוצאת SAMS. אנחנו לומדים לפי הספר ככה שאנחנו לא צריכים לדעת איפה להתחיל ואיפה לסיים. אנחנו הולכים לפי הספר שמלמד לפי סדר מסויים.

demultiplexer

New member
וגם c++ גדולה והרבה יותר קשה ללימוד

צריך ללמוד הרבה יותר זמן כדי להתחיל לכתוב תכניות בCPP לעומת JAVA ו c# לפי מה שהבנתי משאלות קודמות ששאלתי בפורום.

נכון, ++C גדולה אבל :

1. היא לא גורמה לתסמונת VB. 2. היא לא יותר קשה ללימוד מ JAVA - לדעתי בדיוק ההיפך. 3. #C היא בכלל בסדר גודל אחר מכל שפה שנוצרה עד היום. 4. ++C היא יותר low-level ולכן יותר גמישה. 5. ++C היא לא רק מונחית עצמים. יש אפשרות כזו אבל היא לא חלק בלתי נפרד מהשפה. הרבה יותר קל להמשיך אליה כשאתה יודע C. אני יכול להמשיך ככה שעות להסביר למה ++C טובה יותר מכל דבר אחר שקיים בעולם הזה אבל אז אני אשקר. בכל מקרה, אני ממליץ להשאיר את #C לאחר כך .

DadleFish

New member
מה מה מה?

אהבתי את "תסמונת VB"
JAVA הרבה יותר קלה ללימוד מ-++C, כיוון ש-JAVA היא הרבה יותר קוהרנטית מ-++C. למרבה הצער, ++C שואבת הרבה יותר מדי מ-C ולכן יש בה כמה פרדיגמות שונות, מה שיוצר בעיה להבין. עוד סיבה שבגללה JAVA הרבה יותר קלה היא ההיעדר של מצביעים - למעלה מ-20% מהתוכניתנים פשוט לא מבינים ולא יבינו לעולם את הקונספט הזה (אני מתבסס על מחקר מדעי שנעשה בתחום לפני מספר שנים - מאוד מעניין, מדבר על צורות חשיבה וכו'). לא הבנתי למה לדעתך $C בסדר גודל ענקי ואילו JAVA לא. בתור התחלה, השפות עצמן הן פחות או יותר אותו דבר - אני מתכוון ל-keywords ולחוקי השפה; מעבר להגדרה הפורמלית של השפה, יש לך את ה-JDK מצד אחד ואת ה-CLR מהצד השני, ולדעתי יש סיכוי יותר טוב שה-JDK אפילו יותר גדול מה-CLR, אז... לא ברורה לי הטענה. אגב, ++C לא טובה יותר מכל דבר אחר שקיים בעולם, סקס, מוסיקה ושוקולד הרבה יותר טובים, אבל מבחינת שפות תכנות - ברמת הפופולריות של ++C, אין לה שום תחרות לטעמי. היא נותנת איזון לא רע בין עוצמה לבין קושי שימוש. שפת D נראית לי טובה יותר, אבל היא פשוט לא פופולרית כרגע ואולי לעולם לא תהיה.

Zack DA

New member
../images/Emo91.gif

גם ככה אני סבור שללמוד java עדיף אחרי שלמדת cpp. אי אפשר להיות מתכנת טוב בלי להבין קצת מעבר ולדעת מה קורה בפועל, מאחורי הקלעים. נראה לי שעדיף שילמדו קצת CPP לפני שילמדו java. שיבינו כמה java נפלאה

vinney

Well-known member
יש לך קישור למחקר הזה?

נשמע מאוד מעניין
אני מוצא את עצמי מדי פעם מנסה להסביר את נושא המצביעים לאנשים והם מסכלים עליי בעיניי עגל ושואלים "כן, זה ברור, אבל מה ההבדל בין CHAR לCHAR*?"...

תראה...

יכול להיות שאני מתבלבל, אבל בסביבת עבודה של .NET יש הרבה יותר אפשרויות ליצירת אפליקציות, יש אפליקציות #C רגילות ויש בסביבת WEB ויש עוד כל מיני שטויות שמייקרוסופט הכניסו לשם והבן אדם הרגיל בחיים לא ישתמש בהן וזה סתם מסבך את החיים. נראה לי שהם ניסו להכניס עוד ועוד אפשרויות עד שאפילו הם לא יודעים מה אפשר לעשות עם ה .NET שלהם. חוץ מזה שלדעתי, ה MSDN שהם הוסיפו ל .NET הוא חתיכת ח*א ולפעמים הוא סתם מטעה. מה עוד שעל הסברים יותר מפשוטים על ה web.config הם פשוט ויתרו ב MSDN אבל אני גולש ל ASP.NET (שמתם לב למשחק המילים?
)... אז נעזוב את זה. ונוסיף לזה את הרכיבים שאתה יכול ליצור לבד... האמת היא שלא ממש השוותי את ה JDK ל CLR - אבל לפחות במבט שטחי היא גדולה יותר וקשה יותר למצוא בה מה שאתה רוצה וכשאתה מוצא, יכול להיות שזה לא באמת מה שאתה צריך. אבל יכול להיות שבזה אני טועה. ובקשר לפוינטרים, אני חושב שהם מעניקים יותר גמישות ולכן תמיד טוב שיש אחד בבית. יכול להיות ש #C באמת לא יותר גדולה מ JAVA, אבל היא של מייקרוסופט וזו עוד סיבה למה לא ללמוד אותה ראשונה

וגם העובדה שהרבה דברים אפשר

לעשות גם בקוד וגם ב DRAG AND DROP ולא תמיד זה אותו דבר לא ממש בריאה...

DadleFish

New member
עזוב אותך, זו אשליה אופטית.

זה שיש אלפי סוגים של אפליקציות זה רק אומר שיש להם כל מיני SWITCH-ים מוזרים ושצריך להשתמש בזה כאן ובהוא שם. רכיבים שאתה יכול ליצור לבד? נו בחייאת, זה כמו בכל שפה נורמלית! קוראים לזה "אפליקציות"
אם קשה למצוא בה את מה שאתה רוצה, זה רק אומר שב-JDK החבר'ה עשו עבודה הרבה יותר מוצלחת, לא שה-CLR יותר גדול! פוינטרים נותנים גמישות מסוימת אבל לא היו חייבים להכניס אותם ככה בכל חור ב-C. נו, מילא, היסטוריה
בכל מקרה, אני לא חושב שצריך ללמוד $C בכלל, לא ראשונה, לא שניה ולא אחרונה, כי היא ממילא תוחלף תוך שנתיים שלוש בגחמה מיקרוסופטית אחרת.

למעלה