לימוד צלילה

aviellife

New member
לימוד צלילה

שלום

אני מתכנן בפסח הקרוב לטוס וללמוד לצלול
מתבלט בין עקבה לבין קפריסין
מבקש לדעת האם יש משהו יותר מומלץ ופחות מומלץ
בתי ספר
מחירים
למה כדאי לשים לב במיוחד ?

תודה

אבי

ספוקי

New member
אפשר לשאול מדוע החלטת לעבור קורס בחו"ל?

ומדוע דווקא באחת משתי מדינות אלו?

aviellife

New member
גם לשלב חו״ל בפסח

וגם עניין של מחיר . יש הצעה טובה יותר ? (;

ספוקי

New member
אתה יכול לעשות חיפוש בפורום, יש הרבה סיבות למה לעשות קורס פה

בקצרה:
1. במהלך הקורס יש סיכוי כלשהו (גם אם נמוך) שהחניך לא יסיים אותו. בין אם זה בגלל בעיה בריאותית, אי עמידה בתנאי סף וכד'... כאשר עושים קורס בארץ אין בעיה להפסיק ולהמשיך את הקורס במועד אחר (עפ"ר תוך שנה) וללא תשלום נוסף. בחו"ל זו בעיה לוגיסטית הרבה יותר קשה.

2. למרות מה שנהוג לחשוב, מחירי הקורסים בארץ הם מהנמוכים בעולם.

3. לא יודע מה רמת האנגלית שלך, אבל עדיין לרוב האנשים יותר קל לעבור קורס צלילה בשפת האם שלהם.

4. הקורס עצמו הוא די מתיש לרוב האנשים, וכאשר חוזרים אחר הצהריים / ערב למלון אין כוח לבלות ולעשות דברים אחרים של "חופש".

5. לא יודע אם מי אתה נוסע לחו"ל, אבל במידה והשותפים שלך לא עוברים איתך קורס צלילה מה הם יעשו?

6. ברוב המקומות בחו"ל הקורס מקיף פחות מאשר בארץ. 4 צלילות ים פתוח בכוכב ראשון לעומת 6 צלילות בארץ, 3 ימים קורס לעומת 5 ימים בארץ וכד'... (כלומר פחות זמן ויותר כסף). צולל שכזה שירצה לצלול בארץ יצטרך להשלים עוד צלילות מודרכות (בתשלום) בהתאם לתקנת ה-12 צלילות, לעומת צולל שעובר קורס שני כוכבים בארץ שמסיים עם 12 צלילות.

אלו לפחות הסיבות שאני כרגע חושב עליהן, אבל בטוח שיש עוד.
בקיצור, אני אישית ממליץ לעשות את הקורס בארץ ולטוס לחופשה בחו"ל בתור צולל מוסמך ובכך לנצל טוב יותר את הזמן והכסף שעומד לרשותך.

ReefDiver

New member
תיקונים ...

מסכים באופן כללי עם מה שספוקי כתב, מלבד:

1. נכון, יש סיכוי לא לסיים את הקורס, אבל לפחות פאדי נותנים אישור על החלק של הקורס שכן עברת, ואז ניתן להשלים בכל מועדון פאדי בעולם (לא יודע לגבי ישראל כי אצלנו מבנה הקורס שונה).

6. נכון, בכל העולם קורס כוכב ראשון הוא רק 4 צלילות, אבל אין דבר כזה "תקנת ה-12 צלילות", אז מבחינת התעודה, כוכב ראשון בכל מקום בעולם שקול לכוכב ראשון בישראל. כמו כן, מבחינת התעודה, כוכב שני בכל מקום בעולם שקול לכוכב שני בישראל.

שאר הנקודות שהעלה ספוקי נכונות וכדאי לקחת אותן בחשבון.

אבי ע

New member
מה שספוקי וצולל הריף אמרו...

ומכל הסיבות שנאמרו. אגב, אם אכן נשואל עשה סקר שוק כהקדמה לשאלה, מה כבר ההבדל במחיר?

bkeilat

New member
אז הבחור שאל מה עדיף, עקבה או קפריסין

ופה מתווכחים אחד עם השני על ניסוח סופי לרשימת היתרונות של לעבור את קורס בארץ

אין לי תשובה כי לא צללתי בקפריסין מעולם ולא צללתי בירדן ב-15 שנים האחרונות, אבל נראה שהמים בקפריסין יהיו יותר קרים בפסח מאשר בעקבה. בשנת 2000 צללתי בעקבה בחוה"מ פסח ונהניתי. בעקבה תוכל לראות אלמוגים ודגים צבעוניים כמו באילת, וקפריסין כמובן זה הים התיכון - יש מה לראות אבל זה פחות צבעוני.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
נכון שהוא שאל וזה רק אומר שאין לו מושג בתחום

גם אני סבור שעדיף לו לעבור את הקורס בארץ ובשהותו בחו"ל להנות מהצלילות נטו, את רוב הסיבות כבר פרטו.
&nbsp
לגבי קפריסין או ירדן, צללתי בשני המקומות וזה גם מה שאני ממליץ לו לעשות (אחרי שיעבור את הקורס בארץ). מדובר באתרים נחמדים שלכל אחד יתרונותיו וחסרונותיו.

aviellife

New member
ספוקי תודה

אכן התשובה שלך בהחלט משכנעת ומספקת
לעניין המחיר - אני לא בטוח - ישנם הבדלים די גדולים בין חו"ל לארץ ):

shmuel16

New member
קורס צלילה בקפריסין

אבי שלום רב
המועדון שלנו בקפריסין מוציא לאורך כל ימות השנה
את כל קורסי הצלילה תחת פיקוח של ארגון פאדי אירופה
הקורס מועבר בשפה האנגלית או כל שפה אירופית אחרת