לימוד עיסוי

Dino231

New member
לימוד עיסוי

שלום,
שמי דניאל. אני חייל שעומד להשתחרר באוגוסט, לאחרונה התחלתי לחשוב על ללמוד ולהפוך למעסה מקצועי.
ברצוני לשאול מספר שאלות, לא יודע אם זה הפורום המתאים, אבל ננסה :)
1. היכן ניתן ללמוד עיסוי?
2. איזה סוג עיסוי מומלץ ללמוד ומה ההבדל בניהם?
3. כמה העבודה פיזית ומאתגרת?
4. האם משתלם לעבוד בתור מעסה?
5. האם ישנה עבודה במקצוע? (בתור עצמאי)
6. האם לתעדכם העבודה מתגמלת? (גם מבחינה של עזרה לאנשים וגם מבחינה כספית ביחס לעבודה)
מקווה שתוכלו לעזור לי, תודה רבה לכל העונים
דניאל :)

0 אור 0

New member
כמה שאלות ... אנסה לענות

1. בכל רחבי הארץ יש מכללות רבות שמלמדות עיסוי. אני ממליצה לבחור במכללה רצינית שמציעה מסלול עם אפשרות ללימודים מעמיקים יותר, ועם מורים מהדרגה הראשונה - ההבדל בין ללמוד אותו קורס עם מורה משכמו ומעלה לבין סתם חפפם הוא משמעותי מאד
2. יש המון סוגי עיסוי, וגם טיפולי מגע שאינם עיסוי (כמו שיאצו למשל). ההמלצה שלי היא להתנסות בעיסויים שונים כמטופל, לקרוא קצת על השיטות השונות ואז להתחיל במשהו שנראה לך הכי נכון.
לאחר שכבר תתחיל, ואם אתה רציני, ודאי תלמד עוד ועוד שיטות והעמקות בשיטות.
מסלולים לדוגמא:
מסלול של עיסוי רפואי כולל בד"כ עיסוי שבדי, רקמות עמוק , רפואי והתמחות נוספת כגון ספורטאים, שיקום ועוד.
מסלול של עיסוי בדגש הוליסטי יותר יתחיל גם הוא בעיסוי השבדי הבסיסי ולפעמים רקמות עמוק,ולאחריהם התמחות בעיסוי תאילנדי, איורוודי ועוד
(שני מסלולים אלו כשנתיים)
שיטות עיסוי שעמודות בפני עצמן עם מסלול הכשרה נפרד כמו עיסוי אינטגרטיבי (שלוש שנים), איורוודי (2-4 שנים), תאי יוגה תראפי (שילוב של יוגה ועיסוי תאלינדי - 3 שנים), ריבאלנסינג, אנמו , טוינא ובטח שכחתי עוד כמה,
סדנאות וקורסים קצרים ללימוד טכניקות שונות להעשרת היכולות כמו למשל עיסוי תינוקות, נשים הרות, לומי לומי , אבנים חמות ...
3. העבודה פיזית, אבל אם עובדים נכון עם הגוף ושומרים על ימים שפויים אין בעיה
4. תלוי למי - יש אנשים שמרויחים יפה, יש כאלה שעוזבים את המקצוע כי לא מצליחים להרויח
5. כמו 4 - תלוי ביכולת השיווק שלך
6. כלכלית כמו 4 , נפשית - תלוי בך. אני מצאתי שנחמד לי לעסוק בעיסוי מדי פעם, אבל לא הייתי רוצה שזה יהיה עיסוק עיקרי לכל היוםץ

Dino231

New member
תודה

תודה רבה על התשובות :)
האמת הופתעתי מכמות האפשרויות שיש במקצוע, וגם מהזמן שלוקח ללמוד את המקצוע.
שאני חיפשתי מצאתי שבוינגיט לדוגמא מלמדים עיסוי רפואי ושבדי במסלול של כחצי שנה שבסופו מקבלים תעודה.
אחרי שקיבלתי תעודה אני יכול להתחיל לעבוד כבר, לא?
בכל מקרה, תודה רבה על התשובות, אני אמשיך לחשוב ולהתלבט לגבי הנושא, ומקווה להגיע להחלטה שתהיה הטובה ביותר עבורי :)
תודה, דניאל

0 אור 0

New member
חצי השנה זה השלב הראשון של הקורס

אתה באמת מקבל תעודה, אבל כדי להיות מעסה רפואי צריך להשלים את כל המסלול,
אני מכירה אישית אנשים שלמדו במסלולים חפפניים שונים (כאלה שנותנים לך אחרי שנה תעודה ב15 שיטות עיסוי + רפלקסולוגיה כבונוס), ואחרי שעבדו כבר בשטח וראו כמה הם לא יודעים הלכו ללמוד מהתחלה במקום רציני.

Dino231

New member
ניתן להתחיל לעבוד עם אותה תעודה?

אני יכול להתחיל לעבוד לאחר קבלת התעודה תוך המשך הלימודים?

http://www.wingate.org.il/Index.asp?CategoryID=1044&ArticleID=3917

זה הדף של וינגייט, שמצוין בו שלאחר 9 חודשי לימוד, אתה מקבל
1. מטפל בעיסוי רפואי
2. מטפל בעיסוי שבדי קלאסי
3. תעודת השתתפות בהשתלמות ספא תרפיה - עיסוי בורמני ראש ופנים
4. תעודת החייאה

זה הגיוני?

0 אור 0

New member
ניתן להתחיל לעבוד אחרי תעודה של שבדי

שזה חצי שנה לימודים,
לא נכנסתי לקישור, אבל אני מאד מופתעת שדוקא וינגייט יש זילות של עיסוי רפואי.
ברוב המכללות התעודה של עיסוי רפואי זו התעודה המתקדמת ביותר שמוענקת רק אחרי שאתה מסיים שבדי ורקמות ולפעמים עוד שלבים בדרך (תלוי במכללה)
אז נכון שהנייר סובל הכל, אבל כלפי אותו בנאדם שמצפה לעיסוי רפואי לא ממש הוגן שמערפלים את המושגים.
אני אישית כמטפלת כבר ותיקה למדי ועם קורסים מתקדמים בתחום העיסוי (במסלול של עיסוי הוליסטי מזרחי), תמיד מדגישה למי שזקוק לעיסוי הרפואי שזו לא ההתמחות שלי ומפנה אותו למטפלים שהתמחו בתחום (מדובר לא רק בזמן לימוד אלא בהעמקה בכיוון של אנטומית ופתולוגית השרירים, השלד והרקמות הרכות והטיפול בהם)

הילהל

New member
ממש מעניין לקרוא אותך

גורם לי לחשוב על ההבדל באפשרויות בין חייל משוחרר לבין מישהי כמוני, שהגיעה להבנה שהיא לא מוכנה לוותר על הניסיון הזה..אי שם בגילאי ה 30 המאוחרים, עם בית וילדים וכל המשתמע
לי אין אפשרות להתמסר ללימודים של שנים פול-טיים
אבל אני שמחה שמצאתי (דרך המלצות כאן) מקום רציני שמלמד לעומק ומאפשר לי לקחת קורס אחד כל פעם
האם אצליח לעסוק בזה כך שזה יתן לי ולו פרנסה חלקית? אני מייחלת לכך בכל ליבי. הלוואי וגם אצליח

0 אור 0

New member
אני התחלתי ללמוד רפואה משלימה בצורה הזו

במשך שנים למדתי רק קורס אחד כל פעם.
לפעמים הדרישות של קורסים משלימים כמו אנטומיה/פיזיולוגיה יצאו מצב שלתקופה קצרה הלימודים היו יותר מפעם בשבוע, אבל בדרך כלל השתדלתי לשמור רק על ערב בשבוע ולפעמים סדנאות מרוכזות.
רק בשנה שבה עשיתי את ההשלמה לנטורופת יצא שלמדתי 3 -4 פעמים בשבוע,
יש גם יתרון עצום בשיטה הזאת, כי היא נותנת לך זמן לעכל את חומר הלימוד, להפנים אותו, להתנסות בו.
אין לי שום ספק שכאשר הגעתי ברפלקסולוגיה ללימודי בכיר כמה שנים אחרי ההסמכה (אני עוד למדתי בתקופה שבה הכירו בלימודים של שנה אחת, וההחלטה להוסיף שנה היתה בשביל עצמי), יכולתי להבין ולהטמיע הרבה יותר ממה שהייתי מבינה אם הייתי לומדת ברצף,
כך גם בתזונה וצמחי מרפא שהתובנות של מטפל עם נסיון של שנים הן אחרות ומעמיקות בהרבה ממישהו שרק השתחרר מהצבא ויושב כל השבוע ולומד.
לגבי התפרנסות זו כבר שאלה של יכולת שיווק עצמית ובמקרה שלך כבחורה, גם עמידות בפני כמה מהחויות שמזדמנות למי שמנסה לפרסם ולעסוק בתחום שלא דרך חברים ומפה לאוזן.
אני יכולה לספר לך שתקופה מסויימת ניסיתי לפרסם, ובסוף משנמאס לי מכל הטלפונים של מחפשי תענוגות למיניהם אני היום מקבלת מטופלים רק מקשרים ומפה לאוזן.

הילהל

New member
מודה לך על השיתוף

כל כך חשוב לי לקורא אנשים כמוך
לפעמים אני מתייאשת ורואה את החסרונות שבלימוד בגיל הזה ובדרך הזו
טוב לקרוא על היתרונות

אני רגועה מהבחינה שאני לא צריכה להתפרנס מזה, רק מזה, ומהר. יש לנו עסק מצליח בתחום אחר ואני נדרשת שם
מצד שני, אני מרגישה צורך עז להתחיל לראות מזה ולו פרנסה מועטה, רק לקבל את התחושה שזה "אמיתי" שאני בעלת ערך. משום מה, התגובות הטובות שאני מקבלת ממטופלי הסטאז', מהמשפחה או מהעמיתים ללימודים לא מרגישות לי אמיתיות כמו מישהו שממש מוכן לשלם על העיסוי שלי

לכן אני מנסה עכשיו מהלך ביניים - לשווק דרך חברות שלי, שיש להן קשרים לקבוצות שיש סיכוי שיהיו בטוחות יותר מפרסום לקהל הכללי (כמו חברה שמעבירה את הכרטיס לחברותיה בחדר המורות בביה"ס)

מציעה שתתנסה בגוף ראשון

כלומר תחווה על עצמך כמה סוגי טיפולים שבאים מבחינתך בחשבון מבחינת לימודים
תכיר מטפלים ותשאל מתוך החוויה שלך.
אתה יכול גם להתקשר למכללות שבאות בחשבון מבחינתך
נאמר מבחינת אזור מגוריך
או המלצות שקיבלת על מכללה מסוימת
ולבקש שיפנו אותך ליעוץ עם המנחה
ולטיפול אצל מי שכבר למד אצלם.
בהצלחה!
נעמי.

למעלה