לימוד עצמי?

Ferma

New member
לימוד עצמי?

האם מישהו מכיר ספרים ללימוד עצמי של לשון (לבגרות). הסתכלתי בספר בגרת-בקלות אך בהקדמה נכתב במפורש שאין הוא מחליף את המורה. אני מחפש ספר ניתן ללמוד ממנו באופן עצמאי לגמרי. האם מישהו יכול לעזור לי?
מראש

uriozmor

New member
דווקא

מהספרים שאני מכיר "בגרות בקלות" הוא הטוב ביותר. הבעיה היא שחלק מפרקיו כבר אינם בחומר לבגרות, אבל מה שמופיע בו טוב וראוי.

Ferma

New member
../images/Emo140.gif+שאלה

כמו שאמרתי - בתוכן העניינים היה כתוב שאין הוא מהווה תחליף למורה. ממה שהבנתי הוא אך ורק סיכומים של החומר, האם יתן ללמוד ממנו את החומר באופן עצמאי לגמרי?

uriozmor

New member
אני חושש שלא

הוא לא מספיק ללימוד עצמי, אבל הוא הכי טוב ומקיף שאני מכיר. אפשר להסתמך עליו כספר לימוד מרכזי ולהיעזר במורה ללשון רק לצורך הכוונה ומיקוד פה ושם. זה גם תלוי ביכולות הלימוד העצמי שלך. מה שלא יהיה, אל תשתמשי בספר הלשון של אנקורי. אה, וגם לא ב"ודיק".

Yuvalenko

New member
מה מה? תחזור על זה בקול רם בבקשה..

שכולם ישמעו!.. (כן כן, כולל רונן) - איזה ספר לשון אתה לא ממליץ ללמוד ממנו?...

רן88

New member
אני חושב שאם תקנה את הספר הזה,

תתרגל מ"תרגלת - הצלחת" ותיקח עוד שניים-שלושה שיעורים פרטיים (בעיקר בשביל טיפים וטריקים) אז תוכל להצליח בבגרות (בנוסף יש את הפורום הזה ועוד פורומים שתמיד יוכלו לעזור).

Ferma

New member
את תרגלת-הצלחת כבר יש לי../images/Emo13.gif

משם שמעתי על בגרות-בקלות. תודה, אני מקווה להיות בפורום הזה באופן קבוע בעתיד (אבל ווקא בצד שעוזר ולא בצד השואל
)
לכולנו!

uriozmor

New member
תרגלת-הצלחת

טוב בשביל תרגילים, אבל ההסברים בו כמעט לא קיימים. יובלנקו, התכוונת לאנקורי, נכון? אז הנה: לא כדאי להיעזר בספרים של אנקורי, לפחות במקצועות ההומניים (לשון, ספרות, תנ"ך). אין לי דברים רעים להגיד על שיטת בית הספר שלהם, אבל הספרים האלה שציינתי פשוט לא טובים. שימו לב: ל א ט ו ב י ם .

למעלה