לימוד תורה זה נשק

לאן הגעתם!!!!

אני קורא את הדברים, ופשוט לא מאמין כיצד אנשים שמגדירים את עצמם חרדים מסוגלים להכריז ללא בושה שהתורה היא עול לאומי שיש לשאת בו בדיוק כמו העול הצבאי (רח"ל), ועוד אינם רואים בכך כל פסול.... ראו כיצד התעוורו עינייכם מהתקציבים השמנים שאתם כל כך אוהבים לקבל ולסחוט ממדינת ישראל, וכמובן שהכל מגיע לכם בצדק עפ"י חוקי הסדום ועמורה של המדינה היסראעלית שלכם... אתם מכירים במדינה שבה הינכם חיים, אתם מכירים בסכסוך הציוני ערבי, אתם רואים את עצמכם כחלק מהסכסוך הזה, ואני שואל את עצמי איזה הבדל כבר יש ביניכם לבין המזרחי? אתם קוראים לעצמכם חרדים, אך למעשה חוץ מהלבוש החיצוני אין כל הבדל ביניכם לבין המזרחי. שניכם נאמנים למדינה הציונית, שניכם נוטלים חלק במדינה הציונית, אתם נושאים בעול הלאומי באמצעות לימוד התורה שנהפכה לחלק מהעול הלאומי (רח"ל), ולמעשה אין כל הבדל בינכם לבין המזרחי, ותתקני אותי אם אני טועה. צהריים טובים.

כן זה נשק נגד כל מה שהוא רציונלי

בעולם הזה. מה יש להם ללמוד שם כל כך הרבה, פיסיקה, מתימטיקה ? לא, הם לומדים שם שטויות לא רציונליות כמו : אלוהים שומר עלינו וכו´ וכו´. ועל זה אנחנו משלמי המיסים צריכים לשלם. ועוד משהו: גבר שמתפרנס מאשתו הוא לא גבר, הוא סרסור וצריך לסרס אותו.

giingiit

New member
אם את רוצה לדעת

למה שלא תשאלי את אחד הגברים החרדים שיתאר לך מה זה לימוד גמרא? ומשאר הקשקושים שלך אני מתעלמת

לייזער

New member
אם יש פה חרדי

שיסביר לי למה יש רבים שלא אומרים "מי שבירך" לחיילי צהל.

שאלה לעניין.

אם הם טוענים שלומדי התורה הם אלה הנושאים בעול התורה הלאומי ולכן הם פטורים מגיוס, מדוע הם לא עושים "מי שברך" לחיילים שנושאים בעול הבטחון הגשמי? אולי בגלל שהרבנות תקנה את הנוסח הזה? אז מה בכך, הלא גם מורן הרב אליושיב שליט"ע היה ברבנות. (אגב מורן הרוב שטיינמן שליט"ע היה גם בצבא ושירת במילואים). ערב טוב, בתי נייטין

ofirgaon

New member
תסבירו לי בבקשה

איך למידת בתורה בדיוק מגינה עלינו?

א77

New member
אם לא בריתי יומם ולילה

חוקות שמים וארץ לא שמתי. ובשאלתך הנך כילד בן 13 בכתה ז. מבקש שיסבירו לו "תסבירו לי למה 3*5=15" אותו ילד נכנס לבית ספר לראשונה בגיל עשר וחצי. אז הוא צודק במשאלתו. אדון נכבד. כל היודע משמעותה של התורה יודע כי היא חיינו ואורך ימינו ובהם נהגה יומם ולילה. תורה מגנה ומצלה כלשון הגמרא ועוד ועוד. תורה אינה מקצוע. תורה אינה כהיסטוריה כימיה הנדסה או כל מקצוע אחר. אל תכעס עליי בבקשה על תגובתי שנראית קצת בחוסר עדינות. אבל עוד דוגמא קטנה למה הדבר דומה. אדם ששוכב על מיטת המנתח. והנה עובר מאן דהו ורואה איך אדם רוכן מעל אדם ישן ובסכין הוא חותך ופוצע, מה אתה עושה? אני מרפא, אומר המנתח. ואז האיש שואל אבל תסבירו לי. תסבירו לי. הוא צודק במשאלתו, טעמו וראו כי טוב השם. בוא להציץ ללמוד להכיר ולדעת. ואז לא תבקש הסבר

ofirgaon

New member
אז רגע..

בוא נראה אם הבנתי נכון- תורה מגנה ומצלה עלינו? זאת אומרת שבוא נגיד..אם בני ברק היתה נמצאת ליד עזה.. והיא לא היתה מוקפת לא בגדר, לא בחיילים, בלי שום הפרדה מעזה.. אז התורה היתה מגינה על בני ברק? כי הרי התורה מגנה ומצלה.

א77

New member
כמדומני שטעית בנמען

הרי בתגובתי אין סיכוי להבנה מצידך פה באינטרנט. והנה כבר תגובה ואני מצטט מהתגובה "בוא נראה אם הבנתי נכון" אז וודאי טעות בנמען. התגובה וודאי לא מיועדת אליי אם אדם בר דעת כתב זאת. אז אעמידך על טעותך כדי שתאתר ותגלה את מי שהיה אמור לקבל תגובתך

ofirgaon

New member
אוקיי

אתה צודק, אני באמת לא הבנתי. אתה יכול בבקשה להסביר לי למה התכוונת כשכתבת "תורה מגנה ומצלה כלשון הגמרא ועוד ועוד"? האם משפט זה אומר שבעזרת קריאה בתורה אנחנו מוגנים ומוצלים, או שכלל לא הבנתי (גם זו אפשרות), ואם לא הבנתי, אז האם אתה מוכן בבקשה להעמיד אותי על טעותי?

א77

New member
הם לא מחקו זאת מהסידור שלהם

פשוט, מי שיסד וכונן את ה"מי שברך" הזה לא הצליח לשכנע את כולם לכתוב את זה בסידורם. איני בא לדון בנושא. אבל בערך מעין שב ואל תעשה עדיף. בערך מעין מליצתו של החת"ם סופר חדש אסור מן התורה. דבר שהתקבל בכל תפוצות ישראל ובאו ומחקו זאת חלקם, אז תוכל לטעון כנגדם. וכמדומני שהחלק שאינו אומר זאת הוא חלק די מכובד וגדול מהיהודים המתפללים. אפרופו נזכרתי בחילוני אחד שהיה לו ויכוח בקשר לאותו נושא. השיב לו השני: הרי בזה שנינו שוים, שנינו לא אומרים הלל ביום העצמאות.

one6131

New member
אנחנו כן מברכים עליהם ../images/Emo101.gif

כל יום שני וחמישי אחרי קריאת התורה אין לנו רשות לתקן תפילה חדשות היום

תיקון, "אם אתה רוצה לדעת"

1. ואני חושב שכל אדם בעולם היה נהנה מחיי בטלה ולדעת שאשתו והמדינה מפרנסות אותו. 2. מה זה לימוד גמרא ? כיצד זה יכול בכלל להתחיל להשתוות ללימוד משוואות הפיסיקה ? ולמה את סתם מבלבלת את המוח בשטויות ?

גזר, "אדם" אצלך זה לא כולל נשים?

אם זה כן כולל - אז למה התכוונת כשכתבת לגבי "כל אדם", שהיה נהנה לדעת ש"אשתו" מפרנסת אותו?

ezer

New member
ה"גזר" זו אישה שהיא ה"שובל" שלי..

בכל מקום שאכתוב, היא תכריז על קיומה, בשלל שמות.

למעלה