לימוד רפואה סינית

ben1234

New member
לימוד רפואה סינית

שלום רב, אני מתגורר בת"א ומחפש ביה"ס לרפואה סינית (בעיקר דיקור). האם מישהו יכול להמליץ על ביה"ס? אם מישהו יכול לשתף אותי בנסיון שלו בתחום אשמח מאוד תודה בן

avorly

New member
דובר על זה רבות בפורום...

ההמלצה היא תמיד לגשת לבתי-ספר השונים, לראות מה החומר הנלמד, האם התנאים מתאימים ולהגיע להחלטה על מה שמתאים לך.
בברכת רק בריאות, אורלי

אדומה2

New member
דווקא כאן....

אני מסכימה עם אורלי, יש כמה בתי ספר מרכזיים שפועלים היום והכי נכון זה ללכת לכמה ערבי מבוא בכל אחד מהם בנושאים הרלבנטים לך, להשוות מחירים ולעשות החלטה. כל אחד יכול להגיד לך דברים לכאן או לכאן לגבי הבית ספר בו הוא למד, אבל זה יהיה משהו שמבוסס על ניסיון אישי, לאו דווקא משהו אוביקטיבי (למרות שאפשר להיות אבל לא לגמרי). יכול להיות שאם אני אגיד לך שבבית ספר מסוים יש מורים איומים ואתה תחליט ללכת לשם בכל אופן- פתאום תגלה שלדעתך המורים הם אחלה, אז זה נורא תלוי. כפי שאורלי ציינה יש כמה דיונים על הנושא בכמה דפים אחורה, כדאי לך לעבור על זה אם אתה מעוניין. :) מה שאני כן יכולה לומר לך- לימודי רפואה סינית זה אחד הדברים הכי נהדרים שאדם יכול לתת לעצמו- בכל רובד אפשרי. בהצלחה. :)

לא ממש משנה...

אם אני לא טועה, יש בארץ ארבעה בתי-ספר "גדולים" לרפואה סינית, כלומר כאלה שקופות-החולים מוכנות להעסיק את בוגריהם - וזה לא אומר כלום על הרמה האובייקטיבית של בתי-הספר האחרים. בתי-הספר הם רידמן, מדיסין, ג´נסיס והמכללה למנהל. אז למה זה לא משנה? כי ללמוד רפואה סינית בבית-ספר זה כמו ללמוד נהיגה - אתה עובר מבחן כדי לראות שיש לך ידע בסיסי, אבל זה לא אומר שאתה באמת יודע לנהוג - רק שלא עברת עבירת-תנועה בזמן המבחן. לימוד הנהיגה האמיתי מתחיל רק אחרי שקיבלת את הרשיון ואתה מתחיל לנהוג ולקבל נסיון "סולו" על ההגה. גם ברפואה סינית, אתה מתחיל ללמוד לטפל רק אחרי שסיימת את הלימודים ה"פורמליים". ההבדל בין נהיגה לרפואה הוא, שבנהיגה אפשר איכשהו ללמוד לבד - אבל בריפוי, צריך להיצמד אל מורה - מורה אמיתי! - שינחה אותך בטיפולים, אחרי שסיימת את הלימודים הסדירים. אז מצא לך מקום נוח ללמוד בו, ובזמן הלימודים חפש מורה אמיתי,סדגש| כזה שהוא לא רק בעל ידע טכני אלא הוא ממש בן-אדם, כזה שאתה רוצה ללמוד ממנו לא רק טכניקה אלא דרך-חיים. אין הרבה מורים כאלה, אבל אם באמת תחפש - תמצא. צור קשר עם מורה כזה במהלך לימודיך, ובקש ממנו לקבל אותך כשוליה - כך תוכל ללמוד - לא רפואה סינית, אלא להיות מטפל. יש הבדל גדול בין אחד ש"יודע לטפל" לבין אחד שהוא מטפל. ודרך-אגב, כל הנ"ל רק דעתי האישית, שלא מחייבת אף-אחד, ובטח לא אותך...
בהצלחה בלימודים!

למעלה