לימוד סינית -

צנצןדבש

New member
לימוד סינית -

אני אמנם לא בטוח אם בפורום זה אמצא מענה לשאלה, אבל שווה לנסות. אני שמיניסט מת"א, עכשיו אני מתעתד להיות בשנה הבאה 18-19 בשנת שירות, ז"א לדחות את הצבא בשנה אחת. עכשיו חשבתי שאם יהיה לי קצת זמן פנוי הייתי רוצה ללמוד שפה שתמיד הדליקה אותי - סינית? אני אאלץ ללמוד את השפה לבד, ז"א מספרים וקלטות, לאן אני ממשיך מכאן? האם יש בארץ מכון כלשהו שאפשר לקנות ממנו ספרי לימוד (אני מניח שבאנגלית?) לסינית?

SPnage

New member
באוניברסיטה הפתוחה

יש קורסים של שפות, ובהם סינית. שמעתי המלצות חמות ממי שלמד שם. חוץ מזה לדעתי קשה מאוד ללמוד את השפה לבד, גם עם קלטות. זו שפה טונית והתרגול המילולי הוא חשוב ביותר כדי שכשתדבר יהיה ניתן להבין אותך.

לימודי שפות

לגבי קורסים, יש בי"ס לשפות שנקרא "ברליץ". הם עושים קורסים מלאים, פרטיים, וחצי פרטיים. אם אתה בעניין של לימוד דרך ספרים וקלטות (כפי שאני עושה בלימוד הודית), אז יש חנות שנקראת "מהות" ביהודה הלוי בת"א, ואגב, יש לי זיכוי שלהם ע"ס 125 ש"ח שאני אשמח למכור לך. בהצלחה!

עמית22

New member
סינית

לא חסרים מוסדות לימוד לסינית בארץ, חוץ מהטכניון ומכון וייצמן, כל האוניברסיטאות בארץ מריצות קורסים בסינית ויש עוד מכונים פרטיים. אתה יכול להיכנס לאתרים של האוניברסיטאות, ולהיכנס לקורסים בסינית ולבדוק באילו ספרים הם משתמשים... בהצלחה, אני גם מתעתד לעשות את זה יום אחד.

SPnage

New member
מניסיון אישי

וגם ממה ששמעתי מאנשים שעשו קורסים באוניברסיטאות אחרות, לא הייתי הולך על האופציה הזאת. הרמה די נמוכה, אין דגש על הדיבור ולא תמיד יש קורסים מתקדמים (למרות שזו בעיה שיש כמעט בכל מקום שמלמד סינית). לדעתי בית ספר לשפות או קורס של הפתוחה הוא האופציה הטובה ביותר, וכמו שאמרתי על הפתוחה שמעתי המלצות חמות ממי שלמד שם סינית.

SPnage

New member
לא בדיוק אותו דבר

כי כשאתה ניגש למבחן בסינית יש לך סיבה טובה למה הכל נראה לך כמו סינית...

למעלה