לימוד עצמי בצבא

• פותח הנושא ET2k
  • פורסם בתאריך

ET2k

New member
לימוד עצמי בצבא

אני חייל המשרת באזור הדרום ובגלל סיבות כאלו ואחרות אני לא ממש יכול לקחת קורס.יש לי הרבה זמן יחסית בבסיס (מחמש עד אחת עשרה נגיד ויוצא כל שבוע כמעט),ולכן החלטתי ללמוד מספר. הבעיה שלי היא שהמתמטיקה הבסיסית שלי - כלומר חישובים בלי מחשבון,היא על הפנים (קיבלתי 92 בחמש יחידות רק בעזרת המחשבון).לכן אני צריך ספר שמלמד את המתמטיקה מהבסיס. הבנתי שקידום נחשב לספר הטוב ביותר,אבל הוא יוצא מנקודת הנחה שאתה יודע מתמטיקה.לכן חשבתי ללמוד קודם מספר בסיסי ואחר כך מקידום. מה אתם אומרים?

ET2k

New member
שכחתי

מאיזה ספר הכי כדאי לעשות את המתכונות עצמן? ממה שהצלחתי להבין,אנקורי קל מדי,וקידום קשה מדי...

בקורס לא לימדו מתמטיקה בסיסית

תתחיל לתרגל, וזה פשוט יחזור אליך. גם אני לא יודעת לחשב כלום בלי מחשבון. הזיכרון שלי את לוח הכפל היה בקנטים. יום אחד פשוט נשבר לי מזה שלוקח לי שנה לעשות כפולות, ופשוט כתבתי לעצמי את כל לוח הכפל ותירגלתי חצי שעה ביום, בנוסף לשיעורי בית של הקורס. בשלב מסוים כבר ידעתי הכל בע"פ.

ET2k

New member
רגע

את לוח הכפל אני עוד יודע אבל למשל כשצריך לצמצם שבר כמו 60/84 אני עדיין מתקשה לעלות על זה ש84 מתחלק ל12 וגם למשל לחבר אפילו 87 עם 48 בראש לוקח לי זמן כי אני מתקשה לזכור תוצאות בינים. אני יודע שיש כל מיני טריקים,אבל הבעיה שלומדים אותם בכיתה ג ...
אני כבר לא יודע אם מדובר בקטע של אימון,או חס וחלילה סוג מסוים של לקות למידה.

זה רק עניין של אימון

בנוגע לצימצום שברים - בדר"כ לא מצמצמים ישירות ב-12, אלא קודם ב-2, ואז ב-6. זה מה שכל החברים שלי בקורס עשו. רק המדריך שלנו תמיד ידע שהשבר מצטמצם ב-18 וב-12 וכו'... ("מה? איך אתם לא רואים את זה??" הייתה התגובה שלו להערות שלנו)

dana810

New member
אם צמצום שברים

היא הבעיה הכי גדולה שלך אתה מסודר... כי כמו שאמרו לפניי זה באמת רק רק רק תרגול

ET2k

New member
רגע

ואם נגיד אני צריך להכפיל 74 ב82...עדיף לעשות את זה על נייר או בראש? בספר שיש לי בנתיים (אנקורי) לא ממש מצאתי עצות איך לעשות חישובים.אבל אני רק בהתחלה (שברים)

ET2k

New member
אוקי

אז אני מבין שכנראה יש דברים שקשה לעשות בראש,ואני מניח שבפסיכוטרי מעטים הם התרגילים שכוללים חישובים כאלו,נכון?

SHTRUDIDI

New member
לדעתי אתה סתם מקדים את המאוחר

אתה צריך ללמוד ולעשות כמיטב יכולתך.יש כאלה שהמיטב זה עשיית כפל וחילוק ארוך בראש,ויש כאלה ששבר כפול שבר זה המיטב עבורם. תתחיל ללמוד ולתרגל ואל תדאג למה אמורים לעשות במבחן.אם אתה יכול לעשות תרגיל בראש,בלי חישובים על הנייר-נחמד לך,ואם לא,אז תלמד את השיטה הקצרה לפותרו על נייר ותצליח. שיהיה בהצלחה!

ET2k

New member
תודה - יש לי עוד שאלה על אטימולוגיה

טבלאות אטימולוגיה מתייחסות לחלקי מילים באנגלית,אבל הן מתאימות גם לאוצר מילים העברי וגם לאנגלי,נכון?

SHTRUDIDI

New member
אני חושבת שלא הבנתי את כוונתך

רוצה אולי להזכיר למה אתה מתכוון?

ET2k

New member
אוקי

בספר שאני לומד ממנו (אנקורי) כתוב שאפשר ללמוד עשרות מילים בעברית ואנגלית,אבל אפשר גם להשתמש בפירוק של מילה לתחילית,שורש,וסוף בלועזית.השיטה הזו מתאימה לפי מה שהבנתי גם למילים באנגלית,וגם למילים בעברית שכוללות הרבה פעמים חלקים לועזים,למשל פרהיסטוריה (פרה-לפני),או אנלפבית (אנ-שלילה). השאלה שלי היא בעצם אם אותה הטבלה מתאימה גם למילים באנגלית וגם לעברית. הקטע המוזר הוא שבספר יש אמנם טבלה קטנה יחסית לעברית של אטימולוגיה,אבל בחלק של האנגלית כתוב שצריך טבלה נפרדת שנמצאת בתוסף של הספר - פסיכופלוס.אני רוצה לדעת אם בכלל שווה לקנות את התוסף הזה,או שאולי כדאי להשיג ספר אחר שמכיל את הכל ביחד? (אני לא מדבר על קבצי תרגילים/בחינות,רק על החומר ללמידה).הבנתי גם שהספר של אנקורי נחשב לפחות טוב.

היי

כן, הטבלה מתאימה גם לעברית וגם לאנגלית. פסיכופלוס זה דווקא ספר טוב כי יש בו הרבה מאוד תירגול על האנגלית ו-3 מבחני סימולציה. אני יכולה למכור לך את הספר שלי אם אתה רוצה.

ET2k

New member
רגע

ואם נגיד אני צריך להכפיל 74 ב82...עדיף לעשות את זה על נייר או בראש? בספר שיש לי בנתיים (אנקורי) לא ממש מצאתי עצות איך לעשות חישובים.אבל אני רק בהתחלה (שברים)

SHTRUDIDI

New member
לא נכון מה ששמעת על הספר של קידום

הספר שקונים בחנות מתחיל בהסרת חלודה בסיסית(ובמקרים רבים גם הכרחית) שכוללת אפילו חזקות וחוקים פשוטים ואפילו מזכירה לך מה קודם למה-החזקה לחיבור או להפך. אני אישית קניתי את הספר במטרה לשפר כמותי בעיקר בפסיכו השני שלי,זה אכן עבד ושיפרתי יותר מכפי שחשבתי שאוכל. אם עשית 5 יחידות כנראה שחוץ מלדעת ללחוץ על מחשבון,יש לך גם חשיבה מסויימת. אני ממליצה על הספר של קידום.אני אישית אהבתי אותו והצלחתי איתו.אבל כדאי שתעיין קצת בספרים לפני שאתה קונה אותם,זה מה שאני עשיתי וכך גיליתי איפה יש יותר ופחות כמותי. שיהיה לך בהצלחה!

למעלה