לימוד עצמי - ג'אז

לימוד עצמי - ג'אז

הי, אני מנגנת כבר די הרבה שנים קלאסית, למדתי עם מורה בצורה מסודרת והמשכתי להתאמן ולהתקדם לבד.
עכשיו מתחשק לי ללמוד ג'אז, עולם שהיה לא מוכר לי ונחשפתי אליו רק לאחרונה בזכות בן זוגי הגיטריסט.
שאלתי היא:
- האם זה אפשרי? אני יודעת שבאופן כללי לא ממליצים לאף אחד ללמוד לבד, אבל היות שאני כבר יודעת היטב תווים, סולמות וטכניקה, יכול להיות שבמקרה שלי זה כן 'ילך'?
- איזה ספר מומלץ בתור התחלה/הקדמה לנגינת ג'אז בפסנתר?
- איך אני יכולה להעמיק את ההיכרות שלי עם ג'אז. כרגע אני מקשיבה מידי פעם לקטעים רנדומליים ביוטיוב או בערוצי המוזיקה ברדיו ובטלויזיה. יש איזו דרך להכיר עוד יותר לעומק את הז'אנר ואת החלוקה שלו לתתי ז'אנרים?
- סתם שאלה צדדית, האם בשביל לנגן ג'אז עדיף פסנתר חשמלי? לי יש פסנתר אקוסטי שאני מאד אוהבת, וכמובן זה לא פרקטי בשבילי לקנות פסנתר אחר, אבל סתם מתוך התעניינות.

תודה רבה מראש לעונים:)

לימוד ג'אז

שלום לימונינה
סביר להניח כי יש מי שיכול להמליץ לך על ספר זה או אחר....
לגבי לימוד עצמי....אני חושב שלמרות נסיונך במוסיקה קלאסית...רצוי היה להעזר במורה לג'אז
רק כדי ללמוד את המקצבים ...ההרמוניות...ולקבל טיפים איך לפתח את יכולת האילתור..
לגבי הפסנתר שלך....כפי ששרת אותך בנאמנות בעולם הקלאסי ישרת אותך גם בעולם הג'אז...
אין צורך להחליף.
בברכה
ריקרדו פסנתרים
052-5557373

תודה

יכול להיות שבשלב מאוחר יותר אעזר במורה, כרגע בא לי להתנסות קצת בעצמי ולראות איך זה מרגיש.

ללמוד ג'אז לבד

Oscar Peterson - Night Train
Bill Evans - Town Hall 64
Whynton Kelly - Kelly Blue
Miles Davis - Kind of Blue
Sonny Rollins - Tenor Madness

תתחילי מאלה. לשמוע מה את אוהבת ולנסות לחקות. לראות למה הכי התחברת ואז לשמוע עוד 30 כאלו ."להוציא" סולואים ולנגן אותם, כולל ארטיקולציה. ו

ברור שאפשר לקרוא ספרים, על כל 10 שעות האזנה/נגינה נגיד, אפשר שעה אחת בערך של לימוד עיוני, מעבר לזה אנחנו מבלבלים בין עיקר לתפל בעיני.

ג'אז לומדים דרך האוזן. כמובן שיש המון ידע וכפי שכבר נאמר רצוי להעזר במורה, במיוחד בשביל הצד ההרמוני/מבני של העניין. צריך להבין מה אנחנו מנגנים ומה המבנה, בדיוק כמו בקלאסי (ויותר), מה האפשרויות ומה הסגנון - גם בג'אז יש הרבה סגנונות. אבל בלי לימוד דרך האוזן תשמעי כמו מישהו שלמד שפה בלי לשמוע אותה (למרבה הצער ככה תשמעי אפילו עם תאזיני הרבה, במקום המון המון המון) - מבטא וזרות מעצבנים כאלו. בקיצור האזנה נעימה!

בשביל לנגן ג'אז עדיף פסנתר אקוסטי, כמו ברוב המוסיקה.

1Reebok

New member
שתיהן בסדר!

טפל = שאין בו ערך, חסר תועלת
תפל = נראה לי שבמקור זה "חסר מלח", ובמילון כתוב "חסר טעם".
וכבר משתמשים כל כך הרבה במילה "טעם" כמקבילה ל"ערך" שזה מקובל להחליף בין השניים מתי שרוצים

תודה

אתה ממליץ לי להקשיב למוסיקה ולנסות לחקות אותה ככה, בלי תווים או סטנדרטים? יש לזה סיכוי להצליח?
לגבי המבטא והזרות, אני מתארת לעצמי שזה אף פעם לא יישמע כמו מישהו שגדל לתוך זה, או כמו הג'אזיסטים הראשונים שפשוט ניגנו, בלי יותר מידי תאוריות אלא 'מהבטן'. אבל עדיין זה עדיף על כלום:)

אפשר עם או בלי תווים, העיקר לקלוט מהאוזן

ורוב הסיכויים שתצטרכי מורה כדי להגיע לרמה טובה, אבל למה לא להתחיל בינתיים, זה כיף!

למעלה