לימוד שפת C\C++ - איפה ואיך?

1WOOO1

New member
לימוד שפת C\C++ - איפה ואיך?

אני מאוד רוצה להתחיל ללמוד שפת C ואחריה C++ אין לי ידע קודם בשפות תיכנות, אבל במחשבים וכיצד הם עובדים כן.. אני יודע טיפה להשתמש ב- DOS ויודע איך לאבטח את המחשב שלי מכל מני גורמים חיצוניים.. האקרים, תולעים, וירוס, back doors וכו'.. תודה שנכנסתם.

1WOOO1

New member
תודה, את המהדר כבר יש לי..

זה למתחילים? ממש מתחילים? כי התחלתי לקרוא, ואני רואה שם ישר שורה.. int func(int a); [לא יצאה לפי הסדר הנכון..] - יש אולי משהו אחר? תודה בכל מקרה, אם אין.

neko

New member
לא, הספר נועד למי שיש לו מושג

בתכנות ורוצה לעבור ל++C. מומלץ ללמוד שפה אחרת, עדיף מאד C, לפני שמתחילים עם הספר הזה.

1WOOO1

New member
כתבתי בהודעה הראשונה שלי..

אני רוצה ללמוד C ואחרי זה C++ - "אין לי ידע בשפות קודמות" כבר רשמתי.. - אני רוצה ללמוד C, איפה ואיך לומדים?

מוטציה1

New member
ן-JAVA איך?

כתכניתן בעל ידע/ניסיון ב- C, וכן ב-CPP איך אני עושה את המעבר ל-JAVA? הרי אם המעבר מ-C ל-CPP נראה לי טבעי, ואת ה-OOP הפנמתי, הרי שלצעוד לעבר ה-JAVA נראה לי כמו פסיעה גדולה מאוד. ייתכן שהסיבה נעוצה במגוון הטנולוגיות שקיימות בשפה. אז, איך להתמקד? ממה להתחיל? על מה לשים דגש? עד כמה JAVA שונה מהותית מ- CPP? ואחרי למידת השפה, מה? Application Server? GUI? מחיפוש שערכתי ראיתי שיש שתי אלטרנטיבות: מיודע הפורום, ברוס, וכן ה-JAVA TUTORIAL. ניתן להשיג את שניהם בעברית (מה לעשות, מפונקים...) איזה סביבת פיתוח נורמלית יש ל-JAVA? (רצוי חינמית, לא מחייב
) תודה למשיבים.

annefan

New member
לא מכיר מספיק טוב JAVA

למרות שאינטואיטיבית נראה לי שהקפיצה מ-C ל-CPP גדולה יותר מ-CPP ל-JAVA. לגבי סביבת עבודה, eclipse.

melatonin

New member
מסכים

הקפיצה ל CPP גדולה הרבה יותר מלג'אווה. הקונספט דומה מאוד ל CPP. לדעתי, תתחיל ללמוד את הבסיס: יסודות השפה, השימוש שלה ב OO, תעבור ל IO, Threads, תקשורת וכאלה. כשתסיים, תחליט לאן בא לך להמשיך, לפי מה שיותר מעניין אותך או נראה לך מועיל יותר. וגם אני ממליץ בחיוב על eclipse. כלי נהדר.

1WOOO1

New member
תחזרו בבקשה לנושא שלי..

אני רוצה ללמוד C\C++ לא מענין אותי כרגע JAVA, תודה.

אם אתה יודע CPP, אז JAVA לדעתי

תהיה עבורך כמו פאזל בעל 20 חלקים. הסינטקס שלה ברור היא שפת OOP טהור(או כמעט טהור). הרבה דברים יראו לך מוכרים ואף קלים יותר. למשל ב-JAVA אין את כל העניין של פוינטרים שלהבנתי מסבך את הקריאות של הקוד ואת התכנות ב-CPP אינך צריך לסגור ולהשמיד אובייקטים - יש לך מכונת על בשם Garabage Collector (או בקיצור: GC - אוסף הזבל) . הסביבת פיתוח הכי טובה שאני מכיר עבור JAVA שהיא בחינם היא Eclipse (הכתובת: Eclipse.org) עובדת בכל פלטפורמה (לינוקס, ווינדואס ונראה לי גם בסולריס ו-freeBSD) "מגוון הטכנולוגיות הקיימות בשפה": בוא נגיד שאילו בעצם תתי טכנולוגיות. מבלי ידע ב-J2SE שזה בעצם הבסיס ל-JAVA אינך יכול להתקדם ל-J2ME ול-J2EE למשל... JDBC ו-JDOM הם בכלל "דרכים" כמו נגיד אוסף המחלקות ADODB שקיים בווינדואס שזו דרך להתקשרות עם מסדי הנתונים כידוע לך. כמו שציינת יש את האפשרות עם הספר של ברוק. לדעתי בגלל שיש לך ידע ב-CPP הקריאה בספר תהיה לך חלקה ואולי אף משעממת (
) מהידע הקודם שלך. אך זה אחד הספרים הטובים יותר עבור JAVA בהצלחה

מוטציה1

New member
../images/Emo51.gif רבה גבר גבר

וגם לשאר על התשובות. יאללה...שיגיע הספר ונתחיל...

annefan

New member
מה אתה רוצה?

א. נימוס. זה לא "הפתיל שלך". מטבעם של פתילים להתגלגל לנושאים אחרים. ב. הספר של ברוס אקל טוב מאוד. הוא ארוך. גם ללמוד לתכנת זה תהליך ארוך. הפניתי אותך לספר הזה, ולא לכל מיני מדריכים טפשיים שילמדו אותך דברים לא נכונים, תכנות לא סטנדרטי ואלף ואחת שטויות אחרות. הייתי ממליץ לך על ++C Primer של Lippman אבל הוא עולה כסף. לא טוב, לא כסף. ג. הפניתי אותך ל-DevCpp שהיא סביבת עבודה נחמדה, עם קומפיילר מצוין. היא גם בחינם. אתה רוצה Visual Studio, לך תקנה. כל טוב לך!

1WOOO1

New member
מתנצל..

א. יש לי נימוס.. ב. תודה על הספר, הוא באמת ממש ארוך ולזה אני לא דואג, הוא פשוט קצת מסובך. ג. יש לי כבר DevCpp... אמרתי את זה, ואמרתי גם תודה. - אני לא יודע למה אתה מעוצבן..

annefan

New member
לגבי המסובך

הפורום קיים כדי לעזור לאנשים שרוצים לעזור לעצמם. תתחיל לקרוא, תשתדל להבין, כתוב את תוכניות הדוגמא ונסה להבין מה הן עושות. מה שלא תבין, בוא לפה, ותשאל. נשמח לענות.

1WOOO1

New member
אוקי..

יש אפשרות לספר בעיברית? - אם אין אני אלמד באנגלית.. ללא קניה או תשלום..

gmorphus

New member
אותה תשובה שניתנה פה לכל אלה לפניך

שלא רוצים לקרוא באנגלית: ספרים טובים בעברית - אין. האנגלית של ספרי הלימוד האלה היא פשוטה וטכנית ותסתדר איתה מאוד בקלות. יותר מזה, אם אתה מעוניין להכנס לתחום, אסור לך להרתע מאנגלית, אלא להפך, להעדיף חומר באנגלית על חומר בעברית. מהר מאוד אתה תהיה מאומן מספיק.

1WOOO1

New member
אנגלית זה לא החסרון שבי..

אני דיי מאומן באנגלית... אני רק מחפש ספר שמתחיל ממש מההתחלה.. בתור שפה ראשונה שלי.

annefan

New member
האמת

שיש ספר שלא קראתי, רק רפרפתי עליו כמה פעמים. הוא נראה לי טוב ממעוף הציפור, אבל אני לא באמת יודע. אני גם לא יודע מאיזו רמה הוא מתחיל.

MoonLight25

New member
שאלה בקשר ל-DEVCPP

עד עכשיו כשתכנתתי משהו ב-C++ השתמשתי ב-Borland. כשהתחלתי ללמוד מהספר של ברוס אקל ראיתי שבבורלנד חסרים הרבה דברים (אין שם ספריית fstream למשל) הורדתי DEVCPP ויש לי בעיה... בכל פעם שאני מריצה תוכנית כלשהי יש מסך שחור שנסגר אחרי שניה. אני לא מצליחה לראות מה הפלט של התוכנית כי המסך ישר נסגר מישהו יודע איך פותרים את הבעיה?

למעלה