לימוד שפת תיכנות (C/VB)

yarden90

New member
לימוד שפת תיכנות (C/VB)

שלום לכולם, אני מעוניין להתחיל ללמוד שפת תיכנות כלשהי. אני JS ברמה בסיסית וכמו כן ASP ברמה בסיסית. עברתי על ההודעות בפורומים השונים, ולאחר שהתעסקתי טיפה עם פסקל, הבנתי שהיא שפה מיושנת, שאני אלמד אותה בכל מקרה עוד שנה בבית הספר. אני מעוניין ללמוד שפה "מתקדמת" יותר כגון C או VB שהמליצו לי עליהם. עדיין לא החלטתי עם איזה מבין השניים להתחיל וכמו כן, איזה ספר לקנות לכל אחת מן השפות. אשמח להמלצות ועצות ירדן

vinney

Well-known member
אתה גם JS וגם ASP?

סתם סתם, גם אני מפספס מילים כשאני כותב
זאת השאלה הנצחית, והתשובה שהרוב יתנו לך היא : א. VB היא לא שפת תכנות, ובטח שלא מתקדמת ב. הספר לC זה ANSI C במהדורה שניה של קרניגן וריצ'י ג. פסקל אולי ישנה, אבל לא מיושנת. לא משתמשים בה בתעשיה, אבל היא טובה מאוד ללימוד והקניית הרגלים נכונים, אל תזלזל בה. לעבור מפסקל לC לא קשה.

yarden90

New member
קודם כל תודה,

מספר שאלות נוספות: א. אם VB לא שפת תיכנות אז מה היא? (שאני רושם VB אני מתכוון לויזיואל ביסיק.) ב. הספר ANSI C? הוא בעברית? מהיכן ניתן להשיג אותו? שמעתי על הספר "שפת C אל השיא, דווקא לא יקר כלל ונראה טוב מאוד, למישהו יש המלצה עליו או על אחר? ג. לא מזלזל בה, יש לי מדריך מאוד מפורט בעברית, ראיתי בערך איך היא עובדת ואיך עובדים איתה (שמתי לב לדימיון בינה לבין JS ו ASP). אני אחכה ללמוד אותה עוד שנה, בינתיים אני מעוניין בשפות אחרות. ושוב, תודה

vinney

Well-known member
דעתי הסובייקטיבית

VB זאת "שפת תכנות" גרועה, לא יעילה, ומקנה הרגלים גרועים למתכנת כמו חוסר מודעות להמרות טיפוסים, חוסר יכולת לעבוד עם זכרון, ושילוב יותר מדי הדוק במערכת ההפעלה "חלונות". לגבי ספרים בעברית, אני לא יכול להמליץ לך, כי לא מכיר, מה שכן, כדאי לך ללמוד אנגלית אם אתה רוצה להכנס לתחום הזה. סה"כ לא נדרשת רמה גבוהה של שליטה באנגלית, ותהיה חייב את זה עם הזמן. ברור שאם אתה לא יודע אנגלית, תצטרך להתפשר על תרגומים, אבל זה בפירוש מה שזה - פשרה. הדמיון לJS ולASP ברור, רוב שפות התכנות/סקריפטים מורכבים דומים ומשתמשים באותם מושגים של פונקציות, משתנים, מבני בקרה וכו, ולכן גם עדיף ללמוד C המהווה בסיס לרוב שפות התכנות המודרניות.

yarden90

New member
ושוב תודה :)

בקשר למה שאמרת על VB, אם אני לא טועה, קראתי אותו דבר בידיוק במקום אחר. שהיא מקנה הרגלים רעים למתכנת. אני חושב שבזכות משפט זה, ארד כרגע מתכנות ב VB ואנסה ללמוד C כשפה ראשונית ומשם אלוהים גדול :) בכל מקרה, רמת האנגלית שלי סבירה לילד בכיתה ט'... עדיין איני מסוגל לקרוא מאמרים שלמים או במקרה הזה ספרים באנגלית.. אולי בעוד כמה שנים! אני אמשיך לחפש על ספר לימוד C טוב בעברית, אם למישהו יש המלצה על ספר מסויים, אודה אם יפרסם אותה! ושוב תודה רבה רבה!

yarden90

New member
למישהו יש המלצה?

למישהו יש המלצה על ספר לימוד טוב לשפת C בעברית?! חג שמח

yarden90

New member
ספרים לקניה..

קודם כל תודה על הספרים והמדריכים ברשת. אבל אין לי בעיה להשקיע קצת כסף בספר טוב ללימוד C בעברית. יש למישהו המלצה?

the another one

New member
אני יודע שזה נמאס על כולם

אבל מצאתי הוכחה חותכת וחד משמעית ש VB היא לא שפת תכנות : יש לה פורום משלה! <ריבוע קטן>

nirtheking

New member
../images/Emo6.gif

עכשיו בבקשה תסבירו את כל מה שכתבתם כאן לגבי VB למורה שלי למחשבים שהחליטה ללמד אותנו VB
כיתה ט' (תמיד טוב שאפשר ללמוד לבד גם שפות אחרות
)

למעלה