לימוד קטה לילדים

לימוד קטה לילדים

שלום לכולם
אשמח לרעיונות יצירתיים בנושא לימוד קטה לילדים בגילאים צעירים יחסית 5-8/9.
אני מדבר על השלב הראשון בו הם צריכים עדיין "לשנן" את מעדי הקטה ולא זוכרים אותה עדיין בעל פה ולא לשלב שהם כבר יודעים אותה ואז אפשר לגוון והכניס כל מיני טוויסטים מעניינים לתרגול.
כל רעיון יעזור, תודה

alexko

New member
מהשעובד טוב אצלינו

לשלב את הקאטה בתירגול קיהון, ךבצע את הקאטה ללא עבודת הרגליים (צעידות) ואחרי שליטה בטכניקות יד להוסיף צעדים.

בהצלחה

NomadSoul

New member
לא ללמד את כל הקאטה בשיעור אחד

צעדים לשני הכיוונים בשיעור אחד, בשיעור הבא אם הם שולטים בהם תוסיף כיוון שלישי, בשיעור הבא תוסיף עוד קצת וכן הלאה.

CRAZY BOLI

New member
לימוד קאטה אצל ילדים

כמו שאמרו קודמיי :
קיהון
מידי שיעור פעם עובדים על התנועות מהקאטה כמו
חסימות , פעם עובדים על אגרופים ופעם עובדים על צעדים .
כשיש הבנה אפשר לחבר להם צעדים עם חסימות / אגרופים .

קאטה
לחלק אותה למקטעים קצרים ולכל שיעור יש מטרה לעבוד רק על קטע קצר כשמבינים אותו טוב ניתן לעבור למקטע הבא .

בסוף שיעור מושיבים את כולם ואז מבקשים לראות מי מוכן להדגים או לחלופין לתת לכל אחד להדגים את מה שלמד ואז לתת תיקונים אישיים וחשוב גם לפרגן ולתת ביטחון .

אצל קטנים יותר הייתי מוסיף משחקים כמו לתת להם לרוץ וכשאני צועק :
״פסלים״ הם עומדים ולא זזים בעמידות ותנועות ממה שהם למדו עד ששוב אומר להם לרוץ .

חשוב מאוד אצל צעירים זה לדבר כל הזמן ולשים אותם בפוקוס כי הם מאבדים אותו מהר מאוד , ושקטעי הלימוד יהיו לא ארוכים מידי ואצל הקטנים ממש 5-7 לשלב בין לבין משחקים לפעמים גם כאלה שלא קשורים באופן ישיר לנושא השיעור .

yoja kwan

New member
הטריק שלי - יצירת הקשר דרך סיפור

בכל הנסיונות שלי בעבודה עם ילדים הדרך הכי אפקטיבית ללמד קאטה בגילאים האלה היא יצירת הקשר סיפורי.
לתת שמות ותיאורים לדמויות ש"מתקיפות" אותם, ולספר איך הם מגנים ואיך הם מתקיפים.
ילדים (ואגב, גם מבוגרים) זוכרים סיפורים טוב יותר מכפי שהם זוכרים תבניות.
זה לא מבטיח שלא יתבלבלו בכיוונים, אבל זה שולי, הם יזכרו ויבינו את ההיגיון.

בפעמים הראשונות תעשה את זה יחד איתם (חזרתיות היא עניין חשוב, עם סיפורים וקאטות). בפעמים הבאות כבר תראה שהם מספרים את הסיפור לבד.

בהצלחה

ELIELI22

New member
שלום למיטב נסיוני

גיל 5-6 לרוב (למעט ילדים יוצאים מן הכלל ויש כאלו) מאוד קשה ללמד קאטה.
רוב הילדים בגיל 7 ומעלה מצליחים ללמוד עם רמת דיוק זו או אחרת.
אני מתחיל קיהון שדומה בצורתו לקאטה. זאת אומרת תרגילים שדומים או ממש בצורה. (לדוגמא זן קוצ'דאצי והתקפות).
ותרגילי קיהון שדומים ברמת הקושי, הווה אומר החלפת 3 עמידות + תנועות רגליים.

לאחר מכן אני בונה מעין פאזל של תנועות. (זאת אומרת יוצר איים כאלו בקאטה, תנועה פה ותנועה שם) ומחבר את כל התנועות יחד.
ילדים בני 7-8 יכולים ללמוד קאטה בת 20+ תנועות במסגרת של 3-4 שיעורים טיפול אישי ולאחר מכן תיקונים של חודש חודשיים עד לרמה סבירה.

אימון ילדים הוא קשה ומאתגר צריך הפסקות/שיחות/משחקים.

בהצלחה!

למעלה