לימוד פסנתר

mtn241

New member
לימוד פסנתר

שלום חברי פורום פסנתר :)
אשמח לקבל מכם עזרה

אני בן 24 שוקל לחזור לנגן פסנתר אחרי הפסקה ארוכה של מספר שנים. ניגנתי 9 שנים והגעתי לרמה סבירה ביותר.
את לימודי הפסקתי לאחר שהתפתחו בי סלידה ומיאוס בנגינה ולאו דווקא באשמת הפסנתר או המורה המצוין שהיה לי, למרות שלא התאים לי.
את האהבה למוסיקה בכל צורותיה לא איבדתי, אבל כל פעם שאני ניגש לפסנתר, כדי לנגן את אחת משברי היצירות שנתקעו לי בידיים, אני עושה זאת בהססנות יתרה ומסיים בתסכול.
מיותר לציין שהנושא רגיש, אני רגיש, הכלי רגיש... הכל רגיש בלאט.
הייתי מאוד רוצה למצוא מורה מתאים שיוכל לעזור לי להתגבר על המכשול הזה ולחזור לנגן, זה חסר לי.
לא מחפש גננת וגם לא טיפול בעיסוק, פשוט מורה מקצועי/ת שיהיה לי נעים להתאמן בהדרכתו.
אשמח לתשובה, ותודה מראש.

assaf66

New member
אז ככה

בפורום אפשר להמליץ רק במסרים ולא בתגובה אלא אם אתה ממליץ על עצמך...
אני גם מתוסכל הרבה ואני חושב שזה קורה להמון.. חשוב לקבל את העובדה שמה שלא הולך כדאי לנגן פי 4 לאט למשל ולהעזר בסבלנות.. זה דבר מאוד חשוב.. תנסה לחשוב על טקסט בשפה שאתה רק מתחיל ללמוד כדוגמא...
עוד יותר חשוב מזה. זה להבהיר למורה את הכל.. כל מה שאתה אומר פה.. ואם זה מביך או אישי מדי אז לנסות לנסח את זה באופן אחר. העיקר שהוא יבין שהוא שם בשביל ללמד אותך ולא כדי לייצר נגנים מעולים ולא לראות מעבר לכך (מזכיר קצת את הקליפ של the wall או תמונות מרוסיה הסובייטית או צפון קוריאה ועוד קונוטציות רבות). אני חושב שחלק מהגדולות של מורה (במיוחד פרטי) זה להתאים את עצמו לתלמיד/ לגרום לתלמיד לאהוב את מה שהוא עושה/ לתת השראה...
נסחפתי די הרבה, מקווה שעזרתי במשהו, גם אם הכי קטן..
ברוך הבא לפורום, אגב!

mtn241

New member
וואלה

קודם כל באמת תודה על התשובה המושקעת :)
הבעיה היא שלא חידשת לי כלום \:
אני גם מבין שהפורום לא יכול לשמש כבמה פירסומית למורים כאלה ואחרים..
ולמרות זאת, האם אתם מכירים איזה "לוח מודעות" או אתר מומלץ שם אוכל למצוא מורה טוב?

1Reebok

New member
אמת
ולהלן קישור ישיר:

http://www.tapuz.co.il/forums2008/board/default.aspx?forumid=244

שלום לך

אני חדשה כאן בפורום ועדיין לא הספקתי לרשום מודעה בלוח המודעות

גם אני מורה לפסנתר

תוכל לפנות אליי במסר פרטי

אשמח לנסות לעזור לך

בהצלחה
אורנה

Feanor75

New member
היי אורנה ברוכה הבאה לפורום

את מוזמנת לספר על הניסיון שלך

אני שולח לך מסר

hanabraun

New member
דרכי לימוד

שלום

אני מציעה לך להתחיל ביצירה קלה לרמתך.

כשאתה לומד משהו חדש -ללמוד בחלקים קטנים ובכל יד לחוד.

לאיזו רמה הגעת?

מה ניגנת?
חנה

mtn241

New member
תודה רבה לכם :)

ולשאלתך חנה, זה יותר עניין של רכישת גישה חדשה ללימודי פסנתר. סוג של פסיכותרפיה (לוקח בחזרה את מה שכתבתי קודם).
היצירות האחרונות שניגנתי, ואותן אני זוכר, הן של רחמנינוב, שופן, סינדינג ושוברט.

סלידה ומיאוס בנגינה

בוקר אור
חזרתי על מנת להגיב בכמה מילים לדברים החשובים ששיתפת כאן
הנושא של התאמת המורה לתלמיד כמה הוא חשוב וקריטי עד כדי כך שכאשר אין התאמה הנגינה עלולה להפוך למיאוס....
לחזור לנגן לאחר שעשינו הפסקה זה כמו לנסות להתחיל להתעמל או לרקוד לאחר שעשינו הפסקה....
לרוב האנשים קשה לחזור לנגינה שוטפת לאחר הפסקה, זה טבעי
המוח קצת שכח,הידיים שכחו, האצבעות "חלודות", .אבל מה שאופטימי בסיפור זה שכאשר נזכרים...זה כמו לרכב על אופניים....מה שידעת פעם לא הולך לאיבוד ותמיד ניתן לשחזר מחדש....הכל ואפילו ניתן לשפר ולהשתפר....
אני יכולה לספר לך שגם אני חוויתי את מה שסיפרת כאן....אולי זה קצת "ירגיע" אותך.....

בכל מקרה כמורה אני משתדלת שהנגינה תהיה מהנה
חלק מתהליך לימוד הנגינה מלווה בתסכול והחכמה היא ללמוד להתגבר על כל התיסכולים שבדרך
צריך הרבה סבלנות

אז שיהיה בהצלחה
אורנה

המלצוה למורים

אני כבר אמנם לא מלמד לשמחתי אבל בגלל שהייתי מורה ולמדתי במדרשה למוסיקה למורים אני מכיר מלא מורים טובים רק צריך לבדוק איתך לאיזה סגנונות את נמשכת כי יש מורים רק לקלאסי יש לגאז יש שמפתחים יכולות הלחנה ויש מוסיקה קלה . אני לא יודע איפה את גרה אבל בגלל שאני מכוון פסנתרים בכל הארץ אני מכיר מלא מורים בכל מיני מקומות אז צלצלי או שלחי לי מייל דרך האתר שלי באהבה שלומי דגול www.dagul.co.il

למעלה