לימוד פסקל

b1yossi

New member
לימוד פסקל

שלום רציתי לדעת אם יש עניין ללמוד פסקל זאת אומרת מה אםשר לעשות בה? ואם אין הרבה מה לעשות בה למה הרבה לומדים אותה?
 

EETB

New member
כי

כל כמו דבר מערכת החינוך מפגרת אחרי כולם.. פשוט אין מספיק מורים שכנראה יודים ללמד סי.. ד"א הכי מצחיק אותי זאת הטענה שענו לי כל פעם למה לומדים פסקל במקום סי:"אנחנו פשוט מלמדים פסקל כי היא יותר קריאה, העקרונות בכל שפה הם זהים בלה בלה בלה אחרי שלומדים פסקל אפשר ע"י ספר להתאים את עתמך לשפה החדשה" אני כל פעם התאפקתי מלשאול אם אנחנו לומדים עקרונות וכו´ וכו´ וזה כל כך פשוט לעבור לשפה אחרת למה אף מורה לא מלמד סי? אפילו שיקחו השתלמות במקום ללמוד ספר, והנה תוך שנה אפשר להפוך ביתספר מפסקל לסי... מוזר הא?
 

Zack DA

New member
הנקודה היא...

שסי למשל הרבה יותר מתוחכמת מפסקל, וגם הרבה יותר גמישה בתחביר שלה. לכן למתכנת המתחיל עדיף ללמוד פסקל. וזו הסיבה האמיתית.
 

darkstar

New member
איזה שטויות אתה אומר

סי יותר מורכבת מפסקל? איפה המצאת את הסיבה הזאת בתור אחד שיודע על מה מדובר כל שפה יכולה לספק את הלימוד הראשוני ואם אתה לומד את הבסיס ולהדפיס כמה הודעות על המסך אני לא חושב שאתה צריך שפה מתוחכמת מידי. יש נקודה שצריך להבין זה לא משנה איזה שפה לומדים זה משנה אם יודעים לתכנת או לא שפה זה רק כלי ולעבור משפה אחת לשניה זה לא בעיה עדיף ללמוד c כי היא יותר נפוצה וזה פשוט יחסוך לך את המעבר ולמרות שמזלזלים בפסקל צריך לדעת שהיא שפה חזקה בהחלט!
 

Zack DA

New member
ואני עוד מדבר שטויות ?

עצם העובדה שבסי אפשר להציב CHAR לתוך INTEGER, מראה לך שזו לא שפה מתאימה למתכנת המתחיל. ובתור אחד שתכנת בפסקל מגיל 6 אני רוצה להגיד לך שאין יותר טובה ממנה ללימוד ראשוני. יש לה תחביר מאוד קשוח וכללים מאוד ברורים וזה מה שצריך המתכנת המתחיל. נקודה. ובבקשה, להגיד סתם כך על אחר שהוא "מדבר שטויות" מעיד על רמה נמוכה. אז אנא ממך - מתן את התגובות שלך.
 

dwante

New member
לפי מה שאני הבנתי

מלמדים פסקל כי היא עשה הכי קרובה לשפת דיבור והיא השפה הכי טובה ללמוד עקרונות שפת מחשב ושפה אלגורתמית אבל יכול להיות שאני טועה..
 

jolp1

New member
ברר.. "שפה אלגוריתמית"

לא חושב שקיים מושג שכזה.
 

Zack DA

New member
אגב שפת דיבור

לפי הניסיון שלי, התחביר של עדה הוא הקרוב ביותר לשפה האנגלית. שים לב: CYLINDER IS NEW CYCLE WITH RECORD HEIGHT:pOSITIVE END RECORD
 

Zack DA

New member
גם אני

יופי של שפה, וקל לישם בה עקרונות הנדסת תוכנה (הסתרת מידע, הפרדת ממשק ומימוש וכו´) עקב המארזים והמבנה שלה.
 

jolp1

New member
Zack DA, מן הסתם, צודק..

מתוך הנסיון והידע שלי בשתי השפות, שנרכש במהלך לימודי האקדמיים, אני רוצה לציין בראש ובראשונה כי לשפת פסקל ולשפת סי כוח חישובי זהה. למרות זאת, העובדה בשטח היא שהתכנות בשפת סי מורכב יותר. החל מהתחביר הבסיסי של לולאת FOR, הקצאת תא זיכרון נוסף בעת הגדרת מערך לשם סימון סוף המערך ועד לעיסוק במצביעים לטיפוסי נתונים ולפונקציות, שדות סיבית, משתנים סטטיים וכו´.
 
למעלה