לימוד עצמי..

chimichanga

New member
לימוד עצמי..

כרגע אין לי אפשרות ללמוד טארות בצורה מקצועית אבל זה מעניין אותי כבר כמה שנים טובות ותמיד אני דוחה את זה.. רציתי לדעת אם אפשר ללמוד לבד או לפחות לנסות או שעדיף להמנע מזה? מהם הספרים המומלצים שכדאי לקנות ואיפה בכלל אפשר לקנות אותם? חיפשתי פה בפורום דברים דומים אבל מרוב עצים כבר לא ראיתי מה שבאמת חיפשתי.. הלכתי קצת לאיבוד. אשמח לעזרתכם :)

היי, גם אני לומדת לבד . ממליצה מאוד על...

התחלתי ללמוד לפני כמה ימים (כמוך ללא קורס), יכולה לשתף אותך במה שעוזר לי ואולי יהיה לך לעזר גם: האתר של שגיא מנדלבוים מעולה!!! http://www.sagie.org/tarotind.html הקישור יוביל אותך אל אינדקס הקלפים דרכו תוכל ללמוד על כל קלף וקלף. מעבר לכך, באתר שלו יש מאמרים מצויינים - מומלץ מאוד לקרוא ... בקצב שמתאים לך. עוד דבר שעוזר לי מאוד, אחרי שמתחברים קצת לקלפים ממליצה להכנס לפורומים של טארות (למשל ב וואלה ) להתבונן בשאלות להגיע לתשובה ואז לבדוק את תשובת הקוראים המנוסים. = יופי של התנסות. זהו בינתיים, שיהיה לך בהצלחה,

אפשר בהחלט ללמוד לבד

כל עוד את יודעת שאת מסוגלת ללמוד, לא משנה מה, לבד :) את יכולה להיעזר במאמרים רבים בפורום ובכלל ברשת כולה יש את הפורום שלנו שעוזר ללמוד לפרש את הפריסות וספר? כל אחד וטעמו הוא, יש הרבה ספרים ואני ממליצה לגשת לחנות הספרים ולהסתכל, לעלעל, לקרוא ולבחור אני מאוד אוהבת את הספר של ז'ולייט שרמן בורק שנקרא טארוט. נתנאל ממליץ על ספרה של אילנה הראל מודעות והדמיה בקלפי טארוט שגם אותו אני מאוד אוהבת.

chimichanga

New member
תודה :)

מכיוון שאני חסרת סבלנות כבר קניתי קלפים (ריידר, לפי המלצתכם) וספר לימוד של גידי גלבוע, קראתי כבר את רוב הספר (הכל מלבד הפירוט על הקלפים) וממש התחברתי.. האמת שהוא כתוב בצורה מאוד מובנת וכנראה שאני אקנה לי עוד איזה ספר בשביל ללמוד על עוד דברים מעבר. בכל מקרה ממש התחברתי לעניין ואני כבר לא יכולה לחכות (חסרת סבלנות אמרתי כבר?!) לרגע שאני באמת יוכל לפרוס ולהבין את המשמעות של הפריסה. אני מאמינה שאני אצוץ פה עוד כמה וכמה פעמים מעבר לקריאה, המון תודה!!

תיזהרי מהפירושים של הספר הזה

הוא מאוד מאוד בלבל אותי בתחילת דרכי בתחום. צורת הראייה שלו על כל קלף מופשטת בצורה נוראה. שימי לב כי המשמעות של הקלפים יכולה להיות מאוד דינאמית, כשזה מאוד תלוי באיזה סביבה אותו הקלף עולה בפריסה, מה הקלפים שמסביב. גם אני ממליץ על האתר של שגיא, אחד המקורות היותר מאוזנים.

chimichanga

New member
האמת ששמתי לב לזה..

ניסיתי לעשות פריסה של 3.. והתשובות היו מאוד מאוד מופשטות לא ברורות

למעלה