לימוד ערבית עצמאי

Kayben

New member
לימוד ערבית עצמאי

שלום, אני אחרי צבא ועובד במשרה מלאה. החלטתי שאני רוצה ללמוד ערבית בשביל ידע אישי. ידע קודם: מה שאני זוכר מכיתה ז'-ט', ומהמעט שלמדתי מהשירות בשטחים. למי שיש רעיונות פרקטיים איך להתחיל ללמוד מלבד קורס? לדוגמא, לינקים מועילים או ספרים... אני יותר מעוניין ללמוד לדבר ת'כלס - כלומר ערבית מדוברת. לדעת להרכיב משפטים נכון ולהגדיל אוצר מילים, ולא ללמוד ספרותית ולדעת על הנייר. אני זוכר שלמדתי ככה בבי"ס וזה לא היה מועיל. לעומת זאת מה שלמדתי במהלך הצבא היה הרבה יותר מועיל למרות אוצר המילים המוגבל והידע המצומצם. תודה :)

Yassi K

New member
שמעתי..

על כמה קורסים שמלמדים ערבית מדוברת, בעצם קראתי פה בפורום נדמה לי. תדפדף פה בדפים ותראה דיברו על זה.

SHARON 103

New member
אני זוכר אותך

היית בפורום של פסיכומטרי ממועד אפריל..... נראה לי שרצית ללמוד כלכלה.... התקבלת? ואיך הציון שלך היה? בכל מקרה, אם אתה מתעניין לגבי ערבית מדוברת אז אולי תתעניין בערכת ספרים שקוראים לה "לדבר ערבית" של יוחנן אליחי. שמעתי שהספרים האלו מצויינים. אולי כדאי לך לבדוק את זה..... בהצלחה

Kayben

New member
אהלן, מה קורה.

קיבלתי מעל ל-700 וזה היה הרבה מעבר לדרישת קבלה, אז התקבלתי ישר. מיד אחרי הפסיכו הלכתי לעשות את שביל ישראל לחודשיים - ככה שהתנתקתי לגמרי מהפורום של הפסיכו, מבלי אפילו לדווח מה עלה בגורלי. כל מקרה, זה רק מראה שאפשר ללמוד לבד ולשפר משמעותית. תודה על הטיפים.

L i r a n 5

New member
כלכלה ../images/Emo23.gif

חליפות, בורסה, עסקאות.... חלום הילדות שלי

Kayben

New member
חלום הוליוודי משהו.

מה שתיארתי יותר נשמע כמו בעלי חברות בבורסה. ולא אנשים פשוטים שהולכים ללמוד כלכלה. והראשון לא נובע מהשני. :)

Itay Simons

New member
תראה,

אני מאמין שכדאי תפחות שתתחיל עם קורס. אני חושב ששם ימליצו לך על ספרים וכו', ומשם תוכל להמשיך לבד. בהצלחה.

ringo rulz

New member
אני לומד עצמית מסדרת ספרים...

אבל במקביל אני עושה ערבית 5 יח"ל בבצפר.. לסדרה קוראים "לדבר ערבית" של הוצאת מינרווה...אני די מרוצה ממנה האמת..זה ספרים ודיסקים לשמיעה, אפשר להבין ממנה כיצה לנהל שיחה ברמה די טובה. מומלץ. רועי

ghgh6

New member
לימוד עצמי מקלטות של האוניברסיטה הפתוחה

הכי טוב זה לקחת את הקלטות של האוניברסיטה הפתוחה ללימוד ערבית מדוברת-יש 20 שיעורים וזה מועבר מעולה,גם כשהייתי מורה הייתי מראה לתלמידים שלי את שיעור מידי פעם והם זכרו את זה מעולה.זה כמאל ריאד מעביר והוא מקסים.

למעלה